• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOC: Стойка за телефон с вградено QI зарядно

Започната от d_ave, 23, Март, 2014, 12:51:50 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

d_ave

Всъщност точно този "проект" ме накара да се запаля отново към лего. След като видях една тема в един друг форум за стойка за телефон с вграден кабел направена от техник части реших да направя нещо подобно - намерих старата кутия с лего и набързо скалъпих това чудо:

Само че манията си е мания - след като не бях пипал Лего от повече от 15 години не спрях с това - това беше само началото;) Поради липсата на части (както виждате от снимките горе стойката е сглобена с "подръчни" средства) набързо се сдобих от Продавалника с един сет 8166 за смешната цена от 12 лева и заедно с останалите части които намерих сглобих ето това:

Стойката е "построена" около вътрешната част на QI зарядно, което зарежда телефона безжично. Последното нещо, което добавих, но все още не съм снимал, е един превключвател, свързан с USB кабела, който прекъсва +5V и така не е нужно да махам кабела всеки път когато не искам телефона да се зарежда, както и не е нужно да махам телефона ако искам да пусна зарядното. Ключето пасна перфектно в една малка кутиика, която направил пак от лего и която закрепих на задната страна на стойката. Също така докато правех стойката осъзнах, че създателя на USB кабела трябва да е бил голям фен на лего - стандартния USB кабел е с почти еднакви размери като блокче 2х1, което ме наведе на мисълта, че могат да се направят някои доста интересни творения които да са комбинация от лего и разни USB джаджи, както и възможността да се вграждат в различни модели USB кабели и светодиодно осветление.

alex

Стойката е много добра, поздравления. По натам може да и сложиш и задвижване за да идва при теб когато те мързи (на мен би ми помогнало :D) Иначе електроника в легото ... за това си мечтая. Искам да сложа много светлинни вериги в моето, но нямам техническите познания. Пробвах 5-6 пъти да си играя да свързвам с поялника вериги, трансформатори,превключватели, не знам какви си глупости ... но или изгаряха или не тръгваха. Сега си избрах насочени диоди, но пак не мога да ги накарам да светнат :D
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1