• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

MOC: Голяма, жълта сграда

Започната от vladoniki, 14, Март, 2010, 04:55:26 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Гледайки зелента сграда на 22 стр. в каталога на Комсед, реших да направя подобна, но жълта. Сградата е доста проста, но ефектна. А в жълт цвят изглежда много приятна:

Прецених, че ще са ми нужни около 1300-1400 части, ако я направя затворена от три страни. Ако реша да затворя и 4-тата страна ще са ми нужни още около 300 части. Сградата смятам да е на пет етажа.

Започвам събиране на жълти части.  ;D

shoker

купи си най- стария замък на лего , той е жълт  ;D

vladoniki

Версия 1 на блока е готова:

Основата на блока е 22 х 22 пъпки, а височината - 30 тухлички. На 7 етажа е.

Има още детайли за изчистване - лека по лека ще ги оправям. :)

Критикувайте на воля.  ;D

Plamen1466

Че какво да критикувам, отлична е. И антена си има. А обзавеждал ли си я отвътре?
Пламен Диков

vladoniki

Вътре е куха - няма етажи. Следващата версия смятам да е с етажи, но това ще стане след като се сдобия с още части. В момента нямам достатъчно части, нужни са доста плочи, за да се направят етажите. Освен етажи мисля да я направя като модулна сграда - етажите ще се разглобяват за по-лесно обслужване и декорация.
Следващият етап е набавяне на плочи и гладки плочи. :)

П.С. Не ми харесват плочките, които стърчат пред прозорците, ще пробвам да ги махна, предполагам, че ще е по-добре. Вие какво мислите?
П.С. А дали ще е добре да обърна прозорците с равната страна на вътре?

georgivar

Хубава е сградата :)

Мен ако питаш я остави както е - не махай черните плочки под прозорците, защото дават повече контраст и детайл на сградата; иначе ще е монотонна и по-скучна.

Жълто и черно е класическа комбинация. Чакаме да видим как ще стане като модулна сграда :)
DO LESS. LIVE LONGER.

.::Lubo::.

Любомир Маринов

http://www.youtube.com/user/tyranno41
Рождена дата 17 януари

vladoniki

Малко промени:

корекция на 1-вия етаж, добавени тавански етаж и сиви основи. :)

MONKI6

Супер е!Единствено прозорците на първия етаж трябва да са малко по различни според мен.Все пак е партер и там не живее никой.Иначе много радва блокчето ;)
Симеон Ангелов

legoboss

Направо си е страхотна не виждам смисъл от промени,страшна е!!! Браво Владо ;)

vladoniki

Детайли при входа - изтривалка и лампа :)

и гърба на блока

vladoniki