• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Колекционерски минифигурки свързани тематично със сетове (Серия 1)

Започната от Ubercharger, 21, Октомври, 2013, 08:17:25 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ubercharger

Нека в тази тема да споделим идеи за колекционерските минифигурки, които си пасват перфектно тематично със сетове.  :)
Нека всеки сподели своята идея, а аз ще ъпдейтвам този пост (с вашите идеи), за да бъде по удобно и пригледно за всички  ;)  Поставям най-отпред наличните (новите) сетове, защото някои са на повече от 10 години от предложенията

И така начало с:

Серия 1
- 79107 Comanche Camp или 6763 или 6748 или 6746
- 3433 The Ultimate NBA Arena или 3569 или 3578
- 60008 Museum Break-in - като експонат за музея
- 10196 Grand Carousel
- 9465 The Zombies
- 6738 Skateboard Challenge или 3537 или 3535
- 9466 The Crazy Scientist & His Monster

- 10235 Winter Village Market
- 1375 Wrestling Scene
- 4429 Helicopter Rescue (Hospital)

- 70400 Forest Ambush или 6046 или 6079
- 4644 Marina или 60014
- 79109 Colby City Showdown или 6764 или 6765 или 6761

vladoniki

Интересна тема. До момента не съм се замислял за комбиниране на фигурките със сетове. Винаги са ми седели като изпъни в ъгъла на витрината.  :D

mrcastle

А пък аз винаги съм си мислел с кой сет ще си паснат. Тази тема ще е полезна. ;)

Ubercharger

Радвам се, че ви е харесала темата. :) Но не стойте безучастни  ;)

cachist

хах, аз в началото си купувах тези фигурки ТОЧНО за да ги вържа към някой сет ..
"червената шапчица" - grandma visitor - 7ма серия си я вързах към MOCa от средновековеито - направо заспа сред няколко готини къщички
риболовците - също
полицаите - в града
клеопатра - при египтяните
просто всичко си заспа намястото, примерите са много и са хаотични (съжалявам за което, просто не мога да ги опиша подробно в момента)

след това обаче реших да ги събирам, просто заради самата идея на фигурките - личи си че не пасват добре всички, къде защото са доста по-нови от сетовете ми, къде защото цвета на ръцета, главата или там квото и да е е по-различно, шарките им са по-различни (пример: наредил съм си средновековните войски, как до 40-50 човечета с еднакви щитове да сложа 1-2 различни - или да събера поне 10, или просто да не ги смесвам) - та на една плоча 46х46 съм направил място за 100 такива човечета, барабар с постваките им и съм ги подредил измежду тях си по тема:
- войници - като съм се постарал да са хем по двойки (мъж викинг с жена викинг), хем хронологично (клеопатра е до римските представители, следвани от средновековните, после мускетаря и т.н.., както и митологичните съм ги вързал заедно
- спортистите (пак мъж-жена)
- "извънземната" част
- посейдон с русалките, горгоната и моряците
- работниците
и т.н. и т.н..

и смея да кажа, че стана много много по-добро от това да ги връзвам към някой сет, където определно не им е мястото )))

Поздрави,
Цачо ))
'93 Lego

Ubercharger

Това за червената шапчица е много добра идея! Лошото е, че няма достъп да доредактирам първия ми пост, защото ми хрумнаха няколко още идеи

Добавям тук докато Владо отстрани проблема :)

- 7892
- 2504 Spinjitzu Dojo или 2507 или 6083 или 6088
- 7066 Earth Defense HQ или 6958 или 1789 или 3367

Единствено не ми хрумва нищо за тестовата фигурка...  :-\