• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

PayPal преживяване - кратка история!

Започната от vladoniki, 20, Февруари, 2013, 08:12:17 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Или как PayPal ме изпържи на бавен огън!
Снощи получих писмо от PayPal със събджект - We noticed an unusual activity in your PayPal account, тоест, че от ПейПал са засекли необичайна активност с акаунта ми. В писмото пишеш да се логна веднага в акаунта си и да попълня разни данни, както и да проверя всичките ми данни - карта, адрес и останалите компоненти на профила си - да не би случайно да са променени. Също така трябваше да проверя дали не са направени транзакции, за които не знам. Съответно, трябваше да започна диспут, ако открия съмнителни транзакции. С 2 думи от ПейПал са се усъмнили, че някой е влизал в профила ми и може да е злоупотребил с него и парите ми.
Направих няколкото кратки стъпки, включително и смених паролата си (това беше част от изискванията), получих съобщение, че паролата ми и въпросите към паролата са променени. От тук натам в профила ми пишеше, че е Limited и съответно не можех да го ползвам, освен да получавам пари и да добавям нови карти. Но не можех да изпращам пари!
Ситуацията се разреши рано сутринта, когато получих писмо, че акаунта ми отново е възобновен!

Споделя случката информативно, в случай, че на някой му се случи нещо подобно.

iorun

cyclop

Само да предположа - ако влизаш от различни компютри, от къщи, офиса и още тук-там, може да си задействал някаква проверка заради многото ай-пита?

Denaro7

Владо на мен ми се получи така от 2-3 други сайта. Пейпал не ползвам отдавна. Причината е смешно и леспо поправима. Зависи от колко компютъра си влизал и от колко браузъра с тях. Аз имам една машина но като вляза в определен сайт от Интернет Ехполерера, Мозилата и Операта и сайта зачита 3 различни компютъра. Та засега ползвам сайтовете само на един.

k.petrov

Оправя се лесно. И аз имах такъв случай. Попълваш данните на картата отново. Те ти теглят 1.50 евро. Отиваш в банката след 2 дни и искаш разписка за плащанията по карта. Там ще намериш един 4 цифрен код, който въвеждаш в пей пал. След малко ти връщат парите, които са ти изтеглили и така доказваш, че картата е лично твоя. Тъпото е, че за 2-3 дни не можеш да плащаш от пей пал или в нашия случай да си купиш лего :Д

A.K.B.

Цитат на: k.petrov - 21, Февруари, 2013, 04:49:36 PM
Отиваш в банката след 2 дни и искаш разписка за плащанията по карта.

Ако имаш услугата електронно банкиране, може да не се ходи до банката  ;)
Ал. Богданов

vladoniki

Служебно ми задействаха акаунта, без да въвеждам кода, за който говориш. Този код са ми го искали при откриване на акаунта. Сега процедурата мина без транзакция. :)