• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

LEGO Lord of the Rings 2012

Започната от hooky, 17, Декември, 2011, 06:02:23 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hooky

На 16.12.2011 г. LEGO официално потвърдиха за създаването на напълно нова серия посветена на легендарните произведения на Дж.Р.Р.Толкин - "Властелинът на пръстените" и "Хобитът"! Наглед логичен ход, тъй като догодина се очаква и появата на филма "Хобитът". Първите сетове ще се появят юни 2012 г.

Определено идеите за сетове са изключително много. Интересно е върху какво ще се спрат LEGO като за начало - дали ще има батъл пакове например...предполагам цените ще са като на всяка лицензирана тема. Вероятно за известно време точно тази серия ще замени класическите "рицари", след като вече стана ясно че догодина ще има само един нов рицарски комплект.
Николай Алексиев
Brickset колекция

iorun

Отвратително, а защо не и 'world of warcraft'. Още някаква бозица?
И точно рицарите ли?

hooky

Цитат на: iorun - 17, Декември, 2011, 06:56:28 PM
Отвратително, а защо не и 'world of warcraft'. Още някаква бозица?
И точно рицарите ли?

Това, че не разбираш нещо, не означава че трябва да го отричаш (в случая "не разбираш" по-скоро се отнася до "не се интересуваш/не харесваш"). "Властелинът на пръстените" е с култов статус в някои среди (и не, не става въпрос за зомбирани 12-13-годишни гиймъри, затова сравнението с World of warcraft е доста неподходящо според мен), а освен това е определяща книга в развитието на фентъзи жанра, а и литературата като цяло през 20-ти век.

А това доколко рицарите от последните 10 години имат някаква стойност също е много спорен въпрос.
Николай Алексиев
Brickset колекция

minichamps

определено това ще е много интересно за мен ще се взимат със сигорност :)

iorun

Цитат на: hooky - 17, Декември, 2011, 07:04:32 PM
Това, че не разбираш нещо, ......
:) Не е това, напротив (определено харесвам северните предания и легенди)
Искаш да си направиш нещо по темата? Ми замисли се, купища човечета и купища части ще ти свършат работа(вече ги има - произведени са).
Искат да ме накарат да купувам просто защото пише - нова тема.
От 7-8 години мениджмънта на лего е за уволнение - мнооого са слаби.Чакаме трансформъри във варианта на маккуин.

hooky

Съгласен съм, "разбираш" не беше точната дума, както и поясних в скобите след това. :) Иначе си прав, всеки може да си ги направи и сам, даже сигурно ще се получи по-ефектно. Но все пак лично на мен ми е доста интересно да видя какво ще се получи. Да, последните 8, че и 10-11 години са направо ужасни за лего, но въпреки това е имало и попадения през това време (викинги, Стар Уорс, специалните комплекти с 5-цифрени номера, къщите криейтър и още няколко примера). Така че, живот и здраве, ще видим какво ще излезе, пък ще отсъдим след това.
Николай Алексиев
Brickset колекция

Stey

Съглсен, ЛОТР лего ще е пълна боза!!! А аз фантази чета и мога смело да кажа че имам Хобита първото издание в България с илюстрации на Чуклев! И почти всичко стойностно излязло на български последните 17 години. Фен съм, но да направят лего ще е скука. А за WoW също не сте прави според мен, аз на времето го играх от 2005 до към 2009 и хората с който бяхме заедно нямаше под 20 годишен. И бяха банкери, програмисти, един разпадаше и разпродаваше фирми и цъкаш от цял свят от хотелите хаха, дори едни шейх от Дубай( беше накарал част от съпругите му да цъкат, да ни попълват 40 man raid-вете ни :). И да, лего WoW няма да има никога.

Прав е iorun лего нещо им става с темите и моделите, някой от маркетинга и най-вече от рекламния отдел яко го мързи и и си драпа макарите вместо да направят добри серии.
И hooky видях, че писа за скуката от темите за последните години
Стоян В.Б.

PecataD

В интерес на истината, да, Лего в последните години не е такова, когато бях на 4- 5.. Както казаха в "Мегазаводи", обаче създаването на нова част Лего им струва много пари. От друга страна обаче, не можем да съдим какво ще се получи. Смисъл аз не съм един от най- големите фенове, гледал съм ги по 1- 2 пъти, но в последно време започвам все повече и повече да се интересувам от тези филми, може би с времето и годините човек проумява.. както и да е! Така че нека да видим какво ще стане, по- добре да не се спори от сега.. (:
Петьо П.Д.
MY BRICKSETTM

hooky

Тези дни се появи ново изображение на някои от фигурките:

Изглеждат доста добре, но все пак нека изчакаме да ги видим "на живо".
Николай Алексиев
Brickset колекция

Knight

Доста комерсиален ход от ЛЕГО...Аз съм хардкор фен на ТОЛКИН...от Хобит, Властелина, Силмарилион, Картата на Средната земя и тн...имам всичко излязнало на  български... Имам чувството, че подхождат, сякаш това е ХАРИ ПОТАР :)
Светлозар Г.

iorun

Не не, добре са си.Искам елфкииии и минифигура на подземният дзвер(някакъв бог) в първа част който придърпа Гандалф под земята(някаква сцена в пещера беше)

hooky

Цитат на: iorun - 28, Януари, 2012, 10:12:04 PM
Не не, добре са си.Искам елфкииии и минифигура на подземният дзвер(някакъв бог) в първа част който придърпа Гандалф под земята(някаква сцена в пещера беше)

Балрог - доколкото разбрах повечето фенове на Толкин искат точно него за някой от новите комплекти. Но засега поне не е предвиден. :)
Николай Алексиев
Brickset колекция

Magdo

Фен съм на Толкин от 8-9 годишен и чакам с нетърпение първите сетове. Силно се надявам да не го обърнат на Хари Потър...  :)
А и фигурките на Ам-гъл, Саурон, орки и тн., предполагам ще са уникални...
Nema MOC-a bez rakije! - от сръбски Lego-форум :)
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Magdo

minichamps

и аз чакам с нетърпение да ги пуснат , мисля че една от фигурките от 6-та серия ще е идеално допълнение към сетовете минотавъра мисля че ще го има и в сетовете и дано наистина не ги превърнат на Хари Потър че ще е жалко ,,,, :)

Magdo

Eто какво излиза по търсачките до този момент:
Цък
2-3 сета хващат окото, но останалите неща, поне мен не ме впечатляват особено. Забелязват се и минифигурки на черни конници, но не се виждат много добре...  :(
Nema MOC-a bez rakije! - от сръбски Lego-форум :)
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Magdo