• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Моите сетове

Започната от victorcito, 12, Януари, 2010, 12:11:35 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Ехееее, страшни солнички... Колко са високи?
Крокото и зайката не са ми нужни - за теб са, а ти си мисли за полицията и летището...  ;D

pes

_Oceanblue_

Цитат на: pes - 15, Април, 2010, 05:55:20 PM
Миналата седмица се сдобих и с това :

май само аз си ги харесвам, жена ми не беше очарована от новата придобивка за кухнята

Перфектен пример за Лего - MADE IN CHINA!!! Това е и причината, поради която не си ги купих!!!

vladoniki

Цитат на: _Oceanblue_ - 16, Април, 2010, 01:10:46 PM

perfect example of LEGO - MADE IN CHINA !!! That's why I didn't buy them !!!

Качеството им ли не е добро?

hooky

Според мен е по-добре частите за сетовете да не се правят в Китай, за сувенирите няма проблем.
Николай Алексиев
Brickset колекция

vladoniki

Цитат на: hooky - 16, Април, 2010, 02:00:23 PM
Според мен е по-добре частите за сетовете да не се правят в Китай, за сувенирите няма проблем.

Принципно - съм съгласен. :) По пътят на логиката, обаче е друга ситуацията: Ако частите се правят в Европа и се постигне цена, като на китайските - качеството със сигурност ще е доста по-лошо от сегашните китайски... за огромно мое, а сигурен съм и на всички вас, съжаление...

Велики времена бяха преди поне 10-15 години - Лего беше скъпа, но качествена играчка... Надали ще се завърнат...

Лего не е изключение от останалите добре познати марки, които произвеждат все по-некачествени продукти - коли, битова и индустриална техника... примерите са много, а причините - ясни.  ;D

pes

_Oceanblue_

Цитат на: pes - 16, Април, 2010, 03:03:42 PM
пише че са DENMARK

:) Тези, които гледах в Хамбург, заедно със сумати още Лего сувенири, все бяха Made in China, иначе и аз бих си взел!

p.s. Владо, pls кирилизирай, а за качеството - не знам, не съм солил и пиперил :)

maxkolev

Здтавейте,

Дойде време и аз да се включа в меренето на........ колекциите  ;D

http://brickset.com/search/?ownedBy=maxkolev

Събирам си колекцията от скоро, няколко месеца само но смятам бързо да напредна. До колкото разбрах, аз съм единственият от форума който е фен на Exo Force, такаче малката ми колекция поне ще се отличава с малко оригиналност  :D

Бих желал да благодаря на Владо за чудесния форум. Имам щастието и удоволствието да го познавам лично (аз съм гордият собственик на бившия му кран, една отперлите в колекцията ми) защото рядко съм срещал толкова позитивен човек с толкова заразен ентусиазъм в себе си.

vladoniki

Макс, благодаря за топлите думи! :) Доста сериозна стартова колекция си натрупал. Браво!

Забелязвам и сериозно присъствие на градска тематика. Какви са препоръките ти за 7206? Днес го гледах в Комсед и му се чудих поне 15 минути... накрая не се престраших и взех друг сет и една голяма основна плоча - 48х48...  ;D

maxkolev

Цитат на: vladoniki - 02, Май, 2010, 10:51:32 PM
Макс, благодаря за топлите думи! :) Доста сериозна стартова колекция си натрупал. Браво!

Забелязвам и сериозно присъствие на градска тематика. Какви са препоръките ти за 7206? Днес го гледах в Комсед и му се чудих поне 15 минути... накрая не се престраших и взех друг сет и една голяма основна плоча - 48х48...  ;D

Сетът е много добър. Имах късмета да го взема на доста добра цена от e-bay като преди това си го бях заплюл като сет който трябва непременно да имам. Със сина ми си прекарахме един страхотен час докато го сглобявахме ( все пак синът ми е на три години) и все още си стои така сглобен въпреки интензивните полети. Частите пасват идеално и хеликоптерът е много сполучлив. Пикапът също. Сложил съм му една сглобка за ремарке и съм направил такова за теглене на една пожарникарска лодка (4992) или му закачам това на 4942. Така си имам мултифункционална пожарна команда :D. Следващият път не му се чуди много, вярно е че цената в Комсета карачовек да се замисли но за мен си заслужава. Все пак, според каталога се предлага само за ограничен период.

vladoniki

По желание на mrcastle, пускам няколко снимки на витрините ми:

П.С. В момента са в процес на подреждане. :)

mrcastle

Цитат на: vladoniki - 07, Ноември, 2010, 08:04:52 PM
По искане на mrcastle, пускам няколко снимки на витрините ми:
По желание е по правилно.Супер е. ;)

vladoniki

Цитат на: mrcastle - 07, Ноември, 2010, 09:27:28 PM
Цитат на: vladoniki - 07, Ноември, 2010, 08:04:52 PM
По искане на mrcastle, пускам няколко снимки на витрините ми:
По желание е по правилно.Супер е. ;)

Мерси! :) Приемам! - По желание.  ;D

mrcastle

Цитат на: Antonio - 12, Януари, 2010, 06:35:38 PM
Ами имам http://www.brickset.com/search/?owned=tonkata разгледаите сичко е лего тука няма ментета +имам разни части от владо и други места легобг приятели

EDIT (vladoniki):
Правилният линк е http://brickset.com/search/?OwnedBy=Tonkata
Да ти се повтаря червения рицар от Нескуик?Предлагам ти синия. ;D