• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Различни марки имитации на Лего

Започната от vladoniki, 03, Февруари, 2013, 09:29:49 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vaseto_lego

Цитат на: vladoniki - 03, Февруари, 2013, 09:29:49 AM
Ще съм благодарен да ми изброите различните марки имитации на Лего, които познавате.

Благодаря!

Аз съм спец по тая работа:
Cobi, Kazi, Enlighten, Mega Blocks (не мисля, че е точно имитация),  Lele, Helo, Decool, Ligao, Eggo Toys.  :)

Иван

Цитат на: vaseto_lego - 02, Ноември, 2013, 10:28:40 PM
Аз съм спец по тая работа:
Cobi, Kazi, Enlighten, Mega Blocks (не мисля, че е точно имитация),  Lele, Helo, Decool, Ligao, Eggo Toys.  :)
Случайно да знаеш къде мога да открия конструкторите DeCool?  :D

vaseto_lego

Цитат на: Иван - 27, Април, 2014, 12:12:41 AM
Случайно да знаеш къде мога да открия конструкторите DeCool?  :D

За България не съм сигурен, но eBay винаги върши работа :D

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR11.TRC1.A0.H0.XDeCool&_nkw=DeCool&_sacat=0&_from=R40

Иван

svetlyo

вчера реших да експериментирам с един enlighten сет от тук, оказа се, че имат и отстъпка:
http://rayatoys.com/BRICK-81-%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0

за символичната сума, която платих, съм доволен  :D

имаше и некви сетове с костенурки нинджа.. 1 към 1 с оригиналите на Lego

vladoniki

Ако на някой му се четат 100-тина страници по темата - ЛИНК...

Източник - линк.

Morpheus

Да се включа с едно въпросче, някой има ли преки наблюдения над марката Lepin, че за Коледа мисля да направя едно градче за радост на дечурлигата във фамилията? Цената от около 50-60$ с DHL е доста примамлива за клонинг на модулна къща.

Както и да е, поръчах за проба "Fire Brigade" и "Green Grocer". За справка, най-евтините, намиращи се Европа оригинални сетове в бриклинк са съответно 543лв. и 1359лв.

mamun

Цитат на: Morpheus - 15, Октомври, 2016, 05:24:34 PM
Да се включа с едно въпросче, някой има ли преки наблюдения над марката Lepin, че за Коледа мисля да направя едно градче за радост на дечурлигата във фамилията? Цената от около 50-60$ с DHL е доста примамлива за клонинг на модулна къща.

Както и да е, поръчах за проба "Fire Brigade" и "Green Grocer". За справка, най-евтините, намиращи се Европа оригинални сетове в бриклинк са съответно 543лв. и 1359лв.

Задължително сподели за качеството като дойдат !

Shifta

Единствената качествена имитация която съм виждал лично аз е Star,това пише на всяко бобче и качеството дори цветът са като на Лего,търсих в нета нещо за тази марка но не ми излиза нищо,частите които ми попаднаха бяха от обява в ОЛХ и бяха умесени с Лего,виждал съм от другите марки наистина сравнени с Лего убиват кефа на един фен и всеки знае за какво говоря,но могат да заместят скъпия конструктор за едно дете примерно,обаче като тези Star които гледам в темата никой не ги е споменал без да ги прехвалвам наистина са една добра имитация,ще пробвам по късно да приложа снимки.

Morpheus

Не знам по какво се квалифицира добратa имитация на Лего, предполагам по прецизните части и здрава, и плътна сглобка. Дали ще има някакви надписи по пъпките или не е все тая, пак си е имитация/копие.

Да споделя за поръчката, за която споменах в по-горно мнение. Понеже редовно поръчвал от различни магазини по света се бях приготвил с нужните, разпечатани документи и настроен психически за освобождаване на пратката от митницата, на летището (обемни, по-тежки пратки или такива със стойност над 50-60 долара обикновено отиват там за начисляване на ДДС и МИТО, отнася се за пратки от DHL, FedEx, USPS, обикновена поща и EMS се освобождават от митницата на ул. Веслец, поне от моя опит е това), което в повечето случай е голямо изживяване и тестване на нервите.
Тук идва и похвалата към DHL или в частност към куриера, доставил ми пратката. Човека ми звънна на врата да ми връчи пратката (не си бях чул телефона), а живея на 5-ти етаж, вратата на входа и асансьора са с чип. Та горното ме изненада понеже пакета е с размери 350х280х250мм. и тегло 5.5 кг. Поръчката е направена и платена на 17.10, демек 7 дни от плащането до озоваването на пратката в ръцете ми. Придружаващият пратката "Invoice" е на стойност 15 долара и описание "building blocks".

Та на кратко за поръчаните неща. Поръчах си Lepin 15004 Fire Brigade, 2313 части и Lepin 15008 Green Grocer, 2462 части. Общо двата сета излезнаха 118.95 долра или 212.82 лв. по курс на Фибанк.
Подробности за пратката, нещата бяха разпределени в 4 плика, в един бяха основните плочки, по две за всеки сет и иструкцийте за сглобяване, във вторият бяха пликове с части за пожарната, а частите за другият сет бяха сложени в два плика, един в друг.

Снимки на предната и задната страна, на инструкцийте и снимка на последната страница от сглобяването:

Две снимки за големината на пликовете с частите:

Ето съдържанието на големите пликове, съответно на Fire Brigadе и Green Grocer:

При бързата проверка не установих деформирани части, основните плочи не са огънати, частите са с отпечатани шарки, а не са стикери. В процеса на сглобяване ще стане ясно дали има липсващи части. Едните, основни плочи са със стандартна дебелина, другите са с дебелината на пътните такива от Lego, ще е интересно хващането им една за друга. При интерес мога отворя теми за всеки сет от процеса на сглобяване.

Боби

По снимките ми е трудно да разбера че не е Лего, игнорирайки студовете естествено

Пиши , ще бъде интересно ;)

Morpheus

Забавата със сортиране на частите е голям, но съм доволен, вече построих 1-вият етаж на единият сет, една деформирана част и една липсваща до момента, пликчетата за запечатани, та проблем с липсващите части идва от завода, но се ядва. Качеството е учудващо, частите се захващат перфектно и здраво. Да спомена, че са копирали всички модулни сгради на Lego, включително няколко мок-а на AFOL, в предлаганите сетове от Lepin са още Тадж Махал, Голямата въртележка, Виенското колело, базата от ловци на духове, Emerald night, Биг Бен, замъка на Дисни, къщата с духовете, малкият и големият Хилядолетен сокол от Star Wars, под голям имам предвид 10179 на Lego, като цената на копието е 200-230 долара с безплатна доставка при цена на оригинала от над 3000 лв. и още доста сетове. Чудесна, бюджетна възможност за любителите на сглобяването, които нямат торби с пари.

По принцип не съм фен на имитациите, но възможността да се сдобиеш със сетове за 500-600$, чийто оригинали биха стрували хиляди долари е много изкушаваща, а и при мен 80% от кефа е сглобяването. В крайна сметка имитациите ми излезнаха 213 лв. при стойност около 2000 лв. за оригиналите.

Като гледам няма интерес към имитациите, та може да прескоча ревютата на двата сета.

ender

има интерес, но се спотайваме в сенките!
никак не ми се плаща за green grocer :D

лично аз благодаря много за инфото до момента!

интересен въпрос - ако ги съчетаеш с лего, как стоят? понеже сама по себе си сградата ще е ОК, но може да не е толкова пасваща като цвят/текстура/друго, наредена до останалите?...
или в твоя случай - колко си личи, като сложиш оригинална лего част на мястото на деформираната?

поздрави!