• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Ъгли

Започната от IRadev, 12, Декември, 2012, 11:07:26 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

IRadev

Здравейте,
Лего частите са предвидени да бъдат сглобявани винаги под прав ъгъл една спрямо друга, но това не значи, че не можем да избягаме от правия ъгъл.
На мен са ми известни 3 възможности за това -
1. с повдигане и дълги греди - слагате поне една плоча височина над основата на две места и опъвате дълга плоча или тухла
Долу на примера е дължина 6 пъпки и координати на първото издигане 1:1 и на второто 4:5.
2. с изместена основа - тук редувате плочки с 1х1 пъпка и тези - получава се ъгъл около 30 градуса, но не знам дали може да се надгражда с греди или само с единични тухли.
3 с панти - има панти плочки, тухли и модификации - тук съм показал най-основоното - панти извити на 45 градуса, лошото е, че има само една точка на захващане с основата.
Фен на всякакви Lego замъци и Star Wars Clone Wars
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Antonio

Има и още 1 начин,но като имам време да го снимам ще го покажа.Иначе евала за раздела ,продължавай да добавяш  ;)

IRadev

Цитат на: Antonio - 12, Декември, 2012, 11:25:07 AM
Има и още 1 начин,но като имам време да го снимам ще го покажа.Иначе евала за раздела ,продължавай да добавяш  ;)
Еми затова е раздела. Сам ще ми отнеме много време, а в дизайнера е пипкаво.
Ето сега показвам пантите в стена. В дизайнера показва, че ъгъла на пантите е 59 градуса. Под тях има плочки без пъпки.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Lego_valka

Тази последната информация ще ми свърши добра работа. Браво за темата. :)

IRadev

Освен по модела на Шлемово усое - с панти, кръгла основа може да се направи и чрез редуване на обикновенни тухли с цилиндрични такива.
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Lego_valka

Супер това е наистина много добра идея. Ще можеш ли да кажеш и как се прави стена със дпки в нея, така че да изглежда като занемарен зид. :)

Alkoholiker

Ивайло, можеш ли да покажеш овалната стена отпред, за да се види как си я закрепил към основата.

От моя опит знам че в началото и края (там където стената е успоредна на някоя от ръбовете на основата) задължително се слагат плоски части и така основата не докосва стената навсякъде, което позволява стената да стане цилиндрична . Също така може да се слагат и 1х1 кръгли/квадратни на местата, където ъгъла на стената го позволява.

IRadev

Снимката не е моя. Доколкото знам този тип строеж се захваща само в 4 точки - на 0, 90, 180 и 270-тия градус на окръжността. Знам, че gogo29 беше направил кладенец с тази техника, той би трябвало да знае как се захваща.
Ето тук намерих снимките - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=105662 - има и пример с дупка.
Принципно ако напишете в Google "Lego round tower" излизат много снимки от градежи.

Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Alkoholiker

Аз съм правил такова нещо и като имам време ще го снимам, но снимка 3 от линк-а, който си дал е това, за което говоря ;)

IRadev

Открих още един примир за кръгла кула\стена - с техник вериги и плочи.

Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

Alkoholiker

Изгежда доста добре, но кострукцията използва доста техник части.

IRadev

??? Докато разцъквах разни неща в дизайнера и много ми трябва структурата от по-долу. За съжаление тя се оказа невъзможна. Някой да знае начин да се направи нещо подобно ?
Колекция - Brickset
Снимки Flickr
SPACESHIP!!!

l-donovan

Това за покрив ли ти трябва?
Иван Веселинов Христов
http://brickset.com/search/?OwnedBy=l-donovan

iorun

Аз достигнах до това

iorun