• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

LEGO prison / концлагер

Започната от maniak666, 04, Февруари, 2010, 09:11:09 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

maniak666

http://users.erols.com/kennrice/lego-kz3.jpg  Някой срещъл ли е подобния сет и има ли някъква информация за него ? Доста често започвам да го мяркам из нета, а не го намирам в бриксет ?  :(  Лично на мен много ми харесва - много е зверски ! ;D

vladoniki

Уауууу. :) Това е огромен сет...  ;D  По номер излиза друг сет - това е много странно! :)

П.С. Срещал ли си по-качествена снимка, за да разчетем надписа над "ЛЕГО"?

maniak666

Ами аз си мисля, че е някъква пародия или менте. Някъде бях срещъл и други снимки но сега немога да ги намеря. Май основната идея е за концлагер - така бях чел някъде...

Nathrezim

victorcito

Ей! Без расови забележки! Евреите също са хора. Това, разбира се, е менте. Никак не е забавно - в тези местенца хиляди хора, впрочем далеч не само евреи, са намерили смъртта си.

Една страница назад и всичко си пише -

This is the work of Zbigniew Libera, a Polish artist, who in 1995 unveiled his sculpture of a World War II Nazi Concentration Camp made of Lego® bricks. Here are pictures of his models and a link to the Polish gallery exhibiting his work online.

maniak666

Мерси за инфото ! Разбирасе не е добре да си играят деца с такова лего, но за по - порасналите деца е някак си яко... Пресъздава реални моменти от историята.

Nathrezim

Първо това не е никаква расова забележка, ако тука всички сме антирасисити, то аз съм най-големия да знаеш. Попитах защото сета уж е концлагер.

Plamen1466

Някъде бях мярнал снимки и на други сетове от тази серия. Имаше бесило и електрически стол, ако не се лъжа. Не са оригинално лего според мен. Никъде не съм го срещал в сайтове като Бриксет, Пеерон или Бриклинк. Не съм го виждал и на пазара на китайските ментета, само снимки в нета съм засичал.
Пламен Диков

C-3po

Сетът е много готин откъде го взе? :P :o
Божидар Иванов или БДЖ

texis

аз съм виждал този сет ама не е на лего. Видях че това уш трябвало да е такава затворническа тема-електро стол,лагер,полицай с палки и скелети и тем подобни както един стр. сет на сар лорс ама такива сетове няма-ментета снимки

А пък и от лего зайавиха че не трябва да правят нищо прекалено стряскащо или ще имат проблеми а скелети и концлагер си е сряскащо

Balkan_freak

Поразрових се за тозу сет и той наистина не е на ЛЕГО, спонсориран е от ЛЕГО, направен е от лего тухлички, но не понеже е много "логично", е на някаква компания Либера  :D :D :D

iorun

'Това е работата на Zbigniew Libera, полски художник, който през 1995 г. разкри скулптурата си на World War II Концентрационен нацистки лагер от тухли Лего ®. Това са снимки на моделите му и връзка към полска галерия показваща работата му онлайн.'

А някъде четох че е излъгал Лего ® за спонсорство - след което са го сритали доста жестоко.
Поредният кретен търсещ известност.

Толкоз по тази лай...а  тема, просто я забравете.