• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

За раздел Продавам! - тема 2

Започната от vladoniki, 11, Февруари, 2013, 08:28:17 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Удобна ли е платформата? (Моля, преди да гласувате, прегледайте по-долу информацията)

Да
Не
Донякъде, но може да се пригоди, за да е удобна

vladoniki

Както стана ясно от предходната тема (За раздел Продавам!) търся по-подходящ и удобен начин за публикуване, търсене и поддръжка на обявите, които в момента са в раздел Продавам.

Към момента имам точно и конкретно предложение за система, с която може да работим. По-долу ще обясня накратко как работи. Моля, прегледайте и споделете мнението си. Идеята, както винаги, е да се получи нещо удобно и практично, което ще ползваме занапред вместо раздел Продавам, а не просто някакво "украшение", колкото "да има там нещо".

И така:

I. Всеки нерегистриран посетител:

- ще може да търси комплектите или частите по категория, по населено място, в което се намира продавачът или чрез свободен текст или номер на комплекта. Също така може да разгледа всички обяви, без да влиза в отделните категории
- ще вижда всички обяви (от тип Купувам или Продавам). Във всяка обява задължително ще има:
       - информация в какво състояние е комплекта (нов, употребяван, с липси...)
       - ще има информация дали комплектът се предлага с кутия и инструкция
       - номерът на комплекта
       - поле с свободно описана от продавачът информация
       - снимки
       - населеното място, където се намира продавачът
       - контактите на продавача - задължително форма за запитване и по избор - телефон

II. Всеки регистриран потребител ще може да прави всичко като нерегистрираните посетители и в повече:

- ще може да публикува своите обяви - ще използва съществуващите категории и подкатегории. При публикуване на обяви в частта с Лего комплекти, задължително ще трябва да избере в какво състояние е комплекта, дали има кутия и инструкция, както и кой е фабрични номер на комплекта. В момента съм сложил сравнително малко категории, но това е само тестово и бързо ще се натрупат всички нужни - тук вие трябва да казвате какво ще се добавя
- лесно ще може да види, редактира или изтрие своите обяви
- ще може да се свързва с продавачите директно през системата, посредством изградената система от Лични съобщение, която наподобява идеята на форумните лични съобщения.
- ще може да поставя оценка (рейтинг) на всички обяви (само по 1 път естествено);

Моля, прегледайте сайта - Лего Обяви - Продавам Лего!. Ще се радвам да споделите мнение и препоръка.

Към момента нищо не е окончателно, оставям отворен към вашите предложения. Всеки може да си направи регистрация с избрано произволно име (регистрацията отнема не повече от 1 минута).

Ако минем на варианта да използваме тази система, ще вградя бутон в менюто, както ще направя препращащ раздел в категория Обяви. Разбира се, поне към момента раздел Продавам остава активен, като няма да се налага да местите обявите си.

Craigy

Цитатзадължително ще трябва да избере в какво състояние е комплекта, дали има кутия и инструкция, както и кой е фабрични номер на комплекта.

Ако евентуално се продават фигурки или части накуп, и фабричния номер е задължителен, как ще стане публикуването?

Също така ми се струва, че трябва да има и графа за начини на пращане (Еконт, куриерска или пощенска),
защото има хора, които явно не им се занимава да пращат за други градове, да не се губи време в разменяне на съобщения.

vladoniki

Цитат на: Craigy - 11, Февруари, 2013, 08:39:49 AM
Ако евентуално се продават фигурки или части накуп, и фабричния номер е задължителен, как ще стане публикуването?

Това важи само за раздела с комплектите.  ;)

Фигурките и частите ще се публикуват в отделен раздел - Колекционерски Минифигурки, Други Минифигурки или Отделни Лего части.

vvass

Владе,

само не разбрах това отделен сайт ли ще е или ....раздел. ;)

vladoniki

Цитат на: vvass - 11, Февруари, 2013, 08:53:04 AM
Владе,

само не разбрах това отделен сайт ли ще е или ....раздел. ;)

Отделна част от форума. Като ще е достъпна като напишеш ads.brickmania..., или избереш бутон (който още не е интегриран) Обяви от менюто горе (виж къде пише Forum, Галерия, Търси..., Изход - в  това меню), или пък като си във форума при категория обяви (по същия начин, както в момента е раздел "Галерия БрикМания БГ - Нашите снимки" в категория "За Форума").

alex

Владо поздравления, на мен ми изглежда супер удобна системата. Определено ще ни е от голяма полза.

Иначе искам да задам и два въпроса.
1 Виждам че си отчел коментара ми за рейтинги, благодаря за което. Възможно ли е да добавим и рейтинг на купувача, освен на обявите?
Може и да се оставят коментари като в бриклинк.
2 Мислил ли си за фен страница във фейсбук. За период от 3-6 месеца би довела доста нови любители на страстта ни.
Ако имаш някаква нужда от помощ, казвай ... не знам колко време ти отделят грижите за форума, но това си е много. (Благодаря за което)
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

vladoniki

Цитат на: alex - 11, Февруари, 2013, 07:12:05 PM
Владо поздравления, на мен ми изглежда супер удобна системата. Определено ще ни е от голяма полза.

Иначе искам да задам и два въпроса.
1 Виждам че си отчел коментара ми за рейтинги, благодаря за което. Възможно ли е да добавим и рейтинг на купувача, освен на обявите?
Може и да се оставят коментари като в бриклинк.
2 Мислил ли си за фен страница във фейсбук. За период от 3-6 месеца би довела доста нови любители на страстта ни.
Ако имаш някаква нужда от помощ, казвай ... не знам колко време ти отделят грижите за форума, но това си е много. (Благодаря за което)

Добавих и рейтинг на потребители. В него може да гласува всеки регистриран потребител и то само по 1 път.
Фейдбек системата се опитвам да я избегна. От една страна защото искам всичко да е максимално опростено - по-малко затормозяващи процедури - натисни тук, натисни там, пиши това-онова...
От друга страна съдя по продавалника - там има такава система. Честно казано там имам десетки сделки (купувал съм и съм продавал), а имам едва 8 коментара (фийдбека). Повечето купувачи не използват тази система. Попадал съм на продавачи, който ме задължават да дам оферта, за да ми изпратят дадената стока - в този случай винаги съм се отказвал.
Но все пак ще видя как по-просто би могла да стане, ако е възможно на тази платформа.
За форума се грижа почти денонощно или поне почти толкова съм онлайн.  :D
Из Фейсбука някъде съществува страница (или група се казваше) на форума. Отдавна не съм в редиците на Фейсбук, така и не знам какво се е случило с групата. Ровни, ще я намериш. Ще погледана и какви са възможностите там.

vladoniki

Цитат на: alex - 11, Февруари, 2013, 07:12:05 PM
2 Мислил ли си за фен страница във фейсбук.

http://www.facebook.com/groups/298547959517/ - сигурно това е линкът. Хвърли едно око. Ако ти се занимава с групата кажи дали има начин да ти дам някакви права и действай на воля.  :)

alex

Ооо ние си имаме ... супер ... да бих пробвал, не съм запознат на 100% но се занимавах с подобна.
Колеги like&share ;)

vladoniki

Набързо направих и една страница - http://www.facebook.com/BrickManiaBG

Не знам точно каква е разликата между група и страница, освен, че групата не се индексира от Гугъл. С 2 думи във Фейсбук не се чувствам на собствена територия, тъй като отдавна бях закрил профила си там и едва вчера го поднових.  :-X Ще се радвам, ако има мераклии да помагат с Фейсбук (или Фачебук както ми звучи по близко, макар и италианско) дейността.  ;)

alex

Брой ме, каквото мога ще помагам ;)

vladoniki

Цитат на: alex - 15, Февруари, 2013, 11:00:43 PM
Като го видях ми стана интересно дали може да се върже при побликуване на обява в магазина, да излиза и на началната страница  :-\
Така мисля че всеки би почнал да използва новата система

Двете системи са коренно различни и поне на първо четене не се сещам как може да стане.

П.П. Между другото имам една идея, но ще ми е нужно повечко време, за да тествам дали ще се получи.

alex

Честно казано нямам особенно големи познания относно компютрите ноооо все пак има нещичко :D
Найстина и аз се зачудих дали може и как би станало такова нещо. И тук отивам при руснаците, признавам ги за три неща: Могат да се бият, да пият и разбират от компютри .... ще потърся в ведна база данни пък дано да имат нещичко ...

vladoniki

Така добре ли е? Показват се последните обяви.  :)

Като види потребителят, че има промяна - влиза и разглежда по-подробно обявите, от които се интересува.

vladoniki

Така, след доста блъскане и помощта на печени корифеи, вече последните 10 обяви се показват на заглавната страница - в дясно, точно под чата.  :)

Отдъхнах си!

Така добре ли е?