• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

LEGO 10179 Ultimate Collector's Millennium Falcon

Започната от asere, 18, Април, 2011, 12:22:17 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

asere

Здравейте!

Нов съм за форума, но съм ветеран в LEGO.
От много време ме човърка идеята за билдване на 10179.
Когато пуснаха модела започнах експериментално да го правя на диджитъл дезайнъра, но когато стигнах до краката и маунтването им, софтуера отказа да работи с толкова на брой части - може би ми е слаба машината...
Както и да е. Времето минава и след като видях в ибея, че цената му е станала 900 - 1500 долара идеята да го имам или поне да го билдна в комбинация от мои и допълнително купени части все повече ме торментва.

Всички, на които този модел не ви дава да спите спокойно или се чувствате съпричастни по какъвто и да е начин към душевния ми дизордър, сте добре дошли да леете и да храните в тази тема.
Очаквам веднага да поп-ъп-нат хора които:
  - притежават модела;
  - билдвали са модела;
  - пробвали са да го билднат;
  - виждали са го завършен;
  - участвали са в билдването му
  - искат да го построят... ценни съвети и т.н.

Доста ме учуди това, че не открих да са коментирани подобни неща за модела.

Поздрави!
Asere
Николай Димитров

iorun

Hi, до перфектност разбирам емоцията ти.  Само че говориме за 5195 части и самото споменаване на сета те кара да набиеш спирачки замо заради цената.Проблема е в единичното заплащане на такава цена.Нали се сещаш за баснята с киселото грозде.
   И въпреки всичко има начин, стискаш зъби и го правиш.
   Ти ме накара да погледна поръчките си в bricklink - миииииииии   за 2 години 50поръчки средно по 30 евро(май е повече) - 1500 евро - 3000 лв.

Има начин, сета е ВЕДНЪЖ, има флагмани които са полезни за егото  ;D

поздрави

asere

Добре си понапазарувал, бае  ;D

Ами аз сега съм опънал едни екселски чаршафи и смятам как ще излезне бакалийската.
Емоцията да се къткат - събират части цяля година (ако не и повече) е добра, но в даден момент може да се окаже, че тия цени в зелено не са лоша оферта, особено за сет в оригинален пакет със сертификати и т.н. Като завърша сметките, разбира се, ще постна резултат...

И кфо стана ся - никой друг хабер си няма... ъъъ?!  :-X
Николай Димитров

vladoniki

Цитат на: asere - 19, Април, 2011, 01:43:20 PM
но в даден момент може да се окаже, че тия цени в зелено не са лоша оферта

Правилно!  ;D Обсъждали сме подобни варианти и в други теми, но до един извод се е стигало - купуваш целия сет, така ще е най-изгодно. :) А ако е за тръпката... тогава е друга бира.  ;D

asere

Определено!
То до момента по осреднена цена на елемент ми дава 2400 лв., но аз имам много чаркалък, който мога да ползвам - особено за скелета отвътре където цвета не е от значение. Имам един хидравличен багер от който почти всички елементи без помпата и маркучите ще фитнат за ползване - една торба щифтове и техно елементи.
А тръпката.... аааах тръпкатаааа! Не помня кога така ме е сърбял задника последно!
Николай Димитров

vladoniki

Цитат на: asere - 19, Април, 2011, 01:57:38 PM
А тръпката.... аааах тръпкатаааа! Не помня кога така ме е сърбял задника последно!

Тогава не му мисли, прави списъците и набавяй чарколяка. Ние стискаме палци, а ти ще ни държиш в течение, за да се радваме заедно. :)

iorun

Цитат на: asere - 19, Април, 2011, 01:57:38 PM

Хе хе хе, аах , много ти се зарадвах. Прави сте

asere

Хъм така!
Значи проекта върви добре: аз като пълен дибил изобщо не бях ходил да гледам в брик линка и останах добре изненадан от разликата в цените.
Добутал съм го до 1770 части и цена 220 лв. Налични като детайл и цвят 182... все още не знам колко ще излязат като детайл но с друг цвят.

През това време свалих последната версия на ЛДД-то и с кеф установих, че явно добре са поработили върху юзър експириънса, защото тръгна отново на моето дръвце, има доста нови добавени елементи и за моя голяма изненадааа... лоудна модела на фалкона и не ме нахрани, когато се опитах да продължа да го билдвам. Даже някои части вече са достъпни с цвета в който са необходими. Прикачам скрииншот - стигнал съм до 68-ма страница някъде...

Поздрави!
Asere
Николай Димитров

vladoniki

Бързо напредваш, браво! Работата с ЛДД си е тегава, а когато се натрупат и повечко части... мале, става ужасна.  :D

asere

Оооо не, ман! Едно време беше тегаво и едва можеше да се върти модела и да се зуум-ин и аут-ва, нещо много добре са пипнали и върви супер - направо удоволствие да си цъкаш.

Но яко тегаво е това - виж таблицата! Сееекс, какооооу!
Значи малко пояснения, разбира се:
- Първа колона стейджинг ордъра ще показва кой елемент се появява да първи път на коя страница, за да се предвиди колко рано с коя поръчка да пристигне ако липсват количества;
- откривам на някои елементи различен код в БоХоби ...хмъхм!
- колоната бест прайс взима по-ниската цена автоматично;
- колоната тотъл прайс взима количеството по бест прайза, изважда налично количество ако има и вади тотал, като тук са взимани предвид цени на елементи в нужното количество, т.е. ако даден търговец няма целия изискуем лот от елемента се търси следващия търговец, който предлага равно или по-голямо количество - всичко това филтрирано по регион европа (което може и да се окаже грешно).
Останалото мисля, че е ясно....  ;)
Николай Димитров

asere

Изправих звяра на крака!
Николай Димитров

PecataD

Петьо П.Д.
MY BRICKSETTM

iorun

:) добре де 'изправил си звяра' - то-ест частите са зглобени или на база доставени части го изграждаш чисто виртуално?

с LDD-то е гот, наскоро успях да разблокирам - UNIVERSE палитрата и си има бая части , че дори и огретата от Castle
като имаш изградената конструкция спокойно можеш да разглобяваш и променяш, без тегавите опит и грешка.

Ако приемаш съвет - за вътрешността на структурата има вариант да пазаруваш използвани части от бриклинка  - по-евтини, а уникално запазени

поздрави

asere

Естествено, че приемам всякаква критика, коментари и съвети - това е целта на топика.

Значи да поясня - маниакалната ми депресатщина започна отдавна и тогава започнах да го строя на ЛЛД-то, но беше някаква по-стара версия и тогава изгърмя, че не може да продължи работа с повече от 1000 и не знам си колко елемента и така сейвнатия модел на склелета си остана на някой забравен диск.

Тия дни ме засърбя отново и реших, че е време да разследвам какви са ми вариантите да го билдна в натура, започнах да описвам наличните ми части (ексела в по-предния пост) и тогава се присетих за забравения модел от ЛЛД-то. Така онзи ден източих последната версия от лего.цом и се изкефих, че има повече части с повече цветове, пък и изобщо засега нямам проблем с лоудването на модела, количеството части в него и така продължих да го правя - поне да го завърша. Навремето когато изгърмя старата версия, бях решил да започна да отнемам части от вътрешността, за да билдвам опаковката отвън, но после ми писна и така го засрах. С две думи паралелно си чеша крастата.

За вътрешната структура определено не е нужно да се спазват точни размери, цветове и специфика на елементите и точно билдвайки го първо с ЛЛД-то виждам къде и как ще се получат нещата. Имам доста чаркалък да ползвам за отвътре, но за отвън ще трябва да похапна водица малко...

В брик линка цените са толкова ниски, че бях морално компрометиран направо (ъъъъммм, това преди да се консултирам с жена ми дали пък да не взема да си го купя оригинала - няма да коментирам отговора.. хах!).

Та така..
Колегата тука вика - Ейй, ако вложиш тая всичката енергия в нещо полезно, пари ше напраим! ...ееех, прав е, прав е.

Николай Димитров

asere

Положението става много сериозно тука. Според мен имат проблем с един от елементите в библиотеката - червената панта. Не си пасват сглобките заради нея и спретнах няма такива лупинги, за да напасне някакси и то с някои сглобки без да са линкнати наистина - просто на вид изглеждат сглобени.
Обаче пък кфи скрииншоти прави сотвърааа...
Николай Димитров