• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

МОС: мини МАЗ 537

Започната от iorun, 03, Юли, 2011, 05:44:39 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iorun

Hi, пак да разбутам спама в рубриката  :D

За една сутрин откраднах време и излезе това Маз 537.Военен руски камион-влекач.

http://s35.photobucket.com/albums/d169/iorun/MAZ%20537/

Разполаха с два М мотора , и механизъм return to center (след завиване колелата сами се изправят)
Управлението е изцяло с дистанционно.
Постига доста сносна скорост.А диференциалът помага за по лесното му завиване.
Ако открадна още време може и да се справя с танкът и ремаркето.

Надявам се да ви хареса.

vladoniki

Прилича изключително много на оригинала. Задвижването с 1 диф на 4 гуми е много хитро. С две думи - много ми харесва!

iorun

Mерси, удоволствието беше да е максимално малко.
А аз си мисля че трябва да се завърнеш към техника  ;D, само с теб си говорим.
Незнам, маи техниците ги няма в България ???

vladoniki

Цитат на: iorun - 03, Юли, 2011, 06:33:03 PM
А аз си мисля че трябва да се завърнеш към техника  ;D,

На времето се кефих яко на Техник. Преди около 2 години като си взех един от новите Техник сетове се разочаровах. На старите бях свикнал, а сега с тези части ми е странно и някак не ми идва да ги сглобя по правилният начин. От техник частите винаги ми е била идеята да сглобя някакво превозно средство (количка/камион), което да е моторизирано  - да се движи напред, назад и завиване. На времето имах ограничени възможности, защото имах само 1 мотор, с който можеш да направя количката да се движи само напред-назад, но не и да завива. След като си взех сета с булдозера (4 ПФ мотора) правих доста опити да сглобя количка. Направих не малко колички, но никоя от тях не се получи добре. Наскоро загубих интерес дори да се пробвам да направя нещо по-така... е и Техника разчистих вече. :)
В момента Техник колекцията ми е заменена с доста сериозна, като за начална, колекция от RC 4-колесни бръмчилки за каране на открито.

iorun

:D И аз съм oldschool и наистина си прав - новите сетове просто са слаби.
Пример с великият лего багер - кофата тотално се разминава с мащаба и силата на багера, а да си спестят разходи третото дистанционно е заменено с урудлива механика.

Всички в главите си имаме някаква база данни с части, а като се появят купчини нови настава хаус.Е свикнах, а имал ли си момент да преработваш електро-двигателче да пасне на лего части - ужасно е, а и чупиш части.

За техника уж е близо до акъла да правиш нещо на гуми, но не е така.Ако имаш малко по-извратено въображение и други работи стават :D.Ти имаше разработка на часовник.

Намислил съм това верижното:

да го преработя в любимите ми BLACKTRON машина с оръдия от BIONICLE -

с дистанционно да си стрелям топчета.

Важното е да е весело  :D

vladoniki

Пробвал съм да задвижвам Лего с други мотори, но тогава се губи идеята, а и както казваш, частите се скапват. А това с базата данни в главата е абсолютно вярно,  ;D ;D ;D
Това, че не строя с Техник съвсем не означава, че вече не съм фен, напротив. Но сега само се радвам на творенията, които виждам. :)

Akeyzerr

Цитат на: iorun - 03, Юли, 2011, 06:33:03 PM
Незнам, маи техниците ги няма в България ???

Нов съм тук, но техници в наш'та мила татковина има ;)

iorun

:D Ах, кеф на 'моторчета и батерии'.

iorun

Е най-после го направих.
Доразвих темата с маза и се получи това:

добавих танкче със същия мащаб което поне се движи.А после се пробвах с ремарке, което да спуска рампите си

Определено си беше забавно да ги измисля
Ето галерията
http://s35.photobucket.com/albums/d169/iorun/MAZ%20537%20-%20T55/

LEGO MAZ 537 - T55.wmv

Общо 5 м мотора, 3 приемника, бяха нужни.

Надявам се да ви е харесало

vladoniki

Еее, страшен. Начинът, по който се вдигат/свалят рампите е уникален. А за танка си заслужава да направиш отделна тема - толкова е малък, а е моторизиран, супер е. Поздравления за постиженията!

busa

Уникално е ! Доста работа е паднала  :) Браво !
град София тел. 0887302715

l-donovan

Страхотна идея и чудесна реализация!Уникално е!
Иван Веселинов Христов
http://brickset.com/search/?OwnedBy=l-donovan

vasilam

Не съм наясно, но да попитам - този механизъм return to center, това някаква част ли е или...................?

iorun

vasilam

Мерси. Нямам такава част. Все пак си мисля, че и без нея може да се направи нещо с RC. Ти имаш опит, какво ще кажеш?