• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

LEGO Technic - set 1237 - Honda Asimo Robot

Започната от Dmitri, 15, Октомври, 2024, 12:32:59 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitri

Привет,
от известно време, с поръчки от BL и с мои части, събрах LEGO Technic - set 1237 - Honda Asimo Robot.  Много симпатичен Technic сет и мисля би бил желан сет за всеки Technic фен.  Но има едно голямо НО.. Сетът има уникална част - White Technic, Pin 3L with Friction Ridges - която се продава само в един BL магазин за BGN 11.51 .. От скоро магазина има 40% та скочих да купувам въпросната част, и отново голямо НО.. видях един купувач да пише, че въпросната част не е оригинална на LEGO, писах на магазина, отговориха, че са купили 100+ такива части в бяло от друг магазин в BL и чакат отговор от тях дали са оригинални или не.. Та въпросният сет все още не ми е пълен на 100% ( btw смених сиви оси и пинове с черни, че ми харесват повече).

Две думи за Asimo ( Advanced Step in Innovative Mobility ) произведен он Honda през далечната 2000г. е един един от първите хуманоидни роботи в света, можещ да качва стъпала и т.н.  Сетът на LEGO излиза 2001г. от януари до март само за 3 месеца като промоционален подарък в автомобилните шоурумове на Honda.

Dmitri