• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

За каталозите и колекцийте.

Започната от IRadev, 17, Ноември, 2012, 10:53:01 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

IRadev

Ники (hooky) написа в една друга тема "...някогашния им копнеж да притежават определени сетове, които по една или друга причина не са можели да си позволят. Аз лично сдобия ли се с някой сет "от каталозите" (сещате се кои имам предвид) ... ", което ме подсети да се разровя и да намеря листовката от първия ми сет, от която качвам снимки.
Още помня как си седях и гледах сетовете и си мислех какво щях да правя като ги проимам.
Е позакъснявам малко с набавянето им, но напредвам.
Исках да ви питам кои са ви любимите или най-ценни каталози и събрахте ли сетовете от "тогава"?
Най-много от всичко на света исках "Робин Худ" и рицаря, който се бие с него.

P.S. Сета го получих за 7-мия си рожден ден, което прави листовката на 19 години.
Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

hooky

Много хубава тема. :) Моят първи и най-любим каталог е от 92-ра. Даже имам няколко копия от него - и всичките на различни езици - руски, английски и още някакъв славянски, не съм сигурен обаче точно какъв (тогава все още нямаше каталози на български, ако не се лъжа първият такъв е от 1997-ма). В последствие в един от моите сетове попаднах на мини каталога от 1991-ва (точно този с двубоя между Робин Худ и рицарят), така че и тези две странички се превърнаха в едни от най-любимите ми.

Ето любимата част от 1992-ра:

Едно време притежавах 6103, 6009 и 6034, а след като преди няколко години старата любов към легото отново се възпламени, вече се сдобих с повечето от сетовете на тези две странички. 6081 е следващата ми цел, живот и здраве се надявам да попадна на изгодна оферта за него и да го добавя към колекцията. :)

Иска ми се да спомена и рицарските страници от каталога 1995-та, както и пиратските от 1992-ра и 1993-та, уестърнските от 1996-та и 1997-ма....а помните ли историята за Макс Таймбъстър от 1994-та, когато трябваше да го издирваме по картинките на целия каталог...уникални години бяха. :)
Николай Алексиев
Brickset колекция

IRadev

Цитат на: hooky - 20, Ноември, 2012, 05:01:19 PM
....а помните ли историята за Макс Таймбъстър от 1994-та, когато трябваше да го издирваме по картинките на целия каталог...уникални години бяха. :)
Да, имам го този каталог, беше откраднал едно червено крило от зелените дракони на рицарската страница.
Сега целта ми е всичко от Black knights.
Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Flankerivo

Горд собственик съм на големия каталог за 1994 г. с Макс Таймбъстър. Книжката е в доста добро състояние като се има в предвид колко съм я разглеждал, чел, "анализирал" и прочие. Пиратската и рицарската тематика от тези години е невероятна. Проблемът на купуването на сетове при мен винаги е бил, че не смея да ги "мешам" с останалите части и така не играя с тях и не строя нищо извънредно. Затова сега нямам търпение да накупя части по списък от brickмагазинчетата. Тези части ще си заслужават, защото ще ги използвам по-сериозно.

Рицарската лодка 6018 е първото лего, което баща ми купи.