• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Какво очаквате от ЛЕГО в близко бъдеще ?

Започната от _Oceanblue_, 18, Януари, 2010, 02:37:11 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nathrezim

Какво ще кажете за ЛЕГО Кръстоносен поход или светите земи- Ричард Лъвското Сърце, Саладин, Байбарс, разни принцове, херцози, султани.
Или Чингиз Хан-походите му ж Китай, Хорезмия и т.н. Струва ми се готино.

shoker

Е какво нахранихте Стар Уорс... Как така да няма кустом модели- те са най- много ( от части поради факта че това е най продаваната серия след Града)  http://www.mocpages.com/moc.php/149515 ето 1 кустом модел.. А иначе за цените съм на 100% съгласен. Това си е жив обир... Тея се "оляха" с последните. В Стар Уорс си има 1 традиция от 3-4 години - големите сетове се пускат с малко обикновени войници ( не може сет със 600 части да има 2 минигигурки...) и след това на пазара се пускат така наречените battle packs в които има някакво ламерско транспортно средство от 40 части и 4-6 минифигурки и това струва 9.99 USD или 37 лв в Комсед. Последните такива сетове са по-малки от старите , а цената им е 15 USD e wtf... много дразнат така. И молим ви не хранете Стар Уорс че ще ми създадете комплекс за малоценност.

victorcito

Ех, походите ... тамплиери и хоспиталиери се бият редом, Керак и Сафет, обсадата на Акра и Пазатър в Бейрут! Ах - де да имаше такава серия. Впрочем първия ЛЕго сет - 375 има тамплиери или поне кръстоносци! Комай това е едиствения сет с такива ...

Ех ...

Non nobis Domine, sed nomine tuo da gloriam!

Nathrezim

Сафед се пише с Д доколкото знам ще е много яко тамплиери, йоанити, тевтонци, мамелюци, и т.н.
Non nobis Domine, sed nomine tuo da gloriam!
???? ???????

victorcito

На псевдоезици, като български и английски - вероятно, но на латински, иврит и прочее по-стари езици си е Сафет, даже Тсафет, но тук не е мястото за спорове - може на по бира! Виждам интелигентни хора тук, които разбират и от история - това ме радва! :)

Nathrezim

mirbg

Аз се завърнах към това любимо хоби след 15 годишно отсъствие посредством новите Пирати.
Но щом видях вече построен пред очите ми пиратския кораб и войнишкия форт си казах- "Това Лего ли е???? Какво се е променило, та изглежда като евтина детска играчка??". И така започнах да събирам старата пиратска серия, но се сблъсках със суровата финансова реалност около старите сетове и докато се усетя- заминаха пари колкото за два компютъра...сега спрях и скоро едва ли ще взема нещо, но това е доста показателно какво се случва с Лего и как всичко хубаво си има край, пък било то и с 50- годишна история..

NicotineLL

Направете една петиция (група) във FB да върнат всички стари сетове и да ги продължат. Събете 200 000 човека или айде 500 000 и може и да ви послушат от TLG :)

Аз също не харесвам нито една от сегашните теми, дори и отделен сет не ми харесва. Всичко което си взимам е правено в годините м/у 89 и 98 :)

mirbg

Принуждават ни да плащаме в пъти повече за единица части само заради времето, през което са издавани..
Ако новите сетове бяха с качеството на старите- с парите, които съм дал бих си взел 6 пъти повече сетове.

hooky

Интересно каква им е целта с тия нови сетове, при положение че хората, които ги харесват очевидно са малцинство. Тяхна си работа, явно все пак се продават и следователно печелят. Но определено е подигравка спрямо хората, които са имал досег с комплектите преди 1999/2000 година. Човечетата в сетовете са по-малко, а и много по-грозни, пластмасата е с пъти по-некачествена и противна, скъпи са...абе 1 нещо положително не намирам. Лично аз чакам с нетърпение новите Хари Потър сетове в края на годината, но не защото очаквам че ще са кой знае колко добри, просто съм фен на книгите...А за LOTR бях чел някъде, че някаква друга фирма за конструктори била купила правата, но все още не е пуснала нищо на пазара.
Николай Алексиев
Brickset колекция

shoker

Явно е факт че само феновете на Star Wars са доволни от развитието на Лего поне в тази насока... Да, вярно е че си има причина вече да не слагат на инструкциите другите модели които могат да се направят от същите части, но реализма добър и минифигурките просто стават уникални ( е не като тия от Батман де но пак добре). За пример бих дал - стария Sith Infiltrator от 99 и новия някъде от 2003- 2005 , АТ-ST от 2002 и от 2008, Republic Gunship oт 2002 и от 2008 - Новите сетове са много по- добри , да не говорим че златната година на темата беше през 2006 когато другите серий бяха в застой. И пак ще изтъкна като пример проблясъците на края на тунела - Флагмана на войниците и новите Kingdoms - едно завръщане към... корените. Да 2003-2010 найстина бяха 7 години застой за Лего, но пак казвам те не са дабили веднага щом усетят накъде духа вятъра са готови да променят и политики и глупости, за да задържът първенството си. Извода - не се тревожете за бъдещето на TLG то вече е подсигурено  ;D

mirbg

Едва ли би ме стоплила като фен на Пирати появата на един  флагшип, който чисто и просто постави края на тази серия като цяло...

MONKI6

Дам,флагшипа беше грандиозния финал!Колкото до петицията за връщане на сетовете,ще кажа само едно-буахахахахаха.Щом не са взели впедвид петиции от Юробрикс,кадето се сабират много хора,защо си мислите,че ще вземат на сериозно подписка във която няма да има и 100 човека.Наистина новите сетове не могат да стъпат на малкия пръст на старите,но щом от TLG продължават със изчанчените сетове,значи имат успех и се продават.Съмнява ме да работят на загуба и нарочно да не възраждат старите сетове.Та във този ред на мисли спрете да се вкарвате във разни филми със тия петиции. ;)

П.С. Не искам да обиждам никой,това е просто мнение :)
Симеон Ангелов

vladoniki

Цитат на: MONKI6 - 11, Април, 2010, 08:52:03 PM
щом от TLG продължават със изчанчените сетове,значи имат успех и се продават.

+1

mirbg