• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

lego star wars 2013

Започната от Emperor, 11, Юли, 2012, 08:47:52 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Emperor

Още три Стар Уорс сета които трябва да очакваме през лято 2013:

75025 Jedi Defender-Class Cruiser
75019 AT-TE
75024 HH-87 Starhopper
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20120107045252/starwars/images/8/87/HH87Starhopper-SWE.jpg

http://images.wikia.com/starwars/images/a/a3/HH87Starhopper2-SWE.png
LEGO Star Wars collector!

"The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be unnatural."
―Supreme Chancellor Palpatine

"Why, Master Yoda, what a delightful surprise! Welcome! Let me be the first to wish you Happy Empire Day!"
―Palpatine, to Yoda

IRadev

501st legion - ултра мега яката задължителна минифигурка.

144 такива + новият Рекс + новото AT-TE = Torrent Company.
Republic Gunship също изглежда обещаващ.

Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

alex

Фигурката е нереално добра .. ето една мн добра изненада за 2013 ... само ме е страх за цената :D
Освидетелстван Lego маниак - http://www.brickset.com/search/?ownedBy=alezzi1

IRadev

Има я в сет 75002 - AT-RT, който струва 20 $ и може би в сет 75004-1: Z-95 Headhunter с цена 50 $.
Може в бъдеще да се появи в още сетове или battle pack.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

100

75025 Jedi Defender-Class Cruiser най-вероятно ще е това:

Emperor

Rumoured minifigures for the star wars 2013 summer sets:

75015 Corporate alliance tank droid: Jango Fett(redesigned),Clone troopers(?) ,Battle droid(?)

75016 Homing Spider Droid: Eeth Koth or Agen Kolar or a unknown jedi,Clone troopers(?) ,Battle droid(?)

75017 Yoda v.s. Dooku :Archduke Poggle the Lesser(new),unknown droid (?),Yoda(redesigned),Count Dooku(redesigned)

75018 75018 JEK-14's Stealth Starfighter:JEK-14(new),Clone troopers(?),unknown droid (?)

75019 AT-TE: Mace Windu, Coleman Trebor(new),Clone troopers(?) ,Battle droid(?)

75020 Jabba's Sail Barge : Jabba The Hutt,Slave Leia(redesigned),R2-D2 with serving tray, Max Rebo(new)unknown Nikto(new),Gran(new)

75021 Republic Gunship: Obi-Wan-Kenobi(episode 2,redesigned), Anakin Skywalker (episode 2,redesigned), senator Padmé Amidala (episode 2,new), Clone troopers(x2) ,Battle droid(x1)

75022 Mandolorian speeder; Darth Maul(clone wars), Mandalorians(x2?)

75023 Advent calender:young Boba(redesigned)

That's all for now! :)

"The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be unnatural."

"Why, Master Yoda, what a delightful surprise! Welcome! Let me be the first to wish you Happy Empire Day!"
―Palpatine, to Yoda

Emperor

―Palpatine, to Yoda

IRadev

Мисля, че е узрял момента да задам този въпрос: Митко (DMitar), кога ще налазваме януарските сетове?
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

DMitar

Много е просто - всички сетове (не само Стар Уорс), които са нови (към сегашна дата - 2011 края, 2012, 2013) могат да се намерят на промоции между 10-60% от стойността им сега. Не едновременно, но поетапно на едни сетове промоции се появяват, на други изчезват. Като най-добре е от гледна точка на спестяване на средства да се взимат максимално най-старите първо, защото те могат най-скоро да бъдат спряни от производство, което значи и скорошно спиране на промоциите и тръгване на цените на горе.

Поради това тези от 2013 ще ги гледам, чак след около година, освен ако не се появи нещо като -40-60% за някой сет  8).
Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!
http://brickset.com/search/?ownedBy=DMitar

Yoda: Stopped they must be; on this all depends. Only a fully trained Jedi Knight, with the Force as his ally, will conquer Vader and his Emperor.

IRadev

Разби ми мечтите  ;)
Е аз моделите, които исках от 2011 и 2012 ги имам вече. Ако ти изпадне нещо от новите и е повече от една бройка свиркай.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

IRadev

Така и така Лего са се заели да правят сетове по Umbara поне да ги бяха направили качествено. Присъствието на Асока изобщо не отговаря на сериите. А и основните действащи лица са 501-ви легион и в частност Рекс, Файвс, Догма, Джеси и Хард Кейс. Всичките имат уникални бои по шлемовете, можеше да сложат поне един от тях вместо Асока.
Освен това ако ще правят Umbara може да измислят поне още 3 сета - гъсениците и изтребителите на умбарците и поне част от летището.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

IRadev

И още: дано новият 75021 Republic Gunship да е също от Умбара - с пилот като на Z-95 и AT-RT в търбуха. Танковете на умбарците също не са лоши за сет.
В момента се интересувам доста от втората битка за Геонозис и Умбара и ми прави впечатление, че бомбардировките се правят винаги от Y-wing, обаче от Лего имат само един Clone wars Y-wing от 2009 г. време им е да се замислят за второ издание.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Emperor

Цитат на: IRadev - 13, Януари, 2013, 08:04:05 PM
И още: дано новият 75021 Republic Gunship да е също от Умбара - с пилот като на Z-95 и AT-RT в търбуха.

75021 Republic Gunship:
Minifigures:Anakin Skywalker (Geonosis),Obi-Wan Kenobi (Geonosis),Padmé Amidala (Geonosis),Super Battle Droid (x2),Clone Trooper,Clone Pilot
Released:   2013
Theme:Star Wars Episode II: Attack of the Clones

Информацията е на 95% актуална,но ще разберем със сигурност както за този сет така и за другите сетове от 2013 на New York Toy Fair 2013 (10-13 February).

―Palpatine, to Yoda

DMitar

Битката при Умбара не беше лоша като серии, но ми се струва, че е още рано за Лего да направят такива кораби и танкове, както и Умбара фигури добре. Или поне за фигурите едва ли ще го направят на този етап и ни пробутват нещото далече от истината. От друга страна клонингите са супер и им се получават добри, но някак няма как само сетове с клонинги без армии от Умбара... и се получава кофти. Определено това, което виждам, не ми харесва - или по друг начина да го кажа - само половината ми харесва  :-\.

Относно новата Асока - според мен е много добра, и беше време главен герой да има и друг вариант на Лего фигура. Това, че е в сет, който не е свързан с нея като герой - голяма работа. По-добре да я има от колкото още 1 от Умбара или Анакин, или Оби Уан или много други...

Тъй като ги следя нещата под лупа със сигурност ще кажа, че просто няма как да направят няколко сета от един епизод, едни сцени в 1 година или 2 поредни години. От Лего винаги са гледали да разнообразяват и да вкарат от всичко по нещо. Това е разумно, за да могат да стигнат до различни фенове. Аз лично съм ОК с това, все ми е едно, коя година от кои епизоди ще направят.

Важното е всичко да е максимално качествено, както и да не продължанат да растат цените.

Сетове от края на 2012 и 80% от 2013 нещата не са добре за Лего Стар Уорс. Не ме кефи Стар Уорс EU (с някои дребни изключения), а голяма част от останалите сетове са доста слаби.

От 2012 слаби за мен са:
9498 Saesee Tiin's Starfighter $30
9525 Pre Vizsla's Mandalorian Fighter $40
9497 Republic Striker-class Starfighter $45
9500 Sith Fury-class Interceptor $90,
9526 Palpatine's Arrest
9515 The Malevolence $120

От 2013 лоши сетове са:
75000 Clone Troopers vs. Droidekas
75002 AT-RT
75003 A-wing Starfighter
75004 Z-95 Headhunter
75013 Umbaran MHC (Mobile Heavy Cannon)
75014 Battle of Hoth

Като само 75004 Z-95 Headhunter донякъде излиза от посредствеността, но му липсва още една фигура, за да е приемлив - клонинг, дроид, каквото и да е...

За последните 5 години не мога да събера толкова Стар Уорс сетове, които са лоши поради една или друга причина - или им липсва нещо (още една фигура) или са несъразмерни или въобще не можеш да ги познаеш спрямо истинските от сериалите, или няма нищо интересно, нищо ново в тях, което да те грабне, съвсем малко са новите герои - основно репринт, много стикери, EU..

Въпреки това съм доволен от това, което има и адски ме кефи от последните 1-2 години:
75005 Rancor Pit
9516 Jabba's Palace $120
9493 X-wing Starfighter $60
9499 Gungan Sub $70
9492 TIE Fighter $55
9495 Gold Leader's Y-wing Starfighter $50
9494 Anakin's Jedi Interceptor $40
9488 Elite Clone Trooper & Commando Droid Battle Pack
9490 Droid Escape
9491 Geonosian Cannon
9496 Desert Skiff $25
Darth Maul 6005188
TC-14 5000063
7879 Hoth Echo Base $90
7962 Anakin Skywalker and Sebulba's Podracers $90
7964 Republic Frigate $120
7965 Millennium Falcon $140
10221 Super Star Destroyer $400
и т.н.

Димитър Иванов, София
Фен на Лего Стар Уорс!
http://brickset.com/search/?ownedBy=DMitar

Yoda: Stopped they must be; on this all depends. Only a fully trained Jedi Knight, with the Force as his ally, will conquer Vader and his Emperor.

IRadev

Ако пуснат Acclamator I-class assault ship няма дя има недоволни фенове и на clone wars и на класическите филми, стига да не се ос*рат с него. Този кораб ми е любимия.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!