• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

На Владунов градчето

Започната от vladunov, 23, Ноември, 2018, 07:32:13 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

opellego

Да ще стане и 3-ка размер
Ще го направя и така.

Ето още нещо за кухнята, по-малък размер:

Печка 2.0

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

vladunov

Оо тая печка директно copy & paste...

opellego

Цитат на: vladunov - 10, Март, 2020, 12:43:01 AM
Оо тая печка директно copy & paste...

Много е добра и лесно се прави.
Единствено плочката за управлението е малко рядка при нас ( имаме само една или две ), но сме заместили с други.
От години вече притопля манджата на Ана и Елза от замръзналото кралствo :))))

vladunov

Хахахахах...
Подозирам, че прави и вълшебни кексчета, даже заредена ми се струва.
От плочката с принта имам, мисля че за алтернатива става и с една кръгла пак със стрелка...
:)

opellego

Ето друга с 4 котлона:)

Печка 2.1

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

danny

@vladunov - блоковете изглеждат страхотно! Много добра идея! Един ден при повече място и части бих пробвал такъв тип блокове :)

@opellego - апартаментите на Ана и Елза са много яки! Само че там има голяма квадратура, което е нормално като си принцеса  :) Хладилника и печката много ми харесаха!

Нашето дизайн студио излезе с вариант за апартамент с баня, като това е "тъмната" страна на тъмния лорд Вейдър. "Тъмната" му страна е розова и поради тази причина той държи малко апартаментче на една забутана планета, където може да се отпусне и да бъде себе си  :D :D

vladunov

Лелеее, ее не, знаех си че вашето дизайнерско студио ще излезне с нещо прекрасно! Браво много е готино, супер доброто потребление на мястото, и банята и кухненския бокс са супер добре изпълнени, а и историята е много яка.
Ще се опитам да пресъздам проекта ти/ви доколкото ми е възможно, защото прегледах и има доста части, които сте вложили, а аз нямам нито 1 бройка от тях, включая минифигурката обитател и частите с принт. Ще има и 1 2 момента на адаптация, за да мога да запазя фасадата.

Иначе как се чувствате с това микро Лего предизвикателство? Приятно или неприятно беше, да се бори човек с малкото място и всичките особености?  :)

vladunov

Иначе темата за хладилвика я приех присърце и създадох един хладилник...
От там ми се роди и идеята, кой е новия обитател на блока, точно се нанесе с кучето и хладилника си... Има още да обзавежда, евентуално...
В албума към този пост ще видите кой е и дали го познавате...  ;)

https://imgur.com/gallery/H5upHAS

P. S. Хладилника ще свети само за снимката, ама ми се стори че ще изглежда яко.

vladunov

Общ изглед към блок 2.0...

Повече детайли в този албум...
https://imgur.com/gallery/kWXV5TD

opellego

Цитат на: vladunov - 10, Март, 2020, 11:21:39 PM
Иначе темата за хладилвика я приех присърце и създадох един хладилник...
От там ми се роди и идеята, кой е новия обитател на блока, точно се нанесе с кучето и хладилника си... Има още да обзавежда, евентуално...
В албума към този пост ще видите кой е и дали го познавате...  ;)

https://imgur.com/gallery/H5upHAS

P. S. Хладилника ще свети само за снимката, ама ми се стори че ще изглежда яко.

Много добър

danny

Блокът изглежда много яко!!! Моля те снимай после всичко, защото ми е адски интересно как ще стане :)))

Дали беше интересно - абсолютно :) Много ми харесват такъв тип забавни "задачи", понеже като човек измисля сам какво да строи и малко се вглъбява в собствените си неща и понякога музата за билдовете изчезва. А тази е изключително интересна и направихме още един апартамент.

Тук историята е на възрастна двойка, кореняци софиянци, от Лозенец. Понеже внуците искат да започват някакъв бизнес, бабата и дядото решиха да продадат имота в Лозенец и да закупят по-малко жилище в Градчето на Владунов, т.к. там апартаментите са на много по-изгодни цени. Да, маломерни са, но на тях повече не им и трябва. Сега и внуците започнаха бизнеса, дано да им потръгне  :D

Апартаментчето има няколко "модулни" момента в обзавеждането:

Нищо не се отваря като вашите страхотни хладилници и печки, но заради малкото място решихме да остане така.

Пералня, печка, мивка и хладилник. Дано да са взели пералнята със сушилня, че нямат тераса.

Секцията има достатъчно шкафове да прибират "важни" работи, но в същото време е и легло, което се прибира в стената

Със много, много сложен механизъм, измислен в скандинавска страна, може да се сваля.

Веднъж отворено, спокойно може да поеме двама души.

А така е с всички наредени обратно мебели, понеже няма как да ги изнесат от апартамента, само за да си легнат.

И понеже леглото е персон и половина, има малко повече гушкане.

mamun

Еееее danny ! С това просто ми събра очите. Respect !

danny

Цитат на: mamun - 11, Март, 2020, 03:06:28 PM
Еееее danny ! С това просто ми събра очите. Respect !

:) Мерси много и чакам и други да се включат. Адски забавно е и има безкрай възможности. Защо да не се направи и някой офис на счетоводна фирма например или нещо друго, да се разчупи входа. А и да има за какво да мрънкат съседите  :D

vladunov

Лелеее много силно, а и тези фигурки ги имам, та ще стане работата. Сигурно ще се наложи да адаптирам, но ще се старая да запазя вашия дизайн максимално. Ще публикувам, когато успея да ги пресъздам вашите творения.

Супер якото!

Има още апартаменти, ето видя се че е възможно да се направи нещо в тях, ще е яко да се включат още хора с цял проект, с идеи за интериора и мнение.... Давайте смело.

В блоковете има заложени по 2 търговски обекта на първия етаж. В момента в първя блок е зает единия обект с кафене, в блок 2.0 е зает единия обект със сладоледаджийница-справка предни постове по темата., второто не е обзаведено все още.
Но има място за още две неща, много се чудих какво да е на това малко място, мислех си за магазин за мобилни телефони, месарница... Но така и не усетих момента и вълната да направя нито едното от двете. Идеята за счетоводна фирма също е яка. Ще трябва да кача снимки, и да видя ще мога ли малко да подобря конструкцията на тези обекти, че там мястото е още по-малко.  :)

vladunov

Междувременно на бързо скълъпих возилото на странния новодомец дето се нанесе само с хладилника и кучето си...

Сигурно може много по-добре да се изпълни в тази пропорция, но толкова си мога...

Цялата галерия...

https://imgur.com/gallery/3PcUGM3

Последната снимка е с една друга рали кола дето от 6 я свалях на 4 стъда ширина, за стандарта на градчето.