• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

REVIEW: Основни модели Technic

Започната от vladoniki, 11, Ноември, 2009, 11:56:38 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Здравейте, малко снимки на модели Техник

8865

8838

8275

Поствайте снимки и нави любими модели :)

machinow

Привет, да питам дали има отзиви за някой от тези двата модела:
8053 - ЛИНК
и 8052 ЛИНК
Калоян Махинов

machinow

да си отговоря сам - и двата сет-а са с приличен рейтинг, 8053 малко повече от 8052, но пък 8052 е доста по-евтин в моя случай. От друга страна 8053 се води доста сложен и не се препоръчва за по-малки деца също, така че везните накланят към 8052. Други интересни модели техник в средния ценови диапазон не виждам  ??? В 8052 ми харесва и това, че има доста базови техник части и ще можем и други неща да сглобяваме ....
Калоян Махинов

iorun

:) Не се едошвай.

8052 си има дотатъчно важни части, цветовете са готини - сивите вървят с всички мокове, сините са удоволствие да смениш дежурните червено и жълто. Механика, връзка с релността - мн.добри .Само Б моделът е за боклука.

8053 - моделът е зверски слаб.Е нема такоф кран.Такива стабилизатори се използват само при бетон-помпи - Putzmeister (например), изключение правят кранове от много по-висок клас - Mammoet.Като стабилизираш крана - ми той няма корпус, виждат се хаотично разположени части.
         Това е просто една много слаба реплика на 8421, а това си е обида
         Всичко е ръчно, това е сложна структура с минимум седем функции.ЕЕЕЕЕ аз смятам да се забавлявам, да не съм ватман да въртя цял ден разни лостчета.
         Според мен си е перфектният донор за части.1300 части за минимум 124лв

Не ангажирам никой с моето мнение.
Поздрави

machinow

Мерси много за отговора, 8053 наистина е голяма чаркомания :)
Калоян Махинов

vasilam

Да попитам знаещите, в Бохоби са пуснали 8043 за 436лв. В сета има 2 бр RC, 4 мотора и т.н. Заслужава ли си да се дадат толкова пари?

vladoniki

Цитат на: vasilam - 08, Септември, 2011, 11:55:45 AM
Да попитам знаещите, в Бохоби са пуснали 8043 за 436лв. В сета има 2 бр RC, 4 мотора и т.н. Заслужава ли си да се дадат толкова пари?

В Бриклинк цената му започва от 220 лв. :)

vasilam

Благодаря, но е много сложно. Кредитни карти, чужди сайтове, доставки............ Иначе цената е супер.

iorun

;D LEGO си е скъпо хоби, като се замислиш това е цената на една пералня - 436лв.
" В Бриклинк цената му започва от 220 лв." , сета тежи около 4 килограма + пощата = + 100лв.

Ако си фен на модела - пазарувай (това е единственият напълно функционален модел на LEGO), иначе може да изпазаруваш само части които нямаш.

vladoniki

Изрових тази стара тема... - нямам достатъчно снимков материал, за да публикувам цяло и пълно представяне на Lego Technic 42009 - Mobile Crane MK II. Вероятно сте забелязали, че рядко правя представяне на по-големите ми сетове. Това е така, не защото не искам, а защото нямам никакво търпение да сглобя сета. Веднага пристъпвам към отваряне на кутията и сглобявам. Пропускам момента със снимане... :)

Ето и едно кратко представяне на сглобения сет.

Само кутията успях да щракна, преди да го сглобя.

Огромна машина.

Четири завиващи моста. Благодарение на тях, кранът е изключително маневрен, въпреки голямата си дължина.

4-те подпори се изваждат настрани с L-мотора.

Спускането на подпорите също е моторизирано. Всъщност всичките функции са моторизирани, с изключение на въртенето на стрелата - това е ръчно. Странно но факт.

Освен, че стрелата се вдига, може и да се удължи - отново моторизирани функции.

Един от интересните детайли - врата на задната кабина се отваря. Не съм правил снимка, но и 2-те врати на предната кабина също се отварят.

8-цилиндров двигател - поредният добър детайл.

Сетът и изключително добър. Конструкцията е стабилна и здрава, а механиката работи много гладко, което не е така при много от оригиналните модели. Веднага мога да дам пример за сет с отвратителна механика - 8043 (мое мнение). Мога да кажа, че това е един от малкото Техник комплекти, който е достатъчно добър функционално и като дизайн, че почти не е необходимо да се модифицира.

"Почти" не значи, че ще мина без модификации...  :) Още докато сглобявах шасито и завиващите мостове открих една голяма конструктивна грешка в най-задния мост.

Мисля, че добре си личи от инструкцията - зъбната лента опира в гредата 1 х 7 в момент на завой. От Лего са сложили тази ос 4-ка с втулките, за да може да се появят хлабини в сглобката и по този начин да завива най-задния мост, което е пълен абсурд.
Да, обаче "ремонтът" всъщност е елементарен - 4-6 допълнителни части, с които премествам с 1 пъпка зъбната лента, за да не стига до гредата. Това също, на теория, не е съвсем правилно, защото се промяна градуса на завиване на най-задния мост. Но разликата е минимална и не се усеща при завиване. Ето и моето решение - тествано, работи отлично.

Кратко видео:
http://www.youtube.com/watch?v=n4lpW3UmsBo

roro_901

Още веднъж честито за придобивката, предполагам не съжаляваш за избора. Сетът наистина е страхотен и го препоръчвам на всеки.
Моята колекция: https://brickset.com/sets/ownedby-roro_901

vasilam

vladoniki

Благодаря ви! Сетът е отличен и много му се радвам. :)

Случайно някой да е правил тази модификация на стрелата?:

Стрелата изглежда много добре и значително по-реална от оригиналната. Обаче, за да я сглобя, ще трябва да напазарувам колосално количество жълти панели. Чудя се дали е достатъчно стабилна, предвид сериозната си дължина в разпънато положение. Какво мислите, дали си заслужава?

roro_901

Идеята изглежда интересна, а за стабилността, освен да се пробва, мисля че друг вариант няма. А не може ли да се направи с черен цвят елементи, или мислиш че няма да излежда толкова добре.
Моята колекция: https://brickset.com/sets/ownedby-roro_901

vladoniki

Цитат на: roro_901 - 29, Март, 2015, 08:51:56 PM
не може ли да се направи с черен цвят елементи

Може, ама и черни нямам толкова - 24 бр.  :)