• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Кога е най-изгодно да се купи Lego Technic Bugatti Chiron?

Започната от Ludia, 28, Май, 2018, 12:18:34 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ludia

Ludia

Spoiler alert !!
Снимки на сглобеното Бугати.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pac

Мен най-любопитни са ми тези оранжевите части.
А иначе колата, колкото и да я гледам отвън, докато не разбера какво има като механизми вътре, трудно ще ме впечатли. Чисто визуално поршето ми се струва по-добре докарано, но пък там има доста критика по функциите (поне Sariel не се кефи). Тук дано са по-добре нещата.
Така или иначе тези суперколи са си някаква почти отделна категория Лего, която си има доста фенове, мен още не са ме спечелили, но ще видим какво ще ми щракне в главата след някой месец. :D

Ludia

Това са селектори, превключватели вложени в скоростната кутия. Заместват досегашния начин за превключване на предавките и правят скоростната кутия по-опростена и малка по размери.
В Бугатито има 8 степенна скоростна кутия (7+R) както в оригинала.
Не е ясно само дали задната предавка заобикаля скоростната кутия.
Не ми е ясно и как и от къде се превключват скоростите.
Очаква се задния спойлер да се вдига/спуска с механизъм.
По визията са вложени доста повече усилия спрямо Поршето. А явно и по скоростаната кутия също, имайки предвид фабричните дефекти на 4 степенната скоростна кутия на Поршето.

Боби

Лудия,

Определено си луднал по Чирона.... ;)

На мен визуално ми харесва, спирачните дискове са върхът. Опаковката прилича на тази на Поршето

Лего пак ще ми вземат паричките за това нещо... :P

Ludia

Луднал съм, да :)
Нямам търпение да видя ревюто на sariel в събота.
Мисля, че този път TLG са свършили много добра работа... дори дежурните хейтъри из чуждите форуми не намират какво да критикуват и се хванаха за стикерите по интериора :)

vvass

Поршето носи вода на Бугати-то във всеки детайл... ;)

Цветово кърти, джантите са пипнати, визия.... :)

Ludia

освен чанта, както при Поршето, има и ключ, който не знам дали има някаква функция или не.... възможно е чрез него да се вдига/прибира задния спойлер.

Ludia

* edit : бяха качили видео за представянето на модела, но го свалиха от YT. Утре ще го кача като се появи пак.

HarryTO

Крият го до последно, обаче китайците пак изкопираха  :o

https://m.youtube.com/watch?v=04grv0xUgVw

Ludia

Това е някакъв фейк. Сложили са изтеклите снимки и уж го продават. Ако китайците наистина разполагаха с готов модела, щяха да го снимат със стикерите.

Pac

Ludia

Pac

Абе като цяло е доста добре. Връщам си думите назад, че Поршето изглежда по-добре. Бугатито е супер офоемено и детайлоно. Може би ще го напазарувам в някакъв момент. :)

cardif