• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Малко помощ

Започната от cachist, 27, Октомври, 2012, 04:21:28 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

cachist

Здравейте,

вчера получих е-майл от един приятел.. или по-скоро познат от бриклинк. Той е от Гърция и пазарувах на скоро от него. Ето какво ми написа:
"I have a favor to ask you however, if you can help me. I don't know if you are aware of the LUGBULK program. This program  allows LEGO fans that belong to a LUG to order large amounts of LEGOs for very good prices. You can read about it here http://xa.yimg.com/kq/groups/20905502/1737899628/name/Rules+LEGO+LUGBULK+Program+2012.pdf
So, I'd like to ask you if you have try it there in your Bulgarian LUG and if yes, how did you do it. Because we are very interested in it.
Or if you don't know maybe the prseident of your group will know, if you'd be kind to ask I'd be very glad. Thanks anyway, have a nice evening!"

За тези, които не знаят английски накратко:
човека ме пита за тази програма LUGBULK, за която аз лично не съм чувал и какво знам за нея. Идеята била да се купува лего с по-големи количества (от няколко човека) съответно за по-ниска цена.

Това, което знам е че тук във форума правим общи поръчки с цел да си разделим транспорта, а и не само..

Искам да попитам дали някой е чувал и работил с тази програма, как да помогна на човека и евентуално, този който е правил обща поръчка от бриклинк като титуляр (аз не съм, само съм участвал в няколко такива) какво прави ... за да му обясня и на него, ако искат да си вземат няколко човека на 1 път.

Благодаря много от мое и него име!

Поздрави,
Цачо
'93 Lego

Antonio

http://thebrickblogger.com/2011/06/the-lego-lugbulk-program/

LUGBULK представлява програма,която снабдява феновете с големи количества части на изгодни цени .

The LEGO LUGBULK Program is only accessible for registered LUGs.  A LUG need to meet the following requirements to become a registered LUG:

The LUG need min. 10 members (please tell us the member figure of your LUG)
The LUG need to feature at least 2 public displays a year (always the events from the previous year count)
The LUG need to exist for at least 1 year (please tell us the founding date)
The LUG need to have an official website (please send us the link)
The LUG need to have at least a 1 page description of the LUG and the goals on the website (please send us the link to that page)

И превод:
Програмата LUGBULK може да се използва само от регистрирани клубове.За да е регистриран даден клуб е нужно да има следните изисквания:
1 Клубът (LUG) се нуждае най-малко от 10 члена.
2 Нужно е клубът да представя най-малко 2 изложения годишно (Винаги се броят изложенията от миналата година).
3 Нужно е клубът да съществува поне от 1 година.
4 Нужно е клубът да има уеб сайт.
5 Нужно е клубът да има поне 1 страница със свойте цели.

cachist

Много благодаря за отговора !

Аз това го видях (и го разбрах).
Те сега в Гърция тепърва си направиха сайт и форум май към него. Не съм сигурен. Даже ме поканиха да се регистрирам, но аз съм фен до толкова, до колкото имам спомени от дете ... събрах си почти всичко от '93 година, за което съм мечтал и сега нямам кой знае какви амбиции да правя някви грандиозни неща, за това и не проявявам интерес...

Иначе тук в България, до колкото знам, това е най-голямото общество ... но това е форум, за клуб не знам... ??
Добре, че са общите поръчки :)

Поздрави,
Цачо
'93 Lego

DeMonica

А, какво ще кажете да си направим клуб? Тук сме доста сериозни фенове на Лего, мисля, че ще има положителен резултат.
Атанас Каприев, гр. София

http://brickset.com/sets/ownedby-DeMonica

cachist

Ми не знам как ще стои въпроса най-вече с изложенията... аз лично да си призная не бих изнесъл лего от нас за да го сложа някъде на съхранение и изложение ... наречете ме егоист или ако намерите по-добра дума, но няма начин да си изнеса моето от нас ... когато става дума за лего съм на принципа: "Моето си е мое, чуждото е общо"

Иначе ако има клуб - каква е разликата ... ??? Иначе като гледам (и познавам някои от членовете на форума, начело с vladoniki, gogo29 и други) нищо чудно да се организира нещо и аз бих помогнал с квото мога, освен с това да изнасям лего от нас  :P

Благодаря много на всички - сега ще отговоря на гърка ... пък дано му помогна с инфо, колкото мога :)

Поздрави,
Цачо
'93 Lego

alex

Това е доста добро предложение. Знам че е въпрос, но може да го превърнем в идея. Предполагам че може да има навити да учредим и Лего клуб. Мисля че има поне 30'ина човека, които постоянно правят поръчки и една голяма поръчка на 3-4 месеца хем ще е добре за джоба ни, хем (предполагам) че частите и условията би трябвало да са добри.
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

mrcastle

Цитат на: cachist - 27, Октомври, 2012, 08:35:52 PM
Ми не знам как ще стои въпроса най-вече с изложенията... аз лично да си призная не бих изнесъл лего от нас за да го сложа някъде на съхранение и изложение ... наречете ме егоист или ако намерите по-добра дума, но няма начин да си изнеса моето от нас ... когато става дума за лего съм на принципа: "Моето си е мое, чуждото е общо"
И аз съм така ;D, но ако си създадем клуб и правим изложения включително и клубни срещи, ще допълним това, което липсва на това лего общество.

alex

И аз съм за ... В подобен клуб може лесно да се направи изложение .... И cachist,  изложението не означава да си изкараш ;егото и повече да не го видиш. Това е да го покажеш пред други, а те просто разглеждат, може и да е под витрина, за да не се пипа. Също така при такъв клуб, лесно може да разделим темите, един или едни Star Wars, други дивия запад, трети Castle ... ето например аз сега се зарибих по Аватар и ще кача снимки от проектите ми, мисля че са достатъчно за тема от изложение. Други имат тонове сетове на SW и ще могат да направят някакъв layaut по темата. Идеята може да се започне в нова тема, има доста хляб в това :D (само оспамихме тази :D)

cachist

Цитат на: alex - 28, Октомври, 2012, 02:35:15 AM
И cachist,  изложението не означава да си изкараш ;егото и повече да не го видиш. Това е да го покажеш пред други, а те просто разглеждат, може и да е под витрина, за да не се пипа.

Това ми е пределно ясно, просто казвам че е много трудно да ме накараш да изнеса лего от нас ... не че не бих искал да го покажа или нещо, просто само от мисълта ме побиват тръпки... това е

Пък и това важи за мен, не за всички ..

Както и да е (:

Поздрави,
Цачо
'93 Lego

DMitar

Ще се опитам да бъда кратък, но същевременно максимално близо до реалността на ситуацията.

Владо, аз и предполагам другите модератори на този сайт и форум знаем за ЛЕГО LUG BULK, както и знаем за много други интересни идеи практикувани от различни фен организации по света.

В този форум, както и на други места в интернет и извън интернет са се обсъждани и продължават да се обсъждат различни видове от тези интересни идеи. Аз лично наскоро бях на едно такова събитие и ми хареса. За да се случват повече интригуващи неща на тема Лего са нужни доста усилия - организация, труд, време, изградена маса от повече фенове, много желание, постоянство, пари, умения и ще сложа на последно място добри идеи. Нарочно слагам добри идеи на последно място - защото между идеите и практическата им реализация има дълъг и сложен път.

Първо това е мое лично мнение, не искам да ангажирам с него никой. Но ще кажа, че не е още едно хвърлено мнение, защото съм правил това вече на друга тематика, различна от Лего и имам опит с дълги години.

Към края ще спомена, че LEGO LUG BULK има под определена форма в България и предполагам и за напред ще го има. Същото го вярвам и за реализацияна на други идеи, събития и смислени проекти на тема Лего. Не искам да кажа повече по въпроса, защото темата относно Лего клубовете и дейностите им е малко деликатна. Някои хора знаят за това, други които са нови не го знаят. Това вероятно ще се промени рано или късно.

За мен няма смисъм от обсъждания няколко страници, за да се забрави темата - такива теми вече има. Който има желание и ентусиазъм - да прочете из форума темите, да се разрови из интернет и на други Лего БГ места да прочете подобна информация.
За мен има смисъл от това някой да напише - аз ще направя това, аз мога да помогна с ...., или аз и още петима приятели ще направим това и това. Ако ще зад действията да се крие едно Лего ревю, една обща поръчка, една построена сграда за Лего изложение или каквото и да е, но да е действие...

От различни страни се действа по различни въпроси, но не се пишат масово като реклама или теми в този форум. Ако имате търпение и сте още наоколо като фенове вероятно ще бъдете свидетели на развитието им...
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!
http://brickset.com/search/?ownedBy=DMitar

Yoda: Stopped they must be; on this all depends. Only a fully trained Jedi Knight, with the Force as his ally, will conquer Vader and his Emperor.

cachist

Много ти благодаря за отговора.

От тона ти леко усещам, че или има, или може да има някой засегнат.. което определено не била целта на темата... човека ми писа онзи ден е-майл и ме помоли за помощ и понеже не съм много вещ ... реших да попитам тук, понеже вече знам, че тук има хора с много повече опит от мен, на тема Лего ...

Относно идеята за основаване на клуб, за която се заговори ... не мога към момента да взема конкретно становище - честно казано, аз съм фен, но до толкова до колкото да си го гледам и да му се радвам; да имам амбицията може би да построя нещо по-голямо, което да заеме масата в хола .. но до там - едва ли ще построя нещо скоро с повече от 10 000 части, просто защото ги нямам ... аз съм фен-аматьор, ако мога така да се изразя ...

Както и да е - ще отговоря на гърка, това което съм разбрал до момента и се надявам да му помогна до колкото мога. Това и беше идеята на темата.

Много благодаря на всички, които отговориха на въпросите ми... мисля, че темата е изчерпана на този етап.

Поздрави,
Цачо
'93 Lego

DMitar

Тъй като е форум, пиша да е ясно - в момента от тази тема не вярвам някой да се е засегнал или да има някакъв проблем...става дума за минали неща..
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!
http://brickset.com/search/?ownedBy=DMitar

Yoda: Stopped they must be; on this all depends. Only a fully trained Jedi Knight, with the Force as his ally, will conquer Vader and his Emperor.

koce1313

Не знам дали тук му е мястото ,но реших да попитам от къде в България мога да си купя кутии с органайзер или пък само органайзер ?
Костадин Росенов Драганов,Перник

alex

Не само ти се чудиш ... аз обмислям и дори куфар за инструменти с повечко чекмеджета. Но ако други имат по добри идеи и аз ще се радвам да науча.

gogo29

Разгледайте тази тема. Пък ако има въпроси ще помагаме  ;)