• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

ИДЕЯ: Колекционерски мини фигурки

Започната от ender, 10, Април, 2015, 04:46:23 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ender

добавено:
The Simpsons Series 2

Очаквайте промяна на дизайна тия дни, както и оправяне на реда в серия 12.
Симпсънс 2 имаха същия проблем, но го хванах преди да я публикувам :)

ender

малко подобрение - вече фигурките, които не ви интересуват (не събирате, или събирате и имате точно), няма да ви се пречкат - така изпъкват важните фигурки.

Ако не ви се появява така - Ctrl+F5

vvass

Владо,

На мен така не ми харесва, като се вижда цялата серия си е много по добре.
Предлагам примерно тези които ги нямаш от дадена серия да са черно бели на картинката.
Просто изказвам мнение... :)

ender

Вероятно ще го направя да може да се избира...
Щото щом толкова не ти харесва, сигурно не си само ти. Пък на мен си ми харесва мойто, основно заради концепцията за размяна - като имам точно колкото искам, забравям за тая фигурка :)

mamun

Исках да разгледам какво си направил и се регнах. Активирах акаунта но не успявам да се логна въпреки че на 99.99% съм сигурен, че не бъркам паролата. Пуснах искане за забравена парола, получих мейл с линк, но не успявам да я сменя - всеки път НЕУСПЕШНО
За да съм сигурен ползвам копи/пейст за да е еднаква паролата

ender

за вход email ли ползваш, или ник?
Щото трябва email, а може браузъра да прави врътка и да опитва да ти вкара ника (ако си цъкнал "save password")

едит - акаунта ти си беше активиран. Имаше обаче кавички на ника, махнах ги.

mamun

ползвам email. И не успявам да променя парола

P.S Не знам дали си пипал нещо, но сега влязох !

ender

mnachevg

на мен така и не ми стана ясно как да отбележа, че търся?

ender

посипвам си главата с пепел, не става дизайнер от мене :)

(бърз отговор - от хикса до името на серията)
ако събираш серията, а нямаш фигурката - значи я търсиш :)

Цитат на: ender - 20, Април, 2015, 06:04:58 PM
Здравейте,

сайтчето е "завършено", т.е. вече може да се възползвате от него. Адаша довечера ще го интегрира малко по-добре, за момента е само линк:
Фигурки

Какво се случва там:
1. Регистрирате се (добре е да ползвате тукашните имена, че да се намираме по-лесно)
2. Избирате си кои серии събирате (обратимо, както и всичко по-надолу) - чрез иконката вляво от всяка серия

3. Цъкайки на името на серията, показвате/скривате фигурките в нея
4. Всяка фигурка си има 2 интересни момента:
- бройка, долу вдясно
- дали някой друг я разменя (ако я търсите) или търси (ако я разменяте), горе вляво (червено ако няма, и зелено ако има)

За момента е това, има какво да му разкрасявам, ама ми беше по-спешно да завъртим бизнеса :)
Приемам всякакви идеи, забележки и препоръки!

ПП на първо време сайтът е на безплатен хост с доста ограничен ресурс, та ако в някой момент ви изпише проблемация, просто опитайте след една-две цигари време
Ако се окаже прекалено недостатъчен, ще мисля варианти

mnachevg

Ахааа сега разбрах  :)
Но въпроса при мен примерно е че не събирам серии а само определени фигурки  ;)
(предполагам не съм единствен  :-[)
А и другия момент е, че може да имаш цялата серия, но да искаш да размениш само една конкретна фигурка.

ender

Никой никога не е единствен - щом си ти, ще има и други :)

Явно ще се преправя, най-вероятно като бриксет - може да имаш и да търсиш едновременно, или да нямаш и да не търсиш.
Иначе като временно решение можеш да търсиш серия, и да пишеш че имаш по една от тези, които не те интересуват.

С толкова промени вероятно ще е направо нов сайт, където (уви) ще трябва пак да си нацъкаме фигурките (ако стане така, поне ще запазя акаунтите)

1616

Колега, поздравления че си блъскаш главата да улесниш процеса, аз лично не събирам сериите, но ми трябват някои фигурки защото ми харесват. Ще е хубаво ако може да се изкара листа с фигурки които се предлагат за размяна/продажба..

goguma

Като стана дума за фигурки, ето един интересен сайт за редки и скъпи такива, информацията е горе-долу актуална:

http://www.minifigpriceguide.com/Top100LegoMinifigures.html

Да не повярваш колко пари може да струват 3-4 грама пластмаса (изключвам златните и сребърните)  :o

mamun

Цитат на: goguma - 08, Юли, 2015, 01:13:28 AM
Като стана дума за фигурки, ето един интересен сайт за редки и скъпи такива, информацията е горе-долу актуална:

http://www.minifigpriceguide.com/Top100LegoMinifigures.html

Да не повярваш колко пари може да струват 3-4 грама пластмаса (изключвам златните и сребърните)  :o

Има дооста надути. Номер 10 го има в брика за 99 долара, а не за 972 :)