• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

REVIEW: 3182 Airport

Започната от vladoniki, 11, Февруари, 2012, 03:52:00 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Каква е оценката ви за този сет?

Слаб 2
0 (0%)
Среден 3
0 (0%)
Добър 4
0 (0%)
Мн. Добър 5
2 (66.7%)
Отличен 6
1 (33.3%)

Общ брой гласове: 3

vladoniki

Lego City 3182 Летище
Година: 2010
Части: 703
Минифигурки: 5
Цена: около 250 лв.

Кутията отпред.

Кутията отзад.

Съдържанието на кутията - 8 торбички, инструкции, лепенки, основна плоча 16х32 и една огромно част 20х56 - крилата на самолета.

Торбичка номер 1. Тук няма кой знае какви интересни части, всичките изглеждат стандартни. :)

С частите от торбичка 1 се сглобяват всички 5 минифигурки от сета, коликата, която вози багажа и тегли стълбата, както и една плочка 4х8, на която има улична лампа, варел и компютър. Коликата и ремаркето са много сполучливи, жълто и черно е много добра комбинация.

Торбичка номер 2. Интересни са големите панели, от които се сглобява основата на самолета. Задната, опашна част на самолета е 1  доста голяма част .

Торбичка номер 3. Отново големи панели за тавана на самолета, както и големи турбини с въртящи се перки.

Самолетът е готов. Цялостна форма на самолета е изключително приятна и прилича на истински самолет - обли и загладени форми отвсякъде, благодарение на големите панели. Знам, че много от феновете на Classic Town не харесват тези панели и цялостната заоблена форма на новите сетове и части, но ще си позволя да кажа, че при този самолет формата придадена от панелите е сполучлива и много реалистична.

Вратата на самолета се отваря с интересен механизъм, досущ като при истинските самолети - врата излиза напред и се измества странично, наподобавящо механизъм "Фолксваген", само, че не се движи по релси.

Самолетът предлага и добър интериор - 2 реда седалки, място за 10 човечета + 2-ма пилота, мивка и микровълнова фурна. Местата в 1-ва класа са с масички. :)

Кокпитът е добре декориран и предлага достатъчно място за 2 фигурки. Централната конзола е стикер, което не ми допада много, но не изглежда зле.

Самолетът е толкова голям, че не може да влезе във витрината ми. Наложи се да направя подпора, за да вдигна предницата и да успея да затворя врата на витрината. Мисля, че е в добра пропорция спрямо минифигурките.

Очаквайте продължение! :)

koce1313

Владо ревюто и сетът са прекрасна ! Обмислям да си го взема и аз  :) .
Костадин Росенов Драганов,Перник

minichamps

сетът не е лош но аз лично не харесвам такива големи понели не подлежат на MOD-вате а за ревюто просто нямам думи ,,,, честито  :)

vladoniki

Мерси! След малко се захващам да сглобявам летището и контролната кула. Ще има още снимки. :)

l-donovan

Страхотно ревю Владо!Самолетът е доста впечатляващ и радва с интериора си!
Иван Веселинов Христов
http://brickset.com/search/?OwnedBy=l-donovan

Magdo

Самолетът наистина е страхотен! Сега го оцених, като го видях над пожарната...  :)
Nema MOC-a bez rakije! - от сръбски Lego-форум :)
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Magdo

iorun

Аз и хлапетата имаме 7723 Police Seaplane

Фасон и панелите са страхотни, а като гледам и за игра става страхотно.

mirbg

Страхотно ревю, Владо, браво!
Ох, аз като закоравял classic town фен просто не мога да приема тези големи монолитни части, които стават само за този сет. Някак си очарованието и харизмата намирам в първите две летища- 1985 и 1990, по- малко в това от 1994 и почти никаква в този...
Но ревюто е ТОП!:)

vladoniki

Мерси. :) Продължавам със сградата на летището и контролната кула.

Торбичка номер 4.

Една част, която не бях засичал, но се оказа, че присъства и в сетове от 1996г.

Торбичка номер 5. Отново и отново така нежеланите огромни панели и то в изобилие. Симпатична е зелената кофа за боклук, по наше му - гюм.  ;D

Торбичка 4 + торбичка 5 = сградата на летището. Сграда е силно казано, а иначе - конструкция, наподобяваща фасада на сграда, покривът е частичен и не покрива цялата сграда. Освен отзад, летището е отворено по малко и отстрани и отпред - не става ясно защо входната врата, която е въртяща се, е монтирана почти изцяло пред самата сграда, ефекта от врата е нулев - вътре става течение.

От друга страна, вътре има не малко детайли - кафе машина, компютър, вендинг машина и "лентите", по които обикновено идва багажа на пътниците.

и разписанието на полетите.

Торбичка номер 6 (контролната кула). Нищо ново - панели.

Контролната кула - добре познатият ни от City и Town серията отворен, или по-скоро незатворен гръб на сградите. В интерес на истина не е толкова зле колкото изглежда. :)

Всички части на сета на едно място.

Всеки любител на City серията трябва да има поне един от самолетите с тези заоблени и големи панели - страхотна комбинация!
Сетът предлага много възможности за игра и предполагам, че ще бъде много интересен за по-малките любители на града. Лично мен обаче, нещото което ме грабна и основната причина за покупката не сета си остава самолетът - моделът е много добър и с удоволствие ще го държа да ми краси витрината. Изглежда различно от всички други Лего строежи, по-скоро наподобява някой от стендовите модели на Тамия, но в крайна сметка много от Лего опознавателните знаци се набиват на очи веднага.
Основен недостатък на сета остават сградата на летището и от части контролната кула - дизайнът им определено не ме радва. 5 мининифигурки са малко за този голям сет.

Благодаря за вниманието!  :)

vasilam

vladoniki

Добавих малко части и плочи, получи се малко по-завършен вид на сградата на летището.

2-рият етаж е по-добре обособен.

Елиминирах въртящата се врата, която беше най-неуспешното нещо в сградата. Това е резултатът след 15-тина минути.

И понеже сградата и кулата не са ми на сърце, не смятам да ги модифицирам повече от това и предложението за размяна остава валидно - ЛИНК!

Magdo

Много ми хареса компютъра - супер идейно. Доколкото забелязвам от снимката, това дето е монитора е стикер нали, а не принтната плочка? Клавиатурата пак ли е със стикер (лепенка както му казваме), че не се вижда толкова добре на снимката? Ако са принтнати и двете части, веднага ще ги издиря, да си ги поръчам...

vladoniki

Цитат на: Magdo - 12, Февруари, 2012, 12:15:01 PM
Много ми хареса компютъра - супер идейно. Доколкото забелязвам от снимката, това дето е монитора е стикер нали, а не принтната плочка? Клавиатурата пак ли е със стикер (лепенка както му казваме), че не се вижда толкова добре на снимката? Ако са принтнати и двете части, веднага ще ги издиря, да си ги поръчам...

Мониторът е стикер, докато клавиатурата е принтирана и се среща в доста сетове. Мога да разровя, мисля, че имам няколко излишни такива клавиатури.
3069bpb030

ЕДИТ: Такива имам:

Magdo

Ако са ти е излишни, ще ги взема. Запази ми ги докато се видим да разменим човеците. Само си измисли цена, че засега нямам май нищо излишно за размяна...

PecataD

А за мен 1 може ли? ;D
Мога да ти дам 1 метличка..
Петьо П.Д.
MY BRICKSETTM