• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

Модификации на Техник 42203 - Tipping Dump Truck

Започната от vladoniki, 18, Септември, 2025, 02:29:22 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Гледах 2-3 представяния на Technic 42203 Tipping Dump Truck в YouTube, включително и на RacingBrick - любимият ми канал за ревюта на Техник сетове. :)

Хората се изказват доста отрицателно за сета, но аз съм на различно мнение. Да, сетът е доста прост за сглобяване и няма кой знае колко редки части, но е изключително лесен за моторизиране, а моторите се побират перфектно и остават скрити. Размерът на камиона е много подходящ за търкаляне с дистанционното из хола. От друга страна е богат донор на големи панели и "рамки".

Точно такава модификация сглобих за начало - моторизирана версия с 2 мотора - един за завиване, а вторият е за задвижване. Визията е 1:1 с оригиналния сет. Поради липса на място, "легенът" остана неподвижен - не е болка за умиране.

:)

vladoniki

Започнах шаси номер 2 за 42203!

Шасито е с положителен "caster" ъгъл на предните колела.

Шасито е доста шарено - не защото нямам еднакви по цвят части, а защото ми се стори интересна идея.

Някой има ли предположение какъв ефект търся с този нестандартен ъгъл на предните колела?

GTS

Единствените такива Техник билдове които съм виждал с такова завиване са бъгита. Следя с интерес какво ще е това.
Моите алтернативни модели -> https://rebrickable.com/users/kostq/mocs/
Галерия към тях -> https://bricksafe.com/pages/kostq

vladoniki

Всъщност това ще е версия за пързалене по паркета вкъщи - дрифт шаси с кабината на 42203. Шасито е готово и дрифти супер успешно. Само трябва да го щракна и с кабината.

vladoniki

Още една версия на 42203 - този път с ремарке. Ремаркето е доста подобно на ТОВА (поне на външен вид).

И тази версия е подходяща за маневриране в хола.

Ilianski

Врътнах една бърза кабина с шаси, с наличните ми части. Само 2 оси за сега, с възможности за моторизиране. Мисля да пробвам нещо като Flatbed камион

Илиян Николов

Ilianski

Илиян Николов