• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Складиране на колекцията минифигурки

Започната от iorun, 04, Април, 2012, 10:50:46 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iorun

По идея на Antonio, реших да тествам основни плочи да ги превърна в рафтове.
Получи се :

благодарности на Antonio

ето и детайли:

има едно леко провисване:

но може да се изчисти.

Израдвах му се че е компактно, а и бързо се сглобява.
Надявам се да ви е харесало

vladoniki

Интересно! Идеята ми допада и много място пестиш с платформа на 2 етажа. Но все пак по-удачно, а и по-здраво би било с нормални плочи, вместо основни плочи. Ще избегнеш провисването и постоянното натоварване на плочата, което съвсем бързо ще доведе до деформирането й. Вече има и светло сиви плочи с размер 16х16, които лесно можеш да свържеш в една цяла 16х32, а фигурките върху нея ще дават допълнителна здравина на конструкцията, вместо провисването в момента.

П.С. Шутът от Касъл серията с оригиналната глава ли си е?

minichamps

добре се е получило но зада няма това провисване ще трябва да използваш от новите плочи или да го подсилиш е още една греда посредата ,,,, ;) иначе като замисъл е много идейно пести много място което става все по малко и по малко  :)

iorun

Ще потърся за тези плочи.Но и без плочите си е доста здраво.

Единият шут е от сета, другият е дамският (пак оригинален) женското лице с бенката.
и

vladoniki

Ясно - cas480. Аз имам cas437 - . А сега сглобявам и cas403a - . Всичко от 2-рия го имам, но не съм го сглобил. Ако намеря женската тиква, ще сглобя и cas480 - , защото тялото го имам, но не и тиквата.  ;)

iorun

Този синия скоро съм го докопал, замислям се за njo017-Krazi, но е малко по-различен сорт

mrcastle

Аз имам и синия и червения и имам тиквата ама то не се ли нарича глава  ;D с дамата.

vladoniki

Ето как изглеждат оригиналните стойки за складиране на фигурки.

Харесват ми. Цената за кутията за 8 фигурки е 15 Евро - линк.

iorun

Ето развитието при мен.Използвах четири 16х16 плочи.Конструкцията е доста здрава.
Естествено има провисване - това тук е в резултат на три месеца + пренареждания.

mrcastle

Сложи колона по средата и няма да провисва. Харесват ми тези кабинки на спейсовете. :)

iorun

Цитат на: mrcastle - 24, Август, 2012, 10:32:08 PM
Харесват ми тези кабинки на спейсовете. :)

Никакво пипане от детски ръчички - мноооого добре пазени са, имат си златните декали по емблемите.
Луд съм по темата

iorun

Насъбраха ми се доста фигурки и се наложи преработка на стойката.
Нова концепция, по-добър изглед.

http://s35.photobucket.com/user/iorun/library/Rack/New%20Rack

ldd-то:

vladoniki

Lego_valka

Наистина интересно решение, даже наподобяват трибуни  :D

lubencho

Лол! Може ли списък с частите за 2-рото на 2-та етажа? Много е готино ;)