• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOC: Project Castle

Започната от IRadev, 05, Март, 2012, 07:26:19 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

IRadev

През годините винаги съм гледал каталозите с Lego и прекарвах най-много време, зяпайки големите замъци. Естествено нашите нямаха средства да купят всичко и затова си стискахме ръцете на малките сетове. С времето те се понатрупаха, а и сега старата любов се пробуди и сега почвам да измислям и проектирам замък съставен от сетове и отделни части. Досега съм стигнал до началото - предния форт - и той е в процес на събиране, но горе долу има вид. По-късно ще го преработвам. Във вътрешния двор ще има конюшня, ковачница, арсенал и пивница. Зад него и на по-високо, за да стане на две нива, ще идва цитадела с кули, параклис и тронна зала. Идеята е да заприлича на Минас Тирит, но в началото ще прилича на Шлемово усое.

Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

vladoniki

Добро начало, браво! Ще следя развитието с интерес! Може да черпиш идеи от Гого, той е нашата гордост в Касъл проектите - линк;)

Antonio

Много добро начало :).Според мен ще е по-добре да си вземеш основна плоча,примерно 32х32 или 48х48 .За минифигурките,гледам че са разнообразни което не е лошо ,защото примерно може да ги използваш за различни цели,примерно синиите (коронките) да са пазачи отпред на замъка,до портата ,докато другите да са вътрешни войници.Ако имаш арбалети или лъкове ги сложи на минифигурките които стоят на стената.Това са само предложения :)

A.K.B.

Наистина е добро начало и на мен ми хареса.Браво. :)
Ал. Богданов

minichamps

време беше да се пораздвижи и тази част от форума , браво добре се получава ще следя с интерес развитието  ;)

IRadev

Има само два проблема - няма части в България и нямам толкова пари да купя всичко наведнъж от Bricklink.
За основата мисля да използвам 16х16 плочи - вярна че е по-скъпо, но имам идея да кача всичко на скали.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

vladoniki

Цитат на: IRadev - 06, Март, 2012, 10:34:44 AM
Има само два проблема - няма части в България и нямам толкова пари да купя всичко наведнъж от Bricklink.
За основата мисля да използвам 16х16 плочи - вярна че е по-скъпо, но имам идея да кача всичко на скали.

Ако ти вършат работа основни плочи 16x16 зелени, тънките, мога да помагам - ЛИНК.

IRadev

Мерси, но исках да кажа, че предпочитам plate, а не baseplate  ;)
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

vladoniki

Цитат на: IRadev - 06, Март, 2012, 10:40:47 AM
Мерси, но исках да кажа, че предпочитам plate, а не baseplate  ;)

Определено е по-добре, новите 16x16 са велики, препоръчвам ги с 2 ръце.  ;)

Antonio

То може и като е на baseplate да го качиш на скали,аз така съм направил с моя замък:

iorun

Цитат на: Antonio - 06, Март, 2012, 10:51:17 AM
То може и като е на baseplate да го качиш на скали,аз така съм направил с моя замък:

Оки, можеш ли да покажеш детайл на закрепването.Определено се интересувам.

IRadev

Измислил съм цилиндрични кули (drum towers) за ъгъла на стената. Приличат на тези

Освен това главната порта ще прилича на тази:

Тях съм ги включил в 11-та поръчка и като дойдат частите почвам да сглобявам. Благодарности на DeMonica.
Днес разглеждах разни крепости и реших да ползвам портите на Преслав за вход към втория двор на замъка

А после реших да ползвам старите български столици за модел на параклиса и донжона.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Antonio

Цитат на: iorun - 06, Март, 2012, 11:11:24 AM
Оки, можеш ли да покажеш детайл на закрепването.Определено се интересувам.
Опа извинявай!Бях забравил за това :х
Ето ги снимките,туко що ги направих,така че не са много хубави,

|
Това ли имаше предвид?

iorun

;) да, мерси.Имам да тествам.

IRadev

Цитат на: Antonio - 05, Март, 2012, 08:16:28 PM
За минифигурките,гледам че са разнообразни което не е лошо ,защото примерно може да ги използваш за различни цели,примерно синиите (коронките) да са пазачи отпред на замъка,до портата ,докато другите да са вътрешни войници.
Ето ги и пазачите на портата :)
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!