• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Нови сетове през 2013г.

Започната от vladoniki, 19, Октомври, 2012, 07:47:41 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alkoholiker

Ето как ще изглеждат минифигурките от серия 9:

http://minifigures.lego.com/en-us/default.aspx?icmp=COUSFR23Minifigures

На мене много ми допадат добрия рицар и циклопа :)

cachist

уау... има някой мнооооого яки ... ще се купува явно лего и през 2013  ;D ;D ;D
'93 Lego

IRadev

Най-добрата серия. Рицаря е много добър - 1000% задължителен за Castle. Не мога да не отбележа наличието на чисто нов модел меч. Джекил и Хайд ме иненадаха доста приятно. Този път ще си набавя цели 5 фигурки.
Изпуснах спартанеца и не събирам античните фигури, но Лего очевидно се развиват в тази посока - хоплит, легионер, гладиатор, цезар (това е титла, да не ме обвините в неграмотност). Към тях може да добавим и митологичните минотавър и циклоп. Да не забравяме и египетските серии имат фараони, че и копеш (извития египетски меч) направиха. Чудесен набор за антична серия.
Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

hooky

Аз пък съм по-скоро разочарован от серията. Единствената успешна фигурка според мен е на съдията, а от дългоочакваната елфка освен щита друго не ми харесва. Не знам защо трябваше да я правят с рокля, можеше нормални крака да й сложат - все пак стреля с лък в гората, не в балната зала. :) От рицарят също съм много разочарован - нищо уникално - да, супер е, че е с класически шлем и броня, но трябва да се вземе предвид made in china качеството. Ами Цезар....задължително трябваше да му сложат наметало! Други по-интересни фигурки според мен са циклопът, гадателката и пилето. За мен лично тази заедно със 7-ма серия (и донякъде 5-та) са най-слабите досега (явно пускат готини серии през една). :)
Николай Алексиев
Brickset колекция

Akeyzerr

Цитат на: IRadev - 03, Декември, 2012, 07:33:30 PM
... цезар (това е титла, да не ме обвините в неграмотност)...

Всъщност на български език титлата е кесар, а името - Цезар. Както на немски е кайзер(Keiser). Не е около мен речникът, за да го проверя на 100%, но съм почти сигурен ;)

IRadev

Титлата caesar от латински преминава като такава във Византия и от там Тервел става кесар.
От друга страна немската транскрибция на титлата keiser преминава през западните славяни, претърпява фонетични промени и става титлата цар. И двете думи са с небългарски произход, ние само сме ги усвоили.
Извинявам се, че спамя темата.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Emperor

Lego Mini-figures Series 10 – A Possible Set List
http://i47.tinypic.com/2vtz0r7.jpg
Female Nerd
Captain
Bee Woman
Toy Soldier
Baseball Catcher
Medusa
Skydiver
Painter
Roman Soldier
Old Man
Hawk Soldier Girl
Clown
Paintball Player
Native American
Diva
Punk Biker
LEGO Star Wars collector!

"The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be unnatural."
―Supreme Chancellor Palpatine

"Why, Master Yoda, what a delightful surprise! Welcome! Let me be the first to wish you Happy Empire Day!"
―Palpatine, to Yoda

Flankerivo

Историческите фигурки са интересни за мокове и прочие, от останалите paintball-човечето. Само че тези умници са му сложили каска, каквато не се използва в този вид игра. Толкова ли им липсва въображение да направят маска. За пореден път си проличава към кой пазар задокеански са се концентрирали с тези фигурки на непопулярни из нашия континент спортове. Донякъде дразни. Лично за мен има интересни и полезни фигурки във вече уточнената 9 и недотам сигурната 10 серия.

IRadev

Ето ги серии 10 и 11 според бриксет:
http://www.brickset.com/news/article/?ID=4852
Особено ме вълнуват Roman Commander, Warrior Woman,Tomahawk Warrior и Medusa + Bavarian Lady, Scarecrow, Tiki Warrior и Barbarian.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

koce1313

Костадин Росенов Драганов,Перник

Atanas

Атанас Бояджиев, гр. София

IRadev

Lego пуснаха sneak peek на galaxy patrol
http://galaxysquad.lego.com/en-us/products/products/70704
Този сет изглежда доста раздвижен и с хубави части, но защо струва 60$ !?!
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

icefire3

Това нещо като mars mission ли е?
Златин Шишков

Flankerivo

Тотална липса на въображение струи вече от тия псевдосетчета. И някой взима заплата и хонорари, за да прави глупости.

IRadev

Цитат на: IRadev - 22, Ноември, 2012, 09:02:02 AM
В Brickset се появиха каталожните номера на 5 нови сета от Castle.
Вече има и имена на сетовете.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!