• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOC: Truck 0001 - къстъм техник камионче

Започната от opellego, 06, Април, 2012, 06:40:08 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

opellego

Днес успях да завърша мойто камионче.
Използвах 2бр техник мото сет ( лего 8720 http://www.brickset.com/detail/?Set=8720-1 )
Предните колела (2бр.) завиват, задните (6 бр.) се движат.
Може малко грозно да изглежда,(заради старите техник части) но на мен ми харесва.
Та ако искате да го погледнете или уплюете, моля :

след малко промени изглежда така :

vladoniki

Супер е станало. Липсата на дифове и малкото разстояние на 3-те задвижващи моста спрямо предния завиващ мост не води ли до сериозно подзавиване на модела?

opellego

Има такова нещо, да.
За версия 0002 мисля да има един ред предни и 1 ред задни завиващи колела. ( и трябва да се подобри )
Скоро ще му направя и видео в действие.

vladoniki

Ще е интересно да покажеш видео. Ако знаеш каква мечта ми е било като малък да направя количка, която завива и се движи напред-назад, но имах само 1 мотор.  ;D

iorun

Няма нужда да плюваме :D.
Вдигни скоростта, опитай втората ос да завива и дизайнът ще си дойде от самосебеси.

В момента камиончето ми прилича на - има едни ниски платформи на много колела, които пренасят товари.Има ги по пристанища и леярни (заводи от тежката индустрия).Май се казваха flat track.

Martini

Цитат на: iorun - 06, Април, 2012, 09:09:46 PM
Няма нужда да плюваме :D.
Вдигни скоростта, опитай втората ос да завива и дизайнът ще си дойде от самосебеси.

В момента камиончето ми прилича на - има едни ниски платформи на много колела, които пренасят товари.Има ги по пристанища и леярни (заводи от тежката индустрия).Май се казваха flat track.
На мен повече ми прилича на БТР :D Иначе евала готин е!  ;)
http://brickset.com/sets/ownedby-kristophers
Магазин: https://store.bricklink.com/Martini#/terms
Мартин Спасов гр.София

opellego

Mерси колеги,
как да вдигна скороста - на зъбните колела тип ''worms'' май това им е капацитета
единственото което се сещам - голямата шайба дето е вързана за мотора с ремък да се смени с малка шайба и да оппъна с още една малка шайба като обтегач..Ще пробвам скоро.

иначе колегата говореше за тези колела май ( виж прикачения файл )

iorun

С триста зора открих

опитай да размениш местата на колелата вж.файла

opellego

Цитат на: iorun - 07, Април, 2012, 10:31:46 PM
С триста зора открих

опитай да размениш местата на колелата вж.файла

то трябва мозък ама кой да се сети - ще пробвам след малко,,,..

opellego

Така, значи размених 2-те шайби, но - греда:
worms явно имат голямо триене и не могат да отпецнат ( или превърта ремъка на малкото колело, или блокира двигателя )

ще търся друг начин

iorun

Това е варианта с минимални корекции.worm-ът си е кофти по-принцип, има и големи луфтове.

opellego

Ето едно видео.
Прехваленото качество на HTC замаза малко картината, но ще  запиша едно и с фотоапарата.

L truck

iorun

Оки, намалил си шайбата, сега май е по-бърз.Чакаме завиването на другия мост  :D

opellego

Да ти кажа, не съм сменял нищо, всичко е по оригиналния проект.
Така изглежда че въртят бързо, но когато го обърна на колела пак заспива - явно е тежичък.

opellego

започнал съм корекцията с добавяне на задни завиващи - работи

VIDEO0048.mp4