• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Честит имен ден!

Започната от todordenov, 18, Януари, 2013, 09:40:53 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

todordenov

На днешния ден празнуват всички, които носят имената Атанас, Атанаска, Начо, Таньо, Тинка. В превод от гръцки език Атанас означава "безсмъртен". Да са живи и здрави всички колеги от форума, които имат празник днес! Наздраве! И все повече и повече нови сетове в колекцията ви! ;)

vladoniki

Честито на Атанас (Atanas) и Атанас (DeMonica)! Живи и здрави!
Дано не съм забравил някой Атанас - да ме прощава и да му е честит именният ден!

cachist

Честит имен ден на двамата и от мен!

Да са живи и здрави, и двамата са много точни.

Весело празнуване!

Поздрави,
Цачо
'93 Lego

iorun

:) Честито на Насетата, живко, здравко.

gogo29

Живи,  здрави и от мен  :)

Craigy

ЧИД, на всички именници!

Здраве, щастие и късмет!

hooky

Честит имен ден и от мен! Да си носят името със здраве! :)
Николай Алексиев
Brickset колекция

l-donovan

Честито на именниците и от мен!Пожелавам им новата година да им донесе много щастие,късмет и незабравими моменти с любимите им хора!
Наздраве!
Иван Веселинов Христов
http://brickset.com/search/?OwnedBy=l-donovan

A.K.B.

Честит имен ден на всички именници. Да сте живи и здрави вие и имената ви.  :)
Ал. Богданов

DeMonica

Благодаря на всички за пожеланията. Да сте живи и здрави и вие.
Атанас Каприев, гр. София

http://brickset.com/sets/ownedby-DeMonica

Maul

Всички именници да носят с гордост имената са !  :) И разбира се най-важното- много здраве.

Atanas

Благодаря на всички.  Живот и здраве на целия форум!
Атанас Бояджиев, гр. София

taskbg

Честит празник, бъдете здрави и щастливи.

opellego

Emperor

На днешния 23 март празнуваме Тодорова събота, известна като деня на коневъдството и конния спорт.Празникът е в памет на Свети великомъченик Теодор Тирон.
Паметта на Теодор Тирон се почита от векове. Според легендите император Юлиан решил да се подиграе с християните, като ги накара да ядат идоложертвена храна по време на Великия пост. Затова той наредил на градоначалника на Константинопол да напръска тайно с кръв от принесени на идолите жертви всички постни храни на пазара. Християните като ядат, макар и без да знаят, ще се осквернят и тъй ще бъдат подиграни и обявени за езичници. Градоначалникът сторил, каквото му било заповядано. Но за Божието око това не могло да остане тайна.

Легендата разказва, че Свети Теодор Тирон се явил на константинополския архиепископ Евдоксий и му известил наредбата на Юлиан Отстъпник, заръчвайки му да предупреди християните през тази седмица да не вземат никаква храна от пазара. На запитването на Архиепископа какво да ядат през тия дни, Теодор отговорил: да си приготвят коливо - жито, то да им бъде храната. Архиепископ Евдоксий запитал: Кой е този, с когото говори, и Свети Теодор си казал името. Предупредени за наредбата, християните не взели никаква хранаи от пазара. Затова всяка година споменават с благодарност светеца.
Гостува се на именниците.
На този ден имен ден празнуват Тодор, Теодор, Теодора, Божидар, Богдана, Найден.

Честито на именниците,да са живи и здрави! :)
LEGO Star Wars collector!

"The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be unnatural."
―Supreme Chancellor Palpatine

"Why, Master Yoda, what a delightful surprise! Welcome! Let me be the first to wish you Happy Empire Day!"
―Palpatine, to Yoda