• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

LEGO магазин в мол Парадайс - отзиви

Започната от Dmitri, 03, Януари, 2024, 09:48:18 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitri

Привет и за много години и много заминателни Lego проектчета))

Имаше наскоро коментари/тема за "официалният" Lego магазин в София и ми стана интересно какво е мнението Ви.

Аз мога да споделя, че ми е доста учудващо как въпреки, че пише работно време, фактически не го спазват.  Например трябваше да работи на 1ви януари, въобще не отвори, подобно беше и преди НГ.

Плюсът им е сетове, които не се предлагат от другите магазини, Pick-a-Brick не успях да видя какви части и цени имат..

Ludia

Вчера бях там за пръв път. Доста малък ми се стори. Много сетове бяха изчерпани. Доколкото разбрах в деня на откриването е имало промоция 2рия продукт на -50%. Даваха подарък малък сет за покупки над 380лв, както е и в lego.com.
Очакват ново зареждане към средата на месеца, но не знаят какво ще дойде. Така ми казаха като попитах кога отново ще имат един определен сет.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

bee_curtain

Каквото съм прочел до момента - май е леко зле магазина. А уж това са хората, които държат магазина в Сърбия. И не би трябвало да има оправдания, че е така, защото сега почват и не разбират от бизнес. Стигна ли до София ще го посетя със сигурност, но май най-големия му плюс е, че другите магазини се чудят какви промоции да пускат.  :)

mamun

Моето мнение, че магазинът не е лош. Мисля че е една идея по-голям от сръбския.
Очевадно е опоскан, заради намаленията първия ден, но мисля, че със следващата доставка нещата ще се нормализират.
Като пуснат и стената с частите ще стане още по-добре.
Съвсем различно е, когато още в първия ден от пускането на даден сет, вече може да си го купиш - например розите и полароида.
Ориент-а все още никой друг не го предлага от големите дистрибутори - хиполенд, комсед, емаг, а там го има (въпреки малшанса да им доставят дефектна партида)

Може би и една идея прибързаха с отварянето, за да хванат коледните празници, но е яко да си имаме подобен магазин

Ванка

Току-що се връщам от магазина. Това ми е 4-то или 5-то ходене. Аз лично днес за първи път направих покупка, но на всяко ходене пък мои приятели са си купували сетове. При голяма сума подаряват и по 2 сета от промоционалните зад касата. Говорих и с хроа от магазина, както и с мениджъра там. Всяка седмица им карат сетове, но всичко се разпродава за отрицателно време по техни думи. А и досега винаги вътре е било фул-макс от хора. Утре или в началото на другата седмица очакват зареждане. Днес не бяха останали дори и части за направата на минифигурки. Частите в контейнерчетата също бяха на минимума. 

opellego

Фигурка нямам как да си направиш и да купиш в момента, защото още не са дошли кутийките за да има търговски вид. Същото важи и за частите - още се чакат новите картонени кутии.
Следваща доставка - към края на следващата седмица живот и здраве.

lordbusiness

тази година и Комсед и Хипо са заредили почти всичко, което излезе на Първи Януари - има и новите Дриймз и Минифигурки и т.н., не помня до сега да се е случвало така и се чудя, дали е поради магазина. Другото нещо, този път, за пръв път и Комсед и Хипо продават минифигурките на 7.99 лв, обикновено К слагат 1 лв отгоре, докато Хипо са по-нагли и ги продават на 9.99 лв, но не и този път. Чудя се, защо е така.

Иначе за мен няма много нужда от магазина в Парадайз по простата причина, че Лего не прават промоции. Аз обичам да купувам на промоция, по-приятно е, ето каних се да отида до новия магазин за минифигурки още на 1-ви, но нямах време, и ето, Комсед са пуснали промоции и новите сетове са на минус 25! Това е направо Германия, сетове на 1-2 дена на минус 25% (въпреки, че, както знаем, К слагат малко отгоре и не са истинските 25% (сет 50 евро тук е 110 лв). Но все пак.

Когато бях в новия магазин, стената им с тухличките е под всякаква критика- отбиване на номера, малко кутии и слаба работа.

Това, което ги различава от другите сега е това, че имат сглобени някои сетове, както, разбира се, и Лего ексклузивите (но Avengers Tower беше 1000 лв,а трябва да е по-малко).

В новия каталог на Комсед пише, че ще продават и сета на LOTR и Gringotts и дори Ел Дорадо! А уж са ексклузивни за лего магазините.

Nathrezim

Здравейте, колеги! За много години!
Аз като човек от дълбоката провинция, да попитам: колко ,,официален" е този магазин? Имат ли сайт? Пращат ли по куриер?
И най-вече: имат ли промоционални полибегчета, които на запад (доколкото ми е известно) дават със списание и др.подобни?
Поздрави!

lordbusiness

имаше към 14-18 полибегчета по 13 лв, не видях нищо специално.
нямаше никакви списания, книги и т.н. от тип "merch", освен ключодържатели - по 12 лв (от тях селекцията е приятна, има златна тухла, златно човече, соник, и т.н.).
но това беше на 19ти, не съм ходил след това.

за официалността - сертифициран е. сайт нямат още, тоест имат, ама е празен lstore.bg

opellego

Полибег-овете бяха по 8лв. В момента няма от тях. Ключодържателите са по 12 кинта и са преместени зад касата. Има десетина вида от тях.

Sent from my 2211133G using Tapatalk

lordbusiness

странно, бях сигурен, че торбичките бяха по 13, но може би съм в грешка.
относно преместването на ключодържателите - има логика, нали знаете, че долу в Хиполенд лего кутиите са празни? отивам аз да взема един сет за 400 лв, вдигам кутията - а тя празна. Оказа се, че много се краде и те слагат празни кутии на рафтове и когато някой иска нещо, те отидват до склада. не знам дали това е за всички кутии, какво правят с пликчета от кутиите, но вдигнах още 5 - 6 кутии от скъпите и всички бяха празни.

mamun

Според мен най-важно е преди да коментираме какво имаме, да знаем какво заслужаваме.
Почти всички части от BAM-a са били идиотски изкрадени в първите дни на работа на магазина.
Това даже не се нуждае от коментар. :(

bee_curtain

Нали има служители в магазина? Как чак толкова ще откраднат?

Цитат на: mamun - 08, Януари, 2024, 08:53:11 AM
Според мен най-важно е преди да коментираме какво имаме, да знаем какво заслужаваме.
Почти всички части от BAM-a са били идиотски изкрадени в първите дни на работа на магазина.
Това даже не се нуждае от коментар. :(

OneOfAll

Цитат на: bee_curtain - 09, Януари, 2024, 07:44:46 AM
Нали има служители в магазина? Как чак толкова ще откраднат?

Като има 10-15 човека дали успяват да гледат всичко и да продават на касата. Доста тъпа ситуация се получава, заради такива въшкари може да се откажат от стената или да е някаква по недостъпна. Хората навън на стената стоят и си стакват бриковете за да съберат повече в кутия/чаша сега с тия крадливите може да не го позволяват това. Ако пък служител слага частите ще е доста мъка и се губи готиния момент да си пълниш ти. Малоумна българска работа.
It's a new era. No rules, no destiny. Just utter and complete freedom.

opellego

Ето пример какво остана след 24 часа в един от първите дни след отварянето:

opellego