• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Печатане на Lego Stickers

Започната от mamun, 07, Март, 2014, 11:53:58 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

JoaoNY

Ами кажете каква хартия точно ви е нужна - и аз ще ви я доставя безплатно, стига разбира се да са по два-три листа. Все пак това ми е бизнеса и имам достъп до всякаква хартия. Така че кажете какво ви е нужно и ще ви го намеря.

Цитат на: mamun - 06, Април, 2014, 12:37:06 PM
По добре тук, че и аз се интересувам. и дали могат да се ползват на цветен лазерен?
Иначе да, могат да се ползват за дигитален печат - стига да е на голяма дигиталка с по-добра разделителна способност на печата.

kagpid

Здравей отново.Благодаря за предложението.Ще печатам на Epson Stylus Pro 4900. Но мисля че не долавям част от разговора.Въпроса е всички от форума да научат от каде може да си копуват на дребно 5-10листа мат или гланц(стикерна) хартия за висока разделителна способност ( ако има и избор между различни качества и цени ще е още по-добре).Ако от теб също може да се вземат (срещу заплащане)- за мен лично също е ОК.
Благодаря
Киро - kagpid
toontown@abv.bg
София
http://kirilivanovanimation.blogspot.com/
https://vimeo.com/kagpid

vladoniki

Аз преди време се пробвах да правя. По книжарниците продават различни листи а4 и а3, като цената стигаше до 4-5 лв. на лист (на дребно цена) - прозрачно фолио. Казаха ми, че са подходящи за лазерен принтер.

JoaoNY

Ами за на дребно не знам откъде може да се купи хартията, понеже винаги купувам от доставчици на хартия. Но Владо правилно е казал, че това може да се напечата и на прозрачно фолио и после да се кашира. След което това нещо ще изглежда като истинска лепенка.
Ако искате аз ще ви донеса видовете стикерна хартия, които имам и ще ви дам по три-четири листа да си тествате. А за заплащане няма какво да говорим, защото тези няколко листа няма да ми струват безбожно много пари.
Ако решите да се печата на прозрачно фолио - и това мога да ви издействам:)

Поздрави

mamun

А прозрачното фолио какво се прави после :) аз малко неук си падам и не знам какво е това каширане.
Мисълта ми беше след като имам например тези стикери на файл, на каква лепенка-хартия мога да ги разпечатам (например на лазерния в офисе-а), и после да ги изреша и залепя ?

vladoniki

Цитат на: mamun - 07, Април, 2014, 09:31:25 AM
А прозрачното фолио какво се прави после :) аз малко неук си падам и не знам какво е това каширане.
Мисълта ми беше след като имам например тези стикери на файл, на каква лепенка-хартия мога да ги разпечатам (например на лазерния в офисе-а), и после да ги изреша и залепя ?

Най-добре на прозрачно фолио, според мен. :)

kagpid

Аз съм за да пробваме с различни хартии и да снимаме резултата и да му дадем тук във форума оценка.
И като копуваме хартия надребно  да описваме от каде и колко струва и как е станал принта и тн.
JoaoNY можем да почнем тестовете с това което ти предлагаш.
Киро - kagpid
toontown@abv.bg
София
http://kirilivanovanimation.blogspot.com/
https://vimeo.com/kagpid

IRadev

И на мен ми стана любопитно - хем могат да се правят копия на оригиналните лепенки на Лего, хем и лепенки за МОС-ове или за модели по поръчка.
Въпроса е като се сдобием с принтер и хартия, от къде си намирате снимки или файлове за принтене (google) и как става самия печат - мащаб, изрязване и прочие.
Колега, kagpid, ако проведеш успешен тест, моля опиши всички стъпки.
Доколкото помня vvass и gogo29 печатаха разни неща за моднатите рицарски фигурки на gogo29.
Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

JoaoNY

Подкрепям Владо относно печатането върху прозрачно фолио. Иначе процедурата е следната - взимате изображението, което ви е нужно - векторизира се например в корел дроу или в илюстратор, оразмерява се и после се печати.
Ако имате проблем с вектора на изображението - метнете го насам и ще ви изготвя всичко, което ви е нужно. И след това вече се изрязва и се лепи.

Това е! Нищо трудно и неосъществимо.

mamun

JoaoNY, можеш ли да ми дадещ някакъв скайп за да ми отвориш малко очите ;)

JoaoNY

Ми аз скайп рядко ползвам, но мога да ти дам телефон та като имаш питане, да мога да отговоря