• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

МОС: мини МАЗ 537

Започната от iorun, 03, Юли, 2011, 05:44:39 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Цитат на: iorun - 06, Септември, 2011, 05:36:53 PM

http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=x928cx1

return to center - от спортните сетове

Това е добър вариант. Не съм имал тази част. Но ако преди нея няма съединител (колело, което приплъзва), не тормози ми мотора?

iorun

:D ми говориме за LEGO - идеи хиляди -

и това са само половината вариации
тези се събират в корпуса на маз-ът
тези тормозят двигателя, но господата от лего са сложили защити -
http://www.brickshelf.com/gallery/SciGuy16/PFInternals/M-Motor/dscn9973.jpg
а тормозът е в рамките на една игра - не повече от 20 мин.

Съгласете се че за мини решения, най-добре е нещо мини и то произведено от LEGO

vasilam

Ще ми се да сглобя нещо с дистанционно управление. За момента нямам необходимите конпоненти, но се надявам до месец да се сдобия с тях. Дайте акъл, за предните завиващи колела, какъв мотор ще е по-подходящ - M или XL?

vladoniki

>:(
Цитат на: vasilam - 08, Септември, 2011, 08:31:00 AM
Ще ми се да сглобя нещо с дистанционно управление. За момента нямам необходимите конпоненти, но се надявам до месец да се сдобия с тях. Дайте акъл, за предните завиващи колела, какъв мотор ще е по-подходящ - M или XL?

М е напълно достатъчен, според мен.

iorun

Твърдо м мотор, XL е голям, прекалено много мощност.
Изобщо не се замисляй, нужно е да правиш тестове, създай шасито и ще усетиш какви мотори са ти нужни.

Страшно много искам да сложа XL за задвижване на маз-ът, но няма място.

vasilam

Как да направя това шаси. Аз съм в шах. Занимавал съм се с лего и техник като дете. Аз съм от старата генерация. Наскоро се сдобих с Оф-роудъра 8297. Там е пълно с нови части, които до момента не бях виждал. Стоя и ги гледам и си викам -какво е това извращение  ;D. В момента се боря със създаването на преден мост. Голяма мъка. Ще мине доста време докато свикна.

Поздрави!

vladoniki

И аз бях така в началото, когато видях "новите" части... Изпаднах в ужас направо. :) Свиква се, с новите имаш повече възможности, но все пак старите си ме радват повече. :)

iorun

8297 е възможно най-добрият старт, разгледай тук http://www.brickshelf.com/cgi-bin/customview.cgi?n=858&include=Technic.И понеже ЛЕГО е хоби - времето няма значение.Поне за  мен емоцията е докато сглобявам.

Новият тип части са разработени само с една цел - здравина.При новите възможността за дизайн пада, можеш да постигнеш груби форми.
Ако достигнеш това ниво - старите и новите в едно --- си цар.И определено ти го пожелавам.

vasilam

Благодаря за пожеланията  :). Ще ги мъча новите чаркове. Аз искам да се извиня, тъй като доста разводних темата за МАЗ-а. Сега се опитвам с ластик да направя return to center, но за сега все още не ми се получава. Днес си купих XL мотор и RC приемник/предавател. Имах кутия за батерии и М мотор. Направих първата кола с дистанционно, но не мога да я управлявам в права линия. Ще падне борба. За въпросния офф-роудър 8297 гледах клип в You tube, как е направен с дистанционно. Ако успея и аз да го направя ще е супер. Децата ще полудеят  :D

Поздрави!

iorun

A понеже говориш за сета 8297.Return to cener с големите гуми не сработва добре.Така че Владо е прав трябва ти механизъм с това зъбно колело

vasilam

Да, това зъбно колело го имам. В момента се опитвам да модифицирам 8297 с дистанционно управление. Въпросното зъбно колело съм го поставил в механизма за завиване. Това е един вид защита и когато механизма отиде в крайно положение, зъбното колело приплъзва и така не се товари електромотора. Надявам се да не греша. Преди това го пробвах с малка кола. В момента идва на дневен ред поставянето на XL мотора, така че да върти задния мост. Ще пиша за напредъка.

Като цяло това го гледах в You tube. Един тип е направил офф-роудъра с дистанционно. Направо паднах. Човека е дал и схема, но аз нямам необходимите части затова импровизирам с наличните  :). Не видях да е поставил return to center, така че ще видя какво ще се получи без тази част.
Lego Off Roader 8297 - Pimped & Motorized

Поздрави!