• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Направих важно решение ...

Започната от victorcito, 02, Февруари, 2010, 10:01:48 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

victorcito

Една цяла нощ мислих и сглобявах войници по крепостните стени ... и ми хрумна, че не мога да имам цялото лего на света. Затова реших ясно и категорично да се съсредоточа върху сериите пирати и замък. Това означава, че всички други сетове, повече или по-малко, са в реално състояние на замяна. Не публикувам темата в ЗАМЕНЯМ, защото реално нито бързам, нито искам да форсирам събитията. Просто това е едно мнение на запален легионист - всеки трябва да си избере една, максимум 2 теми. Иначе рано или късно се оказва с 15-ина теми с по 2-5 сета и нито стават за игра, нито стават за друго. Стават само за витринка, а това не е добре :)

Колебая се само за космическото лего (в това число всичките му странности като Блектрон, комсически миньори и прочее), защото имам доста от него, но всичките рейсъри, град и прочее "дивотии" - заминават на свободния пазар.

Мисълта ми е, че ако някой е изпушил от интерес към някой мой сет, съм насреща за размяна. Препоръчвам и на другите да помислят върху събирането на сили върху една или две серии :)

ПС: Основен елемент от ръзсаждението ми беше един призрак, който имаше полицейска шапка, щит на Драконите, бластер в ръцете си и на седлото на коня си имаше пиратска пушка и нож на акванавтите. УЖАС!

vladoniki

Напоследък и аз съм за замислил над това нещо...  ;D ... и лека по лека съм поел към Град и Замък...  ;D

Техник моделите вече съм ги опаковал и прибрал. С тях нямам намериние да се разделям.  ;D

Основно се насочвам към Град и Замък, а малко отклонение ще си позволя с Модел Тийм.  ;D

_Oceanblue_

Аз също твърдо се ориентирах към  Castle и City/Town , тъй като колекцията много нарастна , пък  все още нямам толкова място  :)

Pirates - ще купувам само , ако има интересни сетове на нормални цени .

А пък за  Indy - to ,смятам добре да го асимилирам в моето малко китно градче , от което ще показвам снимки през лятото  8)

П.С. Ако имаш все още нещо за продаване , Юли месец ще ти драсна лично .

Nathrezim

Аз съм навит за викингите ти, но нямам какво да ти дам в замяна понеже и аз събирам Замъци :)

victorcito

:) Няма да разпродавам (засега). Просто съобщавам, че ще събирам само тези серии. което означава, че всичко извън тях е потенциално на тезгяха за размяна. И бих посъветвал всеки да вземе подобни решения, защото аз имам 120 сглобени и още толкона несглобени сета и ми идва нанагорно. Реално притежавам много, но ползвам малко. Това е. като се отърва от излишното, ще имам стройна колекция и ще знам, че имам примерно ВСИЧКО от серията рицари :) Ето това е цел...

shoker

Ето това е една реалистична позиция. Аз събирам SW от много време, но новите сетове са си направо за боклука и аз си мислех да ги оставя на страна и да започна пирати и замък. След 5 дни са ми обещали 6086 за 40 лв, за този сет четох че бил 1 от най- реалистичните. Като почнем от там следващият трябва да бъде най- големия или най- красивия. И последно какво мислите за 6082 струва ли си 120 лв?

vladoniki

Цитат на: shoker - 02, Февруари, 2010, 11:56:39 PM
Ето това е една реалистична позиция. Аз събирам SW от много време, но новите сетове са си направо за боклука и аз си мислех да ги оставя на страна и да започна пирати и замък. След 5 дни са ми обещали 6086 за 40 лв, за този сет четох че бил 1 от най- реалистичните. Като почнем от там следващият трябва да бъде най- големия или най- красивия. И последно какво мислите за 6082 струва ли си 120 лв?

Добре се насочваш и ти  ;D... Радва ме, че има толкова фенове на замък серията. :)

П.С. 6082 в Бриклинк е 40-50$ :)

shoker

хах значи хич не си струва... тоа се проба да ме измами пък и на тоа замък му викат началото на края на златната ера на лего замък

victorcito

Ммм - не би трябвало да има проблеми с бриклинк, всички продажби там са защитени от Пейпал, а това е една много сериозна организация, която работи с ФБР и нещата са МНОГО сериозни. При ВСЕКИ сигнал, директно блокират сумата на спора на продавача. Така че ... не знам. Иначе съм съгласен - серията с драконите е залеза на класическото лего ... Добрите станаха лоши, и обратното - но, това е живота. Все пак сетът е много сериозно лего, има много части и е много красив. Аз имам 3 такива и много си ги харесвам :)

Nathrezim

Случайно да продаваш единия :D шегичка. Когато започнах да си земам Castle серията се казваше Knights Kingdom после получих каталог от 92-93, още съм бил в утробата на майка тогава :) и забелязах голяма разлика между тогавашните Замъци и Рицарското Кралство.

maniak666

Цитат на: Nathrezim - 03, Февруари, 2010, 04:55:20 PM
Случайно да продаваш единия :D шегичка. Когато започнах да си земам Castle серията се казваше Knights Kingdom после получих каталог от 92-93, още съм бил в утробата на майка тогава :) и забелязах голяма разлика между тогавашните Замъци и Рицарското Кралство.

92ра даже и в майка си не си бил  ;D ;) както и аз де  ;D

victorcito

Чудесно е, че младите имат интерес към старите сетове - аз съм роден през 1978-а ... Разбирате ли защо толкова много обичам Жълтия замък, който е първия Лего замък с минифигурки ... и е произведен през ... 1978 :)

Аз и Лего-кралствата сме на една възраст :)

Nathrezim

maniak666

Моята любов към старите сетове си мисля че идва докато съм бленувал по каталозите сетовете които така и не съм получил...  ;D

mrcastle

Аз все мисля по тоя въпрос, но сърце не ми дава да се насоча. ;DТвърдо съм и аз Castle и City. 8)