• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

С какво се сдобихте досега? - 2015г.

Започната от mrcastle, 05, Януари, 2015, 04:39:24 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Поредният сет събран на части - 8043. Благодаря на Иво и Васи! Помогнахте ми с много и важни части. :)

Обещаващ сет - много части, сложни механизми, красив дизайн. Резултатът - една камара части, високо тегло, тромаво движение, ниска мощност, изключително нестабилна конструкция.
Васко, предвид горните причини - сетът не си заслужава. Аз не бих разглобил Волвото, за да сглобя 8043.

vasilam

Цитат на: vladoniki - 24, Януари, 2015, 11:20:54 PM

Васко, предвид горните причини - сетът не си заслужава. Аз не бих разглобил Волвото, за да сглобя 8043.

Леле Влади, ти направо го срази този сет. Защо да е ниска мощността? Аз съм гледал клипчета и впечатленията ми са добри.

Vasi

Цитат на: vladoniki - 24, Януари, 2015, 11:20:54 PM
Поредният сет събран на части - 8043. Благодаря на Иво и Васи! Помогнахте ми с много и важни части. :)

Обещаващ сет - много части, сложни механизми, красив дизайн. Резултатът - една камара части, високо тегло, тромаво движение, ниска мощност, изключително нестабилна конструкция.

Охооо ти го събра... Браво! :)

vladoniki

Цитат на: vasilam - 25, Януари, 2015, 11:20:29 AM
Леле Влади, ти направо го срази този сет. Защо да е ниска мощността? Аз съм гледал клипчета и впечатленията ми са добри.

Всичко се движи, но някак усещаш, че М-моторите са малки за целта. Навсякъде е 16 към 16 зъбаци, а зъбаците са много и по тях се губи мощността според мен.
Когато рамото на кофата е сгънато, тежестта на батерията и 4-те мотора дърпат/накланят целия багер назад. Когато "опънеш" кофата да е далеч напред, тя натежава и багерът се накланя напред. Това до някъде е нормално, но би трябвало конструкцията да го поеме със здравина, но уви всичко е крехко - конструкцията не е достатъчно заздравена, според мен.

iorun

roro_901

И аз да се похваля, възползвах се от -40% намаление в Хиполенд и се сдобих с това: :)

Мога да кажа, че на живо изглежда още по - добре (зеленото ми допада, но предполагам това е до вкус).
Моята колекция: https://brickset.com/sets/ownedby-roro_901

vasilam

Честито! Много приятен сет. Има си и ПФ и пневматика. Малки и голямо линейно бутало, както и пневматични бутала макар и само от малките. Вероятно както при 8110 мотора върти помпата и така се задейства пневматиката или бъркам?

Ilianski

Цитат на: vasilam - 27, Януари, 2015, 06:11:57 PM
Честито! Много приятен сет. Има си и ПФ и пневматика. Малки и голямо линейно бутало, както и пневматични бутала макар и само от малките. Вероятно както при 8110 мотора върти помпата и така се задейства пневматиката или бъркам?

Да, мотора движи помпата и чрез два клапана се управляват удължаването на крана(ако мога така да го нареча) или свалянето/вдигането на колесара.
И аз имам сета, много е добър!
Илиян Николов

roro_901

Аз, за съжаление от няколко дена все не намирам време да купя батерии и да го пробвам.  :(
Моята колекция: https://brickset.com/sets/ownedby-roro_901

opellego

Чакам от доста време детето да порасне за да дойде на годините за нещо по-сериозно. Е не мога да чакам още 3 години докато стане на 6 примерно. :)

mnachevg

Цитат на: opellego - 29, Януари, 2015, 09:18:07 PM
Чакам от доста време детето да порасне за да дойде на годините за нещо по-сериозно. Е не мога да чакам още 3 години докато стане на 6 примерно. :)

Хе хе хе съвсем познат вариант  :D. Аз успях да издържа 2.5 години, но да ти кажа детенцето много добре си се справя с управлението на влака (въпреки че понякога умишлено го засилва в острите завои за да се обърне  :D :D :D :D :D)

Честито влака е много добър  ;) и да знаеш, че с това дистанционно можеш да караш до 8 влака.....................................................................................

opellego

Да ти кажа колега нещо съм хремав и сега го сглобих ама без грам натроение, детето прави всичко възможно влака да не е на релсите и се опитва да ме дразни, но да се надяваме че с времето нещата ще се подредят в правилната посока :) Иначе супер че може да контролира много влакове. Хареса ми колко красиво е направено задвижването. Чудя се това ли е максимума на магнитите - 2 вагона. ( дали ако стане с 4 вагона примерно ще го държат прикачен )

Vladun

При мен има закачени 3 вагона и няма проблеми. Не съм пробвал с повече защото за сега имаме само толкова  :-[

vladoniki

Магнитите доста здраво залепват един за друг, струва ми се, че няма да има проблем да издържи и повечко вагони. Виж това:
http://www.youtube.com/watch?v=yy0WUmD0wvE#

http://www.youtube.com/watch?v=_0lqMl9Cdp8#ws

opellego

Охо, супер изглежда.
Мерси Владо.