• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOC: Lego Castle Moc

Започната от cachist, 26, Януари, 2013, 05:07:01 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

cachist

Здравейте,

тези които ме познават, знаят че от супер много време се опитвам да си завърша МОС-а на тема Касъл. Идеята ми се роди около април месец и някъде мисля, че около началото на май започнах проекта.. поради ред причини МОС-а до сега не беше завършван ...
1. липса на части
2. нова идея
3. нови МНОГО идеи
4. отново липса на части
5. престрояване на повечето неща
6. месетене от София към Стара Загора
7. разместване
8. поръчване на специална витрина с подходящи размери както за МОС-овете ми, така и за всичкото лего събрано до момента
9. пренареждане на ново с цел по-добър изглед от витрината

... и ако не беше заминаването ми (в неделя летя за Сидни), може би щеше да има още няколко причини да не е довършено. В момента не е в пълния си блясък... имам още малко идеи, но нямам време в момента... все пак мисля че на 99% е готово и реших да го снимам и да го споделя за мнение, коментари, препоръки, критики и т.н...

Снимките са изключително много и за съжаление не са и достатъчно, понеже не мога да обхвана всички аспеките на построеното ... в началото почнах с идеята да правя нещата в реален размер, след това наблегнах на детайлите, но реален размер и детайли в едно е много много сложен процес и накрая стигнах до един компромисен вариант, който само вие можете да кажете дали се е получил добре...

Много харесвам да качвам снимки и да добавям лек коментар към тях, но тук истроия от 100+ снимки би било непосилно от нервна гледна точка, за това ще ви дам линк към снимките, надявам се при желание да ги разгледате. Една от най-интересните ""истории", които ми идват в главата, гледайки МОС-а, е за нереално мързеливите селяни, които си купуват ябълки от пазара, нищо че има по дърветата .. ноооо все пак явно червената ябълка, която е с маркетингова цел, си върши много добре работата ... хахах .. има и още, но както казах по-горе е трудно да ги пресъздам отделно от картинките ..

Е, приятно гледане: http://cachist.snimka.bg/hobby/lego-castle-moc.727124.29553720

Поздрави,
Цачо
'93 Lego

cachist

'93 Lego

gogo29

Има доста промени от първоначалният вариант  ;) и се е получило много добре. Остава само с  още части и време може да го доразвиеш  :)

Lego_valka

Изключително интересно се е получило, наистина остава само да го доразвиеш. Според мен би била добра идея да направиш път или най-малко някаква пътека. :)

cyclop

Страхотна диорама  ;D Всичко си има, даже прасе се пече... Много ми хареса огнището и бронята на стойката. Червената шапчица е тръгнала вече към баба си?  ;D

Правиш ли го в ЛДД или направо си го строиш и го развиваш?

Между другото, в коя категория в брикшопа трябвя дя потърся тези каменни лъвски глави, че много ми трябват... Те старото сиво ли са, или новото?

gogo29

Цитат на: cyclop - 26, Януари, 2013, 02:58:10 PM

Между другото, в коя категория в брикшопа трябвя дя потърся тези каменни лъвски глави, че много ми трябват... Те старото сиво ли са, или новото?

http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=30274  ;)

cachist

Цитат на: cyclop - 26, Януари, 2013, 02:58:10 PM
Правиш ли го в ЛДД или направо си го строиш и го развиваш?

Въпреки, че всичко съм го престроявал ПОНЕ ПО 10 ПЪТИ ... си го правя на момента, виждам си го, харесвам си го и така ... имам LDD на компа, но просто не е моя начин за игра с лего .. макар и сега да е малко "по-професионално" от едно време, когато имах 10 човечета и 50 тухлички ... предпочитам да си го правя на момента ...

Относно лъвските глави .. аз имам няколко излишни, но за съжаление заминавам утре сутринта за Сидни и ще се прибера след няколко месеца ... иначе бих ти продал колкото ти трябват .. много готин елемент са - колко и да си вземеш няма да съжаляваш, но е добре да си вземеш и повечеко brick-с 2х1, както и да имаш идея какво да им сложиш на "главата" .. ако имаш LDD разгледай частта много добре, защото за да я впишеш в коя да е постройка ти трябват и доста други части...

=== === === === ===

Благодаря за хубавите думи иначе за МОС-а ми ... имам идея какво още мога да доразширя, но за съжаление няма да е като площ .. искам да ми се побере във витрината .. но имам идея за една кула, за една стена и още няколко детайла като градина, сцена за селяндурите и малко къщи още ... може да видя и това с пътеката, което предлага колегата ... но всичко с времето си

Поздрави,
Цачо
'93 Lego

alex

Много добре се е получило, браво. Сега ме запали и по касъл'а :D. Иначе за градината .... ако можеш истегли си Лего властелина на пръстените (играта за ПС) Там има уникални идей които биха паснали перфектно с Касъм мол. :)
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

brickmaster

Zdraveyte ,predvaritelno se izvinqvam za vida mi na pisane ,imam problem. vidqh grada ti toy e mnogo dobur. I az imam podoben.
Здравейте, предварително се извинявам за вида ми на писане, имам проблем. Видях града ти, той е много добър. И аз имам подобен.

vladoniki: Писането на кирилица е задължително!!!

brickmaster

eto go redaktirano

Ето го редактирано.