• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

WIP: Виенско колело

Започната от vladoniki, 08, Февруари, 2013, 09:25:33 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

vladoniki

vladoniki

Последни промени по колелото. Основното е, че има задвижване.

И видео:
ЛИНК

:)

Craigy

Много добре се е получило :)

alex

А сега сложи неон по колелото и един фургон за стрелба по капачки и ще се почувствам като на морето :D
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

Craigy

Цитат на: alex - 15, Март, 2013, 10:45:17 PM
А сега сложи неон по колелото и един фургон за стрелба по капачки и ще се почувствам като на морето :D

Може и въртележка, със кончета, коли и самолетчета :)

Alkoholiker

Може и една гондола :)

А ако ще прави цял луна парк задължително трябва да има и захарен памук ;)

iorun

омазахте темата, обаче защо забравяте 'блъсканите колички'

alex

:D ето какво ми липсваше за пълна картинка, количките са страшна идея .... ама искам и махинка с тръте пръста където вдигат плюшени играчки :D :D

И все пак да отбележа, колелото наистина е страхотно, особенно със задвижването е страшно. Ако имаш по дебеличък ластик, можех да сложиш мотора долу, така ще е 1 към 1 с реалните си събратя. Или пък повдигната платформа ... нали знаеш как, като спрат колелото може 4 гондоли да слезнат на рампата ... дали е възможно?
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

Angel1996

Много добра сглобка!!!  ;)

vladoniki

Промених конструкцията и диаметърът на колелото вече е 37,5 см. Общата височина е 44 см.

Кабинките обаче са наполовина - общо 8.
Следващата стъпка е да разширя колелото, за да има място за по-големи кабинки (все още не съм ги измислил с каква конструкция ще са).
Конструкцията позволява и още малко увеличаване на диаметъра, но следва проблемът с липсата на място във витрината.

iorun

vladoniki

Докато чакам частите за колелото от общите поръчки, реших да сглобя къщичката, от която се продават билетите.

Интериорът е от 4428.

lamqtacufi

Умирам за дребните детаили...те правят нещата завършени и съвършени...Браво Владо! :D

vladoniki

Колелото расте! Диаметърът му вече е 42 см, а височината му - 49 см.
Основната промяна, освен диаметърът му, всъщност е ширината му - 8 пъпки между 2-те кръга. До преди това беше едва 5 пъпки. Този размер ще ми позволи да сложа 2 човечета едно до друго, без да се избутват при местене на ръцете им.

В последствие и основата му ще е малко по-различна. Кабинките съм ги измислил, даже направих една пробна, но не я снимах, защото е голяма шарения. Чакам части от общите поръчки, веднага подновявам строежите след като пристигнат части.

iorun

Йе  :) добро е.
Напречните греди (които държат кабинките) завършват с втулки, ако подмениш втулките с това ще можеш да използваш цветни маркучи (меки връзки) м/у тях.Ще стане по цветно и очертанието на кръга ще е по-интересно.

.... А може и това де