• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Коя година е наи-старото ви ЛЕГО?

Започната от legoboss, 17, Януари, 2010, 05:25:21 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

legoboss

Здравеите пускам тази тема да видим кои какви класики има от нашата обща страст - ЛЕГО :)

Аз съм горд собственик на два нови сета от 1975 година,разпечатал съм ги и съм ги сглобил само веднъж!!
-С 693
-С 696

Снимки:http://djdobled.snimka.bg/hobby/lego.443630.15949417

victorcito

1978 - Жълтият замък :)

Много мисля да си купя и един сет от приятел, който е по-стар.

Впрочем имам една тухличка - червена, от МНОГО старо Лего, не съм виждал изобщо такава.

man4est

Да не е от онези с два улея отстрани,защото имам доста такива.

vladoniki

Най-стария сет, който имам цял е 6385 (пожарна) - 1985г.

Имам Бейсик, който е по-стар, но нямам идея точно кой сет е и коя година. :)

Plamen1466

Пламен Диков

pleomaxbg

първото си ЛЕГО взех от дъщерите на моята леля... беше през 1997 и взех един кашон... Те ми казаха, че събират лего от много малки, а тогава да са били на 15-17 значи някъде от 1987...

victorcito

В ибей редовно продават сетове преди 1978, но за мен те не представляват интерес, защото ... няма Минифигурки :)

_Oceanblue_

Първото ми лего , което получих и което предопредели моето хоби в бъдеще - 6623 - 1983г. ;D

vladoniki

Вчера се сдобих с 033 - в кутия, частите отлични, обаче ми липсва една бяла плоча 4х8. Всъщност сега за 1-ви път разбрах какво представляват старите части, които са със старото лого и с по-малко прегради от долната страна. Честно казано сетът трудно би намерил приложение, освен да остане най-старият в колекцията - 1968 г.

opellego

На фона на горния пост - мойте са по-модерни

8640-1: Polar Copter   1986г.
6361-1: Mobile Crane   1986г.

mrcastle

Според Brickset това:

1985

Страхотен сет много ме кефи. :P

hooky

От 1976, благодарение на един печен британец.

Николай Алексиев
Brickset колекция

mirbg

alex

Ммм при мен се оказа че имам тухлички от преди 1958 ... изцяло кухи отдолу .... а парадокса е че са сиг 2 пъти по-стари от мен :D аз съм 89. Историята на моето лего е че наследих от братовчедите ми (когато те станаха на 14(прекалено големи да си играят с лего)) един огромен куфар с лего .... след него наще започнаха да ми подаряват докато бях в тази възраст. Интересното е че в куфара има и много части които сигурно вече и в лего са забравили че са произвеждани :D
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1