• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Описване на налични части ?

Започната от mamun, 10, Март, 2014, 03:15:13 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mamun

Има ли (ползвате ли) програмка в която може да си описвате систематизирате тухличките които имате като резерва, така че лесно да видите дали имате определна част. Нещо като personal bricklink ?

vladoniki

Виж ТОВА, макар, че ми се струва доста сложно и не съм задълбавал.  :)

alex

Пробвай като мен. Започваш да миеш всичко и после почваш да подреждаш по видове. Правиш си един ЕКСЕЛ'ски файл в който си слагаш снимка на всяка тухличка, името (Brick, slope, plate ...), номера(989065a), размерите(1X2, 4X6), цвета (black, tan, DBG) и броя (накрая добавяш и графа забележки за всеки случай) ... Така най-лесно може да видиш дали може да направиш някой LDD модел след като му дадеш Export BOM file
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

mamun

ей това със снимката не ми се прави. Ще погледна брикстора :)

Боби

Снимки въобще не ти трябват ако знаеш номерата на частите, е не всички но да кажем 90%. С Ексела става лесно, прегледно и бързо може да се ориентираш какво имаш, предвид това че лесно може да се индексира по номер, цвят, тип част и тн...

mamun

Хм бриксторе ми харесва. може да си дърпа направо поръчките от бриклинк-а :)

cyclop

Правиш си лдд проект с по един брой от всеки вид/цвят тухла които имаш, после даваш експорт БОМ файл, после отваряш в ексел и редактираш количествата, всичко е подредено по тип, със картинка и т.н.