• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Lego by cachist

Започната от cachist, 09, Октомври, 2012, 04:29:38 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

cachist

Здравейте,

раших да напиша и аз една тема, относно легото ми. Не помня кога точно съм се запалил по лего, но имайки в предвид, че най-съкровените ми мечети и спомени са от един каталог от '93, значи е било в началото на 90-те години. Естествено аз исках големите сетове, нашите или не ми купуваха нищо, или някое малко, колкото да ме залъжат... и така с годините забравих за легото .... до април месец тази година, когато се регистрирах във форума и в бриклинк (малко след това).

От края на април до края на септември съм събрал известно количество лего, което сега мисля да подредя в стаята си - където му е мястото. До скоро живеех в София и съответно там събирах всичко и даже започнах MOC на тема Castle, но поради ред причини не го довърших ... а даже се наложи и да го разглобя, за да го преместя. Все пак запазих някой от основните му части непокътнати, за да ми е по-лесно след преместването да го сглобя така, както го искам.

Ето какво имам към момента:

Всичко е пълно до максимум, не ме питайте как съм го местил.... отделно, че голямата плоча, на сивия замък не искаше да влезне в кашона...

А ето тук мисля да подредя нещата:

Тук ще се разпростира MOC Castle-а, а ето тук:

трябва да се побере всичко останало....  ;D ;D ;D

За MOC-а ще пусна и отделна тема малко по-нататък...

Еми това е за сега - захващам се с легото (:
'93 Lego

opellego

Браво, стабилен си!
Очакваме развитие.

Morpheus

Много добре, бих казал. Помисли и над проблема с прахта. Успех!

cachist

Цитат на: Morpheus - 09, Октомври, 2012, 11:13:25 PM
Помисли и над проблема с прахта.

Приемам идеи на тази тема...
'93 Lego

koce1313

Костадин Росенов Драганов,Перник

Morpheus

С плексигласов похлукат (за мок-а) ще е перфектно, но малко скъпичко ще ти излезе, ето пример

l-donovan

Да това върши перфектна работа,особено срещу малки хлапета! :D
Иван Веселинов Христов
http://brickset.com/search/?OwnedBy=l-donovan

cachist

Колко скъпичко и къде мога да го поръчам ???
'93 Lego

vladoniki

И аз исках такъв капак с размер 1 х 2 м - цената беше около 1000 лв. и бързо, бързо се отказах.  ;)

Morpheus

Аз си го представям от безцветен плексиглас с дебелина 3 или 4 мм. , краищата се изпилват на 45 градуса и се лепят с подходящо лепило. Ето и цени от 1-вия линк появил се в гуглето:

http://www.partners.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B2%D0%B8/%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/

cachist

Не изглежда ЧАК толкова скъпо колкото очаквах... но да си покрия бюрото ... ??? не знам ... може за секцийката от горе ... най-добре си е витрина ... ама не разполагам с такава в момента ...

Както и да е - ще го мисля тия дни, ако не го измисля - разглобяване, миене, съхнене и сглобяване  ;D ;D ...

Ако все пак изскочи друго предложение - насреща съм ...

:))
'93 Lego

vladoniki

До колкото знам, но все пак не съм сигурен, плексигласът се обработва изключително трудно - рязането особено. И май по-скоро ми се струва, че ще дадеш една камара пари за материали и накрая или няма да стане, или няма да е красиво. По-добре, ако си намериш някой да ти го направи - почти всички рекламни агенции се занимават с плексигласи и би трябвало да имат опит. Аз преди питах в една агенция от Добрич за същата такава конструкция с размери 1 х 2 х 0,35 м - те ми казаха, че трябва да е от 6мм плексиглас, за да не провисне и цената беше около 1000 лв.

Между другото преди седмица-две харесах една витрина в Мобо. И цената й е добра, та според мен няма смисъл да рискуваш с плексигласа.

И в Икеа харесах нещо:

Morpheus

Това с плексигласа беше само предложени, не съм работил с материал и нямам представа за манипулираното с него. Иначе предложенията от Владо са супер, особено второто, ако не беше със затъмнени стъкла.

vladoniki

Стъклата не са затъмнени - съвсем прозрачни, но от светкавицата изглеждат тъмни.  ;)

Боби

Дори и 6мм да е плексигласа, няма начин да не провисне при този размер