• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Анкета за "Къща-Чудовище" състезание

Започната от Радо Чакръкчията, 01, Април, 2022, 12:12:03 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

OneOfAll

Ще се разберем накрая.

Не го сравнявам изобщо. Беше обяснение с това какво целя и какво не целя. Лично сравнение с твоите конкурси не видях, а и не целя.

Питах един път. Отговори ми и след това ти обясних защо съм те питал, а не че ти търся сметка да не правиш бели в обществото или каквото и да е или пък да те питам отново. Стана ми ясно в последния ти отговор.
It's a new era. No rules, no destiny. Just utter and complete freedom.

Радо Чакръкчията

:) Поздравления !!!  :)

Анкетата за състезанието "Къща-Чудовище" завърши с 50 човека дали своят глас. На мен ми се искаше да са 100+ ... но какво да се прави ... повече следващият път.  :)

Имаме ясен победител - това е Анчо и неговото крилато чудовищно готино творение.
Ето линк към файла на Анкетата за да го разгледате. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vclk6VxGGuD7BN_yrZeC-vESPvtzZbc_/edit?usp=sharing&ouid=104195595346319584095&rtpof=true&sd=true

Той събра 388точки от 450 = 86% Резултат

като Показател Красота е 131 от 150 = 87%
Показател Практичност е  121 от 150 = 81%
Показател Уау ФАктор е  136 от 150 = 91%

Много добро МОС - Поздравления!!!

Чухме се с Анчо и се оказа че той не е възрастен както всички си мислехме от професионализма на МОС-а му - а е дете. Ще го видите на снимките от награждаването му, които ще направим във вторник 12ти април. 

Още един път - БРАВО АНЧО !!!

vladoniki

Ще покажеш ли снимка поне на моделът победител? Предполагам не съм единственият, който не видя участващите мокове.

Радо Чакръкчията

Привет Vladoniki
Корегирах поста и показах снимка на победителя.

Идеята беше че всеки, който попълни анкетата ще може да се радва на МОС-овете и да ги оценя преди всички останали.
Сега като Анкетата свърши ще предоставя всички снимки на форума (ако искаш да ги приемеш - разбира се)

И предлагам да направим отделна галерия във форума, която да пълним само със снимки на МОС-овете на участниците от това и всички следващи състезания.

Харесва ли ви тази идея Лего строители? Искате ли Галерия?

OneOfAll

Браво на победителя.

Радо, ето ти пример за счупено гласуване, може да е едно, но е очеизваждащо.
Един ред се вижда как на всички човекът е дал единици, а само на един е три тройки. Според теб това обективно гласуване ли е ?

PS.
Не бях видял всички гласувания и се забелязва, че това се среща не на 1, а на няколко места.

hooky

За мен пък лично е очевидно, че резултатите от анкетага до голяма степен (да не кажа напълно сто процента) отразяват качеството на творенията. Така че поздравления за организатора! Поздравления и за останалите участници и по-специално за победителя!
Николай Алексиев
Brickset колекция

Радо Чакръкчията

Благодаря ти OneOfAll за педантичното и методично анализиране на всяка една част от Състезанието.
Високо оценям твоят труд.

Посочваш нещо интересно. 1 човек измежду 50 е гласувал с единици на всичко и само на едно творение с 3ки.
И какво от това?
Дори всички 50 човека да са гласували по същият начин. Това не променя нищо.
Едно мнение е субективно като на всички останали. И какво от това? Не е наша работа да се месим на хората какво да харесват и какво не.
Позволено е нищо да не харесаш, както и всичко, така и освен един МОС. Дали е неговият дали не е неговият - без значение е.
Останалите 49 човека добавят техните гледни точки и накрая се обединяват всички субективни мнения в едно общо Обективно - това се нарича Демокрация и Гласуване.

Това не е перфектен процес. Може а да бъде повлиян с доста усилия. Примерно в този случай ще е необходимо 26 човека да гласуват в полза само на един МОС за да наклонят общият вот в негова полза. Това не е лесно!!! Никой няма толкова човека стоящи на линия да гласуват при поиск.

Следващата анкета ще е със 100 и повече човека - ще е още по-трудно да се повлияе.

Затова OneOfAll - уверявам те - всичко ще бъде наред - Дишай и бъди спокоен. Вселената си знае работата.   ;)

OneOfAll

Радо, явно сме се разминали с постовете. Не е един такъв случая, а няколко. Сам можеш да видиш.

Повярвай ми мога да накарам да гласуват не 26 ами 100. Какъв е смисъла да го правя ? Ако това, което съм създал го оценят хората ще спечеля и без да се опитвам да манипулирам гласуването или да го изкривявам.

vladoniki

Цитат на: Радо Чакръкчията - 09, Април, 2022, 10:32:18 AM
Привет Vladoniki
Корегирах поста и показах снимка на победителя.

Идеята беше че всеки, който попълни анкетата ще може да се радва на МОС-овете и да ги оценя преди всички останали.
Сега като Анкетата свърши ще предоставя всички снимки на форума (ако искаш да ги приемеш - разбира се)

И предлагам да направим отделна галерия във форума, която да пълним само със снимки на МОС-овете на участниците от това и всички следващи състезания.

Харесва ли ви тази идея Лего строители? Искате ли Галерия?

Редно беше от начало да ги покажеш във форума, писах ти вече. Иначе - да, хубаво е и другите да видят какви творения са взели участие. Цялата организация беше гола вода и се надявам, ако има следващо състезение, всичко да е заложено от самото му начало.

Галерия - какво си представяш под "да направим отделна галерия"? Нали снимките вече си ги качил в Гугъл драйв - просто ги сложи в някоя тема и готово. Супер неудобно е да четеш на 1 място в една тема част от нещата, в друга тема - 2-ро, а някъде в друг сайт гледаш снимки и гласуваш... Неподредено и разхвърляно.

Аз не гласувах в анкетата - беше ми неясно дали мога да гласувам за отделно творение или трябва да сложа оценик и на останалите.

Радо Чакръкчията

Всеки има право на мнение и аз го уважавам.

Vladoniki - ти си админ на този форум. Тук нещата се случват както ти кажеш. Уважавам всичкото време, усилия и пари, които влагаш за да могат всички останали безплатно и свободно да се радват на отворено общуване и взаимна помощ.

В нашият разговор, който проведохме още тогава преди три седмици ти обясних, че снимките първо ще се покажат само в анкетата и чак тогава във форума. Ако изсипя всички снимки във форума - анкетата губи своята стойност. Може би не си ме разбрал или не съм успял да ти го обясня ясно. Извинявай, ако е станало така.

Организирах и проведох състезанието и Анкетата по своите виждания и преценка. Колко е успешно, колко не е - е въпрос на гледна точка. Аз лично давам правото на всеки да има свое мнение.

Ако изсипя всички снимки в една тема (както предлагаш) това ще я направи изключително тромава. Само за това състезание има почти 40 снимки. А всяко следващо ще идват още и още и ще се показват едно под друго. Ще трябва да се рови в темата за да видиш най-последното.
В допълнение, всеки път като искаш да разгледаш картинка в темата - тя се разпъва и дясната й страна остава вън от екрана, което е супер странно защо се получава този бъг.

Като предлагам Галерия - имам в предвид страница, където снимките се показват една до друга и всяка може да се разпъне за по-добре оглеждане на самият екран без нужда да се отваря нов таб в браузъра.

Също така подредбата би трябвало да е обърната. Последното постнато би трябвало да е най-отгоре - а не на последната страница най-отдолу. Супер дразнещо е да искаш да видиш най-новото и да се налага да го ровиш по страници и да скролваш до дъното. 

Форума ти е чудесно оптимизаран за чатене и писане - но не и за снимки. Можеш ли да направиш нещо по въпроса ?
Ако не знаеш как - има ли кой да ти помогне ?

vladoniki

Нямам нервите да обяснвам как работи един форум. Снимките - сложи ги в темата, между съответния таг и ще се намалят и виждат нормално. Ти само прикачваш снимки към поста и затова изглежда така - идеята да покажеш нещо на другите, а не да ползваш форума, като услуга за съхранение.

Галерия: има една камара супер работещи безплатни галерии, можеш да използваш тях (https://flickr.com/, https://bricksafe.com/ и много други).

vladoniki

Радо Чакръкчията

Продължавам да не разбирам как се изписва този адрес на картинката - като му сложа адрес във външен диск не се получава.
Би ли могло да ми напишете примерен адрес на картинката както се изписва в таговете 

Качих всички снимки на участниците в тази BrickSafe галерия.

https://www.bricksafe.com/pages/Rade_Bulgaria/#

Все още не съм разбрал как се подреждат там - но и това ще го направя в последствие.

Koko05

Здравейте.За първи път изразявам мнение тук и се надявам да не засягам никого и да бъда разбрана правилно.
Мислех дали дали има смисъл да пиша каквото и да е,но реших,че ще изразя некомпетентното си мнение и се надявам да не засегна някого от вас.Разбирам и оценявам труда ви!Да вметна и,че не съм някоя разгневената мама и искам да плюя по някого,че нещото на детето ми  не е на първо място,а просто си мисля,че във времето вашия труд ще бъде безмислен.Случайно или не,чрез обява за конкурса,попаднах във вашия форум.Имам син,който е на 6г и от 2-годишен строи лего всеки ден и затова реши,че ще го предизвикам по този начин.Оставих го сам да си построи,каквото му е в главата и сам да си снима,за да се забавлява по негов си начин.Конкурсът е много хубава идея,но някак недоизпипана.Според мен е по-добре ако в бъдеще продължава да  има конкурси да се помисли за друг вид гласуване.Мисля,че по този начин ще се превърне на бг мама.Първо,защото според мен ще участват винаги повече деца и много голяма част от родителите започват едно споделяне из групите/facebook ,,харесайте/гласувайте".Пример-наскоро имаше един,,конкурс" на флор декор и се получи горе долу същата работа,но в по-голям мащаб и започна едно споделяне и призоваване за харесвания и мама после щастлива,че дето е на първо място(друг е въпросът,какво вътрешно удовлетворение носи).Което мисля,че губи смисъл за вас,като форум(освен ако не се търси да има повече харесвания на нещо, а не повече участници),а и за участниците. Освен,че има нужда да се промени начина на гласуване,нужно ли е наградата да е парична ?Може да е нещо свързано с лего:кутия за лего например ,да има грамоти или друг вид малко поущрение (като за следващото състезание бих се наела дори да ви ги направя безплатно ако решите).Това е лично мое мнение,което по никакъв начин не налагам и се надявам да ме разберете правилно и не ви убиждам с изказаните си мисли.Желая ви хубава вечер

vladoniki

Цитат на: Koko05 - 11, Април, 2022, 04:10:27 AM
Здравейте.За първи път изразявам мнение тук и се надявам да не засягам никого и да бъда разбрана правилно.
Мислех дали дали има смисъл да пиша каквото и да е,но реших,че ще изразя некомпетентното си мнение и се надявам да не засегна някого от вас.Разбирам и оценявам труда ви!Да вметна и,че не съм някоя разгневената мама и искам да плюя по някого,че нещото на детето ми  не е на първо място,а просто си мисля,че във времето вашия труд ще бъде безмислен.Случайно или не,чрез обява за конкурса,попаднах във вашия форум.Имам син,който е на 6г и от 2-годишен строи лего всеки ден и затова реши,че ще го предизвикам по този начин.Оставих го сам да си построи,каквото му е в главата и сам да си снима,за да се забавлява по негов си начин.Конкурсът е много хубава идея,но някак недоизпипана.Според мен е по-добре ако в бъдеще продължава да  има конкурси да се помисли за друг вид гласуване.Мисля,че по този начин ще се превърне на бг мама.Първо,защото според мен ще участват винаги повече деца и много голяма част от родителите започват едно споделяне из групите/facebook ,,харесайте/гласувайте".Пример-наскоро имаше един,,конкурс" на флор декор и се получи горе долу същата работа,но в по-голям мащаб и започна едно споделяне и призоваване за харесвания и мама после щастлива,че дето е на първо място(друг е въпросът,какво вътрешно удовлетворение носи).Което мисля,че губи смисъл за вас,като форум(освен ако не се търси да има повече харесвания на нещо, а не повече участници),а и за участниците. Освен,че има нужда да се промени начина на гласуване,нужно ли е наградата да е парична ?Може да е нещо свързано с лего:кутия за лего например ,да има грамоти или друг вид малко поущрение (като за следващото състезание бих се наела дори да ви ги направя безплатно ако решите).Това е лично мое мнение,което по никакъв начин не налагам и се надявам да ме разберете правилно и не ви убиждам с изказаните си мисли.Желая ви хубава вечер

Здравей, Снежана! Благодаря за изказаното мнение! Винаги е полезно да прочетеш и още едно мнение, още повече, когато говори участник в състезанието (май това е първото мнение от участник - хич не съм сигурен, тъй като участниците не бяха обявени тук - поредната грешка).

Напълно съм съгласен с твоето мнение! Не бях съгласен с много неща в организацията на състезанието, включително и с гласуването. По-горе изказах, макар и не толкова дипломатично, мнението си. Писаха и други потребители с идеи и конкретни предложения, но дървената глава на организатора (отново не съм дипломатичен) не пожела да помисли над написаните неща.

Искам да кажа, че аз (разбирайте и БрикМания БГ) се разграничавам от дейността на организатора, не подкрепям и не съм взимал участие в организирането на състезанието. Аз дадох воля на идеята на Радо. В последствие го помолих да премахне от тук и темата за новото състезение. Причината е видна - организацията е гола вода и липсва стремеж към развитие и подобряване на състезанието. А в този си вид, според моя мироглед, състезанието не привлича нови фенове на хобито и не прави добра услуга на съществуващите.

Надявам се несполучливото състезание да не повлияе отрицателно на желанието на сина ти да твори с Лего! Ще се радвам да видя него творения тук! :)

vladoniki