• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Общи предложения

Започната от vladoniki, 11, Ноември, 2009, 08:07:21 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Martini

ок, а м/у триене и редакция има разлика   :) но добре стига да не е проблем да има по няколко теми, на мен ми бешезаради това  :)
http://brickset.com/sets/ownedby-kristophers
Магазин: https://store.bricklink.com/Martini#/terms
Мартин Спасов гр.София

vladoniki

Цитат на: Martini - 06, Януари, 2012, 11:08:21 PM
ок, а м/у триене и редакция има разлика 

Да, ама почти, при редакция може да изтриеш целия текст и да остане празно съобщение.  :D

;)

Martini

http://brickset.com/sets/ownedby-kristophers
Магазин: https://store.bricklink.com/Martini#/terms
Мартин Спасов гр.София

vladoniki

Добавил съм WYSIWYG (What You See Is What You Get — това, което виждате, е това, което получавате) редактор при публикуване на мнение. Редакторът може да бъде включен от всеки потребител, само трябва да натиснете бутона "Разширен изглед", когато пишете мнението.

Мисля, че е улеснение, особено когато пишем текст с различна големина, цвят или шрифт. Дори снимките излизат по време на писане на мнението и е по-лесно да се даде допълнителна информация спрямо разположението на снимките.
Ако пък смятате, че досегашния начин на писане на съобщение е по-добър и интуитивен, то може да продължите да си използвате него, без допълнителни неудобства.  :)

Magdo

Има ли вариант, при получаване на лично съобщение, да се появява по ясна индикация. Например нещо в червено, което да ти хваща окото. Досега, честно казано съм забелязвал, че имам получени ЛС-та, чак като си вляза в мейла...
Nema MOC-a bez rakije! - от сръбски Lego-форум :)
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Magdo

vladoniki

Цитат на: Magdo - 27, Януари, 2012, 10:39:09 AM
Има ли вариант, при получаване на лично съобщение, да се появява по ясна индикация. Например нещо в червено, което да ти хваща окото. Досега, честно казано съм забелязвал, че имам получени ЛС-та, чак като си вляза в мейла...

Личен профил / Настройки на лични съобщения / Покажи нов прозорец, когато получиш нови съобщения? - слагаш отметка и когато влезнеш във форума ти излиза прозорец, който те известява за новото съобщение. Докато не вземеш отношение, няма да можеш да разглеждаш форума, така се избягва възможност да пропуснеш ново ЛС.  ;)

iorun

Цитат на: vladoniki - 27, Януари, 2012, 09:57:57 AM
Добавил съм WYSIWYG (What You See Is What You Get — това, което виждате, е това, което получавате) редактор при публикуване на мнение. Редакторът може да бъде включен от всеки потребител, само трябва да натиснете бутона "Разширен изглед", когато пишете мнението.
много добро, миси :)

Magdo

Отметнах го. Така май ще е по-добре...  :)
Nema MOC-a bez rakije! - от сръбски Lego-форум :)
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Magdo

snatch

Предлагам в подраздела "Общи поръчки от Bricklink"да се въведат някои допълнения, които да поясняват на кой етап е дадена поръчка.
Единият вариант, който се сещам е със създаване на допълнителни подфоруми. Примерно темата се създава в категория "Приема поръчки", после се мести в "поръчката е заявена, чака се доставка", след това "раздаване" и на края към архива. Вероятно ще е добре да се вмести и "чака плащане".
Другият вариант, който май е по-удобен, но изисква поддръжка от създателят на темата, е тези етапи да се вписват в заглавието или подзаглавието. Също мисля, че ще е добре в заглавието да фигурира и крайната дата за приемане на поръчки.
Знам, че цялата информация може да се намери в първия пост или в последните няколко, но все пак смятам, че би било улеснение за сметка на малко труд.

mnachevg

Ако има няколко теми за една поръчка ще стане мазило. По-скоро етапите би могло да се отбелязват в самата тема.
Може да има и поле в началото да се отбелязва кой е платил и кой се бави.   :)

HarryTO

Само се трупа допълнителна хамалогия за човека, който прави поръчката.  Той достатъчно беля си е взел на главата да следи кой какво иска, да чака да дойдат парите, да се разправя с продавачи, да следи за пощи, да сортира, да му се сипем на главата да си търсим частите, а за капак да му се вмени да си играе и с темите.  И всичко това, за да си спестят малко четене останалите купувачи ... който е на зор, поне да прочете какво има по темата, те рядко се трупат повече от 3-4 страници, още повече основната информация е на първа.  Ако толкова пък на някой не му се занимава - bricklink.com, намира си каквото търси, поема си транспорт и не се разправя с темите.

Но това си е мое мнение.

Боби

Искам да запитам, какво стана с раздел приключили поръчки. Преди време се местеха там, сега направо се трият... ;)

vladoniki

Цитат на: Боби - 25, Февруари, 2015, 09:48:29 PM
Искам да запитам, какво стана с раздел приключили поръчки. Преди време се местеха там, сега направо се трият... ;)

Боби, уместен въпрос! :) Наскоро изтрих старите теми от този раздел. Прецених, че вече като е минало доста време и... А може би не трябваше...

Основното е, че към всяка тема има прикачки с архивите, които заемат доста място, а вече при минали поръчки, сякаш не е толкова важно. А от друга страна, за да махна само прикачките (правил съм го многократно), трябва да редактирам всяко едно мнение, което отнема адски много време.

П.П. Идеята поне за плащането, според мен, е важна! Случва се на всеки да забрави или пропусне. Но ми се струва, че при някои поръчки това е масово (в някаква степен). Почти никой, освен поръчващият, не е на ясно, което не е кой знае какъв проблем, но все пак е редно и другите да са наясно. От друга страна това би било полезно за другите поръчващи (ГК).
Но това решение остава по преценка на поръчващия (ГК)!  ;)

Боби

Цитат на: vladoniki - 25, Февруари, 2015, 10:10:07 PM

П.П. Идеята поне за плащането, според мен, е важна! Случва се на всеки да забрави или пропусне.

Именно, това е важното. Ако може да остава за в бъдеще. Иначе мненията с архивите би могло направо да се трият, за да не се налага да си губи времето човек с редактиране... ;)

vladoniki

Цитат на: Боби - 26, Февруари, 2015, 07:52:48 AM
Именно, това е важното. Ако може да остава за в бъдеще. Иначе мненията с архивите би могло направо да се трият, за да не се налага да си губи времето човек с редактиране... ;)

Благодаря, Боби! Приемам забележката, така ще бъде занапред.  ;)