• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

REVIEW: 42043 - Mercedes-Benz Arocs 3245

Започната от vasilam, 06, Август, 2015, 04:56:36 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vasilam

Цитат на: roro_901 - 08, Август, 2015, 06:50:51 PM
Аз, за съжаление се наложи да се разделя с моя 42009, имах нужда от средства за един проект, който се надявам до няколко месеца да мога да представя частично. Но при първа възможност ще си го набавя отново.

Много неприятно. Гледах в Комсед, 42009 е под 400 лв.

vasilam

Задните два моста са с добри възможности:

vladoniki

Малко да събудя темата. Очаквах по-голям интерес към този сет. :)

Отдавна сглобих влекача на Б-модела - оказа се много готин. Задното му окачване работи неочаквано добре. Обаче тежестта на кабината отпред почти е в състояние да обърне целия камион. Нещата стават малко по-добре, когато се сложи кутията с батериите, малко по-добър баланс...

Днес се заиграх и сложих 2 моста отзад, като запазих оригиналното задно окачване на А модела. Мисля, че като пропорции изглежда добре. Имам още, докато успея да направя по-завършен вид.

Ето и разликата в дължината, спрямо оригиналното шаси на А-модела.

vladoniki

Ето до къде стигнах.

Нужни са общо 41 еднакви панела 5 Х 11, за да затворя целия контейнер... ха-ха... Гумите обаче малеят.

vasilam

Ееее браво Влади. Б-модела си е добър макар да не съм го сглобявал още. С двата моста също се е получило добре. За съжаление панелите не достигат. Аз си мечтая да направя истински ТИР, но панелите са проблем, а и цената им е доста солена. При твоя модел гумите наистина малеят. То на такъв камион окачване не му трябва. Май и мащаба на кабината не пасва. Като се появиха първите снимки на този сет се изкефих и го чаках с нетърпение. Сега като го гледам сглобен нещо не ми е тръпка. Като че ли Унимога и Волвото за мен са по-добри. Мерца съдържа ценни части, но с това окачване нещо не ми е фаворит. Предните два моста са си направо трагедия. Мое мнение.

vladoniki

Цитат на: vasilam - 04, Октомври, 2015, 12:29:44 AM
Ееее браво Влади. Б-модела си е добър макар да не съм го сглобявал още. С двата моста също се е получило добре. За съжаление панелите не достигат. Аз си мечтая да направя истински ТИР, но панелите са проблем, а и цената им е доста солена. При твоя модел гумите наистина малеят. То на такъв камион окачване не му трябва. Май и мащаба на кабината не пасва. Като се появиха първите снимки на този сет се изкефих и го чаках с нетърпение. Сега като го гледам сглобен нещо не ми е тръпка. Като че ли Унимога и Волвото за мен са по-добри. Мерца съдържа ценни части, но с това окачване нещо не ми е фаворит. Предните два моста са си направо трагедия. Мое мнение.

Така е, абсолютно същото мнение споделям и аз. Аз дори не сглобих и целия А-модел до край. Единственият детайл, който кефи на макс е кабината, само заради нея си заслужава да се направи някакъв по-пропорционален мод.

vladoniki

С напредване на строежа, камионът ми се струва все по-симпатичен. :)

Чудя се дали да не направя кабината в червен цвят. Какво мислите, дали червеното ще изглежда по-добре в комбинация с бялата хладилна надстройка (надстройката все още не е изцяло бяла, но ще стане)?

Ето нещо, което открих в нета:

Stormfury

В бяло ми допада повече от колко в червено, просто някак си червено и сивото май не си пасват много. Ако можеш да я пробваш в черно кабината или ако е червена отдолу да е черно ?

vasilam

Някой май е купувал бели панели :-) . В червено е екстра.

roro_901

Червеното, само по себе си изглежда много добре! Но в комбинация с бялата хладилна част, мисля че нещата малко ще се променят.
Моята колекция: https://brickset.com/sets/ownedby-roro_901

Vasi

Като е изцяло бял... Няма никакъв контраст с червеното ще му придадеш такъв всичко е въпрос на вкус! :)

Ilianski

Аз нямам сета, но направих кабината в червено (харесва ми). Все още не съм решил какъв тип камион да направя, тъй като имам само 4 от тези колела. Дали има LDD модел на оригиналния модел за да си експериментирам. (не ми се занимава да правя кабината :D ).
Илиян Николов

vladoniki

Цитат на: Ilianski - 31, Октомври, 2015, 05:57:17 PM
Аз нямам сета, но направих кабината в червено (харесва ми). Все още не съм решил какъв тип камион да направя, тъй като имам само 4 от тези колела. Дали има LDD модел на оригиналния модел за да си експериментирам. (не ми се занимава да правя кабината :D ).

По принцип тук - http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=41226. За съжаление не откривам камиона.

Ilianski

Да и аз се рових там, няма го още. Преди малко я започнах в ЛДД. А за шасито нямам никаква идея. Предложете камион с 2 моста.
Илиян Николов

vladoniki

Това са последните промени - червена кабина, в комбинация с черна решетка, контейнерът е изцяло бял, бронята все още е сива.