• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Какво очаквате от ЛЕГО в близко бъдеще ?

Започната от _Oceanblue_, 18, Януари, 2010, 02:37:11 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

wwjj

Може да прозвучи малко бебешко, но искам да измислят серия yu-gi-oh. Би изглеждало супер. С тези чудовища. Ще има какво да се сглобява.  :)
Симеон Трифонов

Иван

Преди лего правеха цената по конструктора-пример 34 части 7 лв а сега 34 части са около 14 лв-не съм си купувал големи конструктори от година може би защото вече просто и не ме кефат толкова колкото старите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-[

Боби

Цитат на: Иван - 13, Май, 2014, 11:37:35 PM
Преди лего правеха цената по конструктора-пример 34 части 7 лв а сега 34 части са около 14 лв-не съм си купувал големи конструктори от година може би защото вече просто и не ме кефат толкова колкото старите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-[

Не знам откъде черпиш тази информация, но е невярна. Като цяло Лего поевтинява в годините...съотношението част/ст е спаднало драстично ;) Относно качеството вече е отделен въпрос, но има и подобрени неща

iorun

Цитат на: Боби - 14, Май, 2014, 04:16:49 PM
Не знам откъде черпиш тази информация, но е невярна. Като цяло Лего поевтинява в годините...съотношението част/ст е спаднало драстично ;) Относно качеството вече е отделен въпрос, но има и подобрени неща

Нц, не е вярно.А и този принцип 'част/ст' е доста нерди. Лего си работи изцяло за американският пазар, а на нас си праска каквито им скимне цени.По-скъпи и по-малоумни продукти, всичко се размива.Може скоро лего да е собственост на лукас артс.
Изобщо не ми се спори, потренирай малко повече пазар на лего и си направи изводите.

vaseto_lego

Цитат на: Maul - 11, Април, 2013, 11:59:10 PM
Много се надявам от Колекционерските Минифигурки да пуснат Кръстоносец, Хун, Байкър (Hells Angels нещо  :) ) и някакъв китарист, но не с Flying V guitar, а с Les Paul модел. И от Castle да спрат с троловете, скелетите, драконите и прочее, а да пуснат малко по-исторически настроена тема. Не знам, според мен изпипана серия Кръстоносци би била трепач.  :o

Съгласен съм с теб за това с рицарите. Твърде много "митични" същества и магьосници.
И ако ще правят цяла нова тема "Pirates" трябва да бъде ДОСТА подобрена, защото пиратите от 2009 бяха доста еднообразни (не мразя пиратите, те са ми любимата серия), но трябва да има нови пушки, шапки, и по разнообразни тела и глави.

Боби

Цитат на: iorun - 14, Май, 2014, 06:13:52 PM
Нц, не е вярно.А и този принцип 'част/ст' е доста нерди. Лего си работи изцяло за американският пазар, а на нас си праска каквито им скимне цени.По-скъпи и по-малоумни продукти, всичко се размива.Може скоро лего да е собственост на лукас артс.
Ти какъв друг принцип имаш? Не сравнявам нищо в щатско или тук. Включиш ли инфлацията и средната заплата за 1993-та и 2013г ще видиш, че Лего са и доста по-евтини всъщност
Цитат на: iorun - 14, Май, 2014, 06:13:52 PM
Изобщо не ми се спори, потренирай малко повече пазар на лего и си направи изводите.
Съгласен и на мен не ми се спори, а относно тренирането, действам по въпроса ;)

vladoniki

Не съм правил никакви анализи, обаче ми се струва, че точно в момента Лего е с една идея по-достъпна играчка (може и да не съм прав). Усещането за по-високите цени, според мен, идва от факта, че преди години сетове с 1000+ части бяха по-скоро изключение, а сега бих казал, че са си често явление.

...а както знаете, точно по такива сетове се заплесваме...  8)