• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Мои MOC-ове

Започната от Pac, 26, Май, 2018, 11:16:34 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pac

Прогрес по кабината. Не мисля, че е финална версия, но съм близо до това, което искам. Остава да направя интериора, както и разните джаджи за прикачване на плугове и подобни зад кабината.
Междувременно шасито е допълнително стабилизирано и модулността на дизайна подобрена. Батерията се закачва за шасито с 2 пина. Кабината се закачва към шасито с 4 пина. Задната част на кабината където е приемника за дистанционното се откача от останала ѝ част с 2 пина, последното позволява да отделиш кабината без да ти се влачат кабели.

Shifta

Много добре,направи един клип как се движи машината или ще е когато я завършиш напълно  :)

Pac

Мислех да е като я завърша.

Ilianski

Супер е трактора! От доста време се опитвам и аз да направя подобен механизъм, но все не ми се получаваше. Сега ме вдъхнови и направо ще изкопирам механиката ако нямаш против. Доста добре напредваш, поздрави!

Изпратено от моят ASUS_X00DD с помощта на Tapatalk

Илиян Николов

Pac

Няма какво против да имам, то да не е мое изобретение. :)

Между другото работата по трактора е във финалната си фаза, кабината мина няколко итерации на преработка, вече има интериор. Предницата също претърпя няколко малки ъпгрейда (подобрени комини, сгъстена предна решетка, фарове, които не се въртят свободно, а стоят винаги в правилната позиция). Смених пружините на окачването с по-меки и сега е доста по-фукнционално. Отзад направих ръчно контролиран механизъм за повдигане и сваляне на плуг с червячна предавка и врътка за задвижването ѝ, сигурно 10 пъти променях нещата, докато ги наглася, както ми харесват. Нощес в 2:30 приключих първата и твърде вероятно финална версия на плуг (специални благодарности на Питагор, чиято теорема използвах на 3-4 пъти в процеса). Единствното по плуга, което не ми харесва са цветовете - черно и тъмно сиво като самите острита са dark azure. Давам си сметка обаче, че ще е практически невзможно използваният набор от части да се намери в други цветове. Ако мога да избирам, бих направил конструкцията зелена, а остриетата светло сиви. Реално въпросът с цвета остава отворен, но е твърде вероятно да остане на сегашното положение, това имайки предвид, че считам плуга за допълнителен, до голяма степен илюстративен елемент. Тракторът може да бъде разглеждан и самостоятелно, а и би могъл да ползва всякакви други приставки с аналогично закачване.
Реално към момента ми трябват още 3 бели части, за да изглежда кабината по най-добрият възможен начин със сегашната си конструкция. 2 от частите чакам да дойдат с един малък сет (42047), който поръчах днес от Ozone. А третата част стискам палци да ми я намери Владо.

Не мисля, че мога да направя точна сметка на инвестираното време (и пари). Но хвърлих много усилия в този проект. Иска ми се да направя някакво качествено клипче с представяне на завършения модел, но нямам много знания по видео монтаж. Явно ще сядам да разучавам някакъв такъв софтуер тепърва, което ще генерира някакво забавяне.

Ilianski

Аз мисля нещо такова да захвана.
Искам да може да се катери, да носи товар и да тегли ремарке.

Илиян Николов

Pac

Давай! :) Аз не знам как се спрях на точно този трактор, разглеждах разни верижни машини, той ми се стори доволно ръбат за да не е прекалено труден за оформяне, реших да пробвам да направя окачването му, без да съм сигурен дали ще го направя целия и така... Тези дето си показал също ми се виждат постижими. На първата машина не виждам много къде ще ѝ събереш задвижване, батерия и т.н. Долу между двете вериги като гледам е предимно празно простванство, а да ги качваш нагоре е зле за центъра на масата. Помисли върху това. Другите ми се виждат по-лесни.

Ilianski

Съгласен съм, мястото е малко. А поради факта, че мисля да ползвам по-малките вериги, май въобще няма да има място.[emoji16] И все пак ще пробвам, може би първо на компютъра. За батерия мисля да ползвам обикновена 9v + прикачен кабел.

Илиян Николов

Pac

Броя трактора за завършен. Преди да се потя с правенето на подробно видео, показвам малко снимки:

LEGO MOC - HTZ T150 by Stanislaw Pac, on Flickr

Плугът:

Окачването:

По-големи и малко повече снимки тук: https://flic.kr/s/aHsmju1tTA

Shifta

Много ми харесва! качи го в сайта на Лего като идея.

Technic_fen

Супер е! Браво  :)

Ilianski

Супер е! Много реалистичен! Единствено фаровете ми изглеждат доста големи, пробвай с 1х1 кръгла плочка.

Илиян Николов

Pac

Благодаря за добрите думи!

Фаровете първо бяха големи, после малки, накрая пак големи, нещо не мога да реша как е по-добре, но ще направя още една ревизия на въпроса.

Иначе забравих да благодаря на Владо. Без частите, които взех от него нямаше да се справя. Мерси, Владо!

Pac

В крайна сметка смалих фаровете. Както предните, така и тези отзад на кабината, сега е по-реалистично. Намирах известен чар в по-големиете, някак по изразителна е "физиономията" на машината, но е отдалечаване от точната реплика. Очаквайте скоро нови снимки и видео, само време да намеря.

vasilam

Поздравления, страхотен е!