• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Project Castle - Chapel

Започната от IRadev, 15, Март, 2012, 12:06:07 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Кой параклис ви харесва най-много ? ;)

Черен В1
7 (58.3%)
Черен В2
1 (8.3%)
Сивият
4 (33.3%)

Общ брой гласове: 12

IRadev

gogo29 ми подсказа, че е много по-удобно да използвам LDD за проекта и после да си поръчвам частите. Сега докато чакам да доидат чарковете за предния форт си поиграх малко с вътрешния двор на замъка и стигнах до базовия изглед на параклиса:

Сутринта, докато пътувах за работа, ми хрумна как да подобря този, за да прилича повече на православен, както и един изцяло нов вариянт за параклиса. Тях ще ги разцъкам довечера и като са готови ще ги пусна в една анкета да кажете кой е най-добър и да почвом да го събирам  :)
Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

gogo29

Супер!!! Мисля че с програмата ще може да разиграваш повече варианти и да избереш най добрият  ;).  Ако не си прегледал форума виж ТУК. Така може да отключиш повече части за моделите  :)

IRadev

Еми аз сега свалих 4.2 версия и досега каквото съм потърсил го имаше в списъка. Проблема е, че ако не знам, че съществува някоя част няма и да ми хрумне да я ползвам или да я търся.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

l-donovan

Страхотен параклис!Кулата много много точно подчертава характера на сградата.Браво!Между другото идеята на Гого е много добра с LDD-то и набавянето на части без да разчиташ на частите от сетовете си.
Иван Веселинов Христов
http://brickset.com/search/?OwnedBy=l-donovan

IRadev

Ето я обещаната преработка:

Както и новия вариант:

Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

hooky

Според мен определено първата версия е най-добра! :)
Николай Алексиев
Brickset колекция

minichamps

и според мен първата е по добре но ако вдигнеш още малко купола ще изглежда много по добре  ;)

vladoniki

Става супер! :) Една идея от мен - опитай се да направиш сивия вариант като сложиш най-малката арка вътре, а всяка по-голяма извън сградата и с по една тухличка височина над нея. Уплътни и процепите, премести "прозорците" с една пъпка навътре/назад. Използвай повече ъглови тухлички 2х2 и ще се получи много интересно.  ;)
Друг вариант - остави само по една арка от всяка страна, но изнеси самата конструкция на стените навън, както си направил със задната страна, но използвай ръбестата техника от страничните стени. Така сградата ще стане почти кръгла от птичи поглед.

IRadev

Сивата я взаимствах от една модерна църква, която има същите контури, затова страничните стени са толкова малки и всъщност трябваше да са без панелите, а да са с прозорци, ама нещо не ми стигна ръка да го направя.
Сега се сетих и за 3-ти вариант на черната - като ми остане време ще го пробвам. Ще се постарая и да пооправя сивата. А като дойде време за обща поръчка №12 почвам със сглобяването.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Magdo

Иво, мен ако питаш, за да има 100% вид на православна черквичка (говоря за B2), бих използвал бяло като основен цвят, а tan за кубето. И на онези места, където е камбанарията, бих сложил арки под покрива и от четирите страни ...   :)
Nema MOC-a bez rakije! - от сръбски Lego-форум :)
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Magdo

IRadev

Цветовете са още условни - като имам модел ще ги изчистя и тях.
Арки под купола - в прикачения файл.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

IRadev

Мисля, че стигнах до краен вариянт на чърквето. Поиграх си малко с първия вариант и после го барнах в камък и дърво и се получи това:

Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Magdo

Екстра е - ето и идея за камбанката:

Само че, този цвят ми е малко странен, аз поне не знам какъв се води...
Nema MOC-a bez rakije! - от сръбски Lego-форум :)
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Magdo

IRadev

То и такива арки не съм виждал досега.
Добра е, досега не бях мислил да слагам камбана наистина. Ще се опитам да го направя.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

icefire3

аз имам само няколко въпроса

-отваря ли се по някакъв начин
-смяташ ли да пъхаш минифигс вътре
-какъв е размера на минифигурката спрямо църквата
-ще има ли интериор?   
Златин Шишков