• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Нови сетове през 2013г.

Започната от vladoniki, 19, Октомври, 2012, 07:47:41 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hooky

Всъщност комплектите от "Хобитът" ще излязат декември месец тази година (поне на запад). :)
Николай Алексиев
Brickset колекция

bobi223344

Това са последните два сета от STAR WARS за 2013г.

IRadev

Цитат на: mrcastle - 21, Октомври, 2012, 12:20:00 AM

Разглеждах The Lone Ranger и въпреки, че още няма никакви излезли сетове мисля, че ще  много интересно. Всичко, което може да очакваме e в този клип:

http://www.youtube.com/watch?v=LoVhgaj6PiE

Очаквам с нетърпение серията и филма. :P

Сигурно Lego няма да сложат сцената с компаньонките в Saloon-а.  :D
(нова лимитирана серия минифигурка - кабаретна танцьорка за AFOL (възрастните фенове на Лего)

Сега сериозно - сетовете от Хобита са по-яки и от тези на Властелина - елфите с техните нагинати са задължителни за набавяне. Ако не направят нещо със сетовете от Междузвезни войни ще премина на Хобита.
Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

koce1313

Костадин Росенов Драганов,Перник

mrcastle

Не е ново и преди го имаше. По-добре виж The legend of Chima тези сетове излязоха съвсем на скоро. Приличат ми на Нинджаго пак някаква игра с карти и някакви бойни сетове дори не мога да схвана смисъла на серията..

Flankerivo

Налична е информация, че през втората половина на 2013 Лего ще пуснат серийка с някоя от старите класики, поради изключителен интерес от страна на любителите. Леле, дано да са пиратите или рицарите! Също така ще има серия, наречена Galaxy Squad - ясно е, че става дума за космоса. Дано да избягат малко от прекаленото космическо фентъзи и се върнат на Земята с една по-реалистична серия, че в сегашното Сити космодрума със совалката са отвратително аматьорски. Макар че с думичката Galaxy по всяка вероятност няма да могат да избягат по-далеч от себе си в това направление. Поне да има свестни фигурки с нормални скафандри, обмислени от всяка гледна точка. Необходим е по-голям реализъм, за да може играта с Легото да накара младите да замечтаят отново за космоса и въображението да заработи в правилното направление. Тези северноморски юнаци за толкова години съществуване на МКС (Международната космическа станция от 1998 г.) не можаха ли да пуснат един сет с нея (модули, сглабяне, шест човечета с комбинезончета, скафандри, вътрешни, външни елементи, товарни отсеци, спускаеми капсули, антени, соларни панелчета, ракети с наземно оборудване, спътници)!? Темата е неизчерпаема и всички, обичащи космоса, физиката, астрономията биха захапали това Лего. Пазар ще има, дет' се вика. Не всички харесваме да гледаме на космоса през очите на джордж-лукасови фентъзита с концепция от 60-те, 70-те години. В крайна сметка неговият случай е доста частен. Напрягал съм се, за да анализирам колко, какви части от Star Wars тематиката мога да използвам за игра по тема Realistic Space Lego, повече от 50-60 не мога да отбера. И шаренията е пълна и не отговаря на тази концепция, и частите са пряко определени за Star Wars. Мъка е.

Хайде, ясно е, че няма да доживея да видя Military Lego. Пък и то се е видяло, че само фенове могат да направят свестен съвременен самолет (боен или какъвто ще да е). Дали от морални скрупули или от нещо друго (макар че няма логика с пирати, въоръжени до зъби и други такива) от Лего не искат да милитаризират дечурлигата.

Поне да се надявам, че 2014 в Булгаристан ще дойде новото Лего с възродената класическа серия.

Случайно да знаете кога ще пускат в БГ минифигурките от серия 8 да си купя пирата, че го дебна от бая време?

Early concept work for a new LEGO play theme launching 2014.

A new take on one of the LEGO classics launching 2HY 2013.

Concept and communication for LEGO Galaxy Squad, an action packed space theme coming 2013.

http://dk.linkedin.com/pub/asger-johansen/4/4b3/555

hooky

Всичко звучи супер, но предполагам, че става въпрос за продължаването на Castle, а реално паузата беше само 1 година (но пуснаха Властелинът, освен това 2 exclusive сета - 10223 Kingdoms Joust и 853373 Kingdoms Chess Set). А очакванията ми за продължението не са особено големи, след като всички видяхме в какво се превърна Castle от 2001-ва насам. Почти сигурен съм също така, че една от фракциите ще е нова версия на Блек фалконите, поради наличието на ето този щит в 10223.

А единственият начин да получим качеството на старите сетове е ако те бъдат преиздадени (както се случи 2002-ра година - няколко от класическите pirates, castle и western сетове бяха преиздадени в много ограничени количества).
Николай Алексиев
Brickset колекция

alex

Цитат на: Flankerivo - 07, Ноември, 2012, 02:54:59 PM
айде, ясно е, че няма да доживея да видя Military Lego. Пък и то се е видяло, че само фенове могат да направят свестен съвременен самолет (боен или какъвто ще да е). Дали от морални скрупули или от нещо друго (макар че няма логика с пирати, въоръжени до зъби и други такива) от Лего не искат да милитаризират дечурлигата.
http://dk.linkedin.com/pub/asger-johansen/4/4b3/555

Темата за Military, доколкото видях, прочетох и намерих, е доста болезнена за Lego. Основната концепция е играчките лего да са "чисти"- демек да не се обвързват с религия, етническа принадлежност, възгледи и всякакви подобни. Евентуалната направа на сет с изтребител F-16 би довела до масови протести "Lego подкрепя сащ" и всичките подобни на световното простолюдие. Много идеи е имало и са спирани от дизайнерите на лего. Реално доколкото намирам е имало и идеи за сетове WW2, но нацистки символи биха отказали майки от покупката. Въпреки ежедневните писма, молби от фенове и нашето желание, се налага,  да се радваме само на нереалните сетове и неща който не биха обидили някой.

П.С. Информацията наистина е достоверна, и аз се интересувах защо се захващат с нинджаго и всякакви тъпи серии и изпарих писмо до лего. С мн по малко думи ми описаха защо няма да има тези 2 серии - ww2 и арми, "You can always take advantage of the program Lego Digital Desing and achieve your goals, but you are solely responsible". :D това си спомням като добавка от тяхното писмо :D
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

Flankerivo

По принцип си прав, че с рицарите и пиратите темата се поизтърка доста след хубавите сетове от края на 80-те и началото на 90-те. Но липсата на качествени рицарски крепости/замъци, пиратски укрепления и войнишки фортове/бази беше налична и в тогавашния период като се има предвид, че сложиха и змея горянин, с което превърнаха темата на приказка (но какво искам аз след като Лего е създаден за деца), духчета и други подобни. Вдъхновяваха някои стени на крепости, които бяха добре направени, идейните мостове и портали, повдигащи се с въжета, катапултите. Хубава беше идеята с Робин Худ (направиха евалата на англичаните в исторически план), и дървото база на зелените му събратя. Но липсваше историческия аспект на видовете рицари. Едните бяха с герб птица (аз имам такъв сет с една лодка с гребец и човече с арбалет със змейска глава - първият ми сет, купен от баща ми 91 г. от Лего щанда в ЦУМ). Другите бяха по-късните с герб зелен змей и по-украсени глави, пера отляво, отдясно, отгоре. Трети бяха с герб вълк. Но така и не можаха да обяснят от Лего за какво се борят едните, за какво другите и какъв е сценария на цялата история. Имам усещане, че може да са пирати, защото от 2009 не са пускали нищо пиратско, а рицарите донякъде са заместени от Властелина на пръстените. Поне каручките, конете, някои фигурки и замъка стават за рицарско Лего.
По отношение на пиратите темата се поизтърка с вкарването на конквистадорите като последни версии. Имаше интересни и хубави минифигурки, гримаси по лицата, хубави нови цветове, по-тъмно сиво на оръдията, войниците придобиха по-свестен вид, но нямаше нова идея. Просто старата песен на нов глас. Въпросът е, че дори сега да потретят песента, все някой сет може и да взема, защото пропуснах периода от края на 90-те до тази година. Но само ако има идейка в сетовете. Важното е да върнат поне нещичко старо, защото положението иначе не е добре. Разглеждам каталога на Лего (големия) и на никоя страница не мога да се спра. Просто яко беиздейно, постно, не добре премерено шарено.
Не знаех, че от Лего са преиздавали сетове. Аз например бих купил чисто нов сет от старите.

Да, определено милитари Лего няма да има никога за съжаление. Затова и при пиратите няма ясно обозначение, че например сините войници са поданици на английската кралица, а червените например испански войници, пиратите с какъв национален привкус са. Замазани са нещата, за да си останат играчките играчки. Ех, да имаше Lego for adults!!!

IRadev

Lego винаги са казвали, че не искат оръжия в играчките и затова и в полицейските сетове няма нито един пистолет, само дето рицарите, пиратите, каубоите и космическите серии са бъкани с оръжие, а в последствие отляха и автомат томсън и ... нищо.
Ясно е, че Междузвездни войни се набърка много в космическата серия. Сега Властелина се намества на рицарите. Карибски пирати са пирати и тн.
Според мен проблемите са два - световната нестабилност комерсиализира Лего дотолкова, че вече правят елементи в Китай с китайска пластмаса, а сетовете не поевтиняват и се появяват модните серии като Нинджаго и пр. Другия проблем са новите западни изследвания и теории за детското образование и мислене. Естествено най-вече в САЩ, но и в Германия, Франция, Англия и тн. психолози и методолози на обучението се опитват да създадат програма от предварително определени изисквания, способи и правила, която да се използва за обучаването на бъдещите поколения или иначе казано детевъдство ( справка Евгени Земятин "Ние"), което да се случва от навършването на 1-2 годинки до университета че и после. Заради тази програма сега в нашите училища се мъдри тази образователна реформа, и Лего, като обучаващи играчки, трябва да се съобразяват с нея, за да останат на пазарите на тези страни. Иначе казано сетовете за 10-годишните ще бъдат точно като за тях и нито като за 9, нито като за 11-годишните деца, да не говорим за по-старите фенове.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Flankerivo

В общи линии историята е ясна, контролът върху бъдещите поколения ще се засилва, както и идиотизма, липсата на обща култура, самостоятелност и правилна преценка при вземанто на решения.  ;D

iorun

:D Абе вие няма ли да се откажете да купувате сетове?
Създавайте, пазарувайте части и сглобявайте иначе си оставате в зоната от 6-8;10-14 и тн.

IRadev

Цитат на: Flankerivo - 07, Ноември, 2012, 04:58:15 PM
В общи линии историята е ясна, контролът върху бъдещите поколения ще се засилва, както и идиотизма, липсата на обща култура, самостоятелност и правилна преценка при вземанто на решения.  ;D
Това е целта. Лесен контрол и много тесни специалисти с голяма продуктивност.
Основна справка - отидете на запад или в Америка и говорете с подрастващите или юношите - никаква обща култура.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

hooky

Цитат на: iorun - 07, Ноември, 2012, 05:05:28 PM
  :D Абе вие няма ли да се откажете да купувате сетове?
Създавайте, пазарувайте части и сглобявайте иначе си оставате в зоната от 6-8;10-14 и тн.

Е, ти пък, то голяма част от дъртите феновете (т.нар. AFOL) не си падат по MOC-ове, а предпочитат оригиналните модели. :)
Николай Алексиев
Brickset колекция

Flankerivo

След като видях моковете и fan set-овете в classic pirates просто останах изумен какви неща могат да се направят с Лего. Стандартните фабрични сетове вече ми изглеждат "бебешки" и загубих афинитет към тях. Някой от вас няма ли да пуска тема за поредната покупка от някой brick доставчик, който предлага по-богата гама от пиратски части, за да се включа и аз?