• Welcome to БрикМания БГ - Лего обществото на България.

БрикМания - идеи?

Започната от vladoniki, 27, Април, 2025, 04:59:15 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladoniki

Здравейте!
Последните години забелязвам тенденцията общностите по интереси (като нашия форум) да се ,,пренасят" към социалните мрежи, като Фейсбук примерно. И ,,форумната" дейност (в познатия ни вид) все повече ,,замира". В БрикМания виждам същото явление.
От друга страна нямам нужното време, за да поддържам форума и да направя нещо интересно.
В този ред на мисли все по-често ми се върти в главата мисълта да ,,остава" форума. Което не значи просто да спра да плащам домейна и хостинга и всичко да бъде безвъзвратно ,,затрито".
В годините се събрахме много фенове на БрикМания, затова искам да се допитам до вас.
Мисля, че от този пост усетихте нюанса на мисълта ми. Ще се радвам да чуя/прочета и вашето мнение, идеи... Чувствайте се свободни да изложите всякакви мнения, идеи (дори звучащи по-,,налудничеви") и въобще всичко, което ви дойде на ум.
Благодаря!

Stormfury

За жалост реалността е такава. Форумите изчезват, защото всички масово ползват социалните мрежи. Много по-удобно е в едно приложение да имаш достъп до N на брой групи/страници.

vvass

Здрасти Владе, ;)

Аз във форума влизам всеки ден, ама обичам да чета какво пишат хората, аз не пиша щото вече нямам какво да се пише... :)

Занимавам се с Лего поне 2-3 часа на ден, ама хората не ги интересува примерно, че си търся една инструкция по 1 час в нас и не мога да я намеря, а знам че я имам... :o

Хората имат различна енергия спрямо годините - на 30 е едно, на 40 друго, на 50+ е съвсем друга бира.

Другото, което е всички които четяхме, четем и се интересуваме от Лего натрупахме такива количества от тухли, че дето казва жена ми - "Ти не знаеш какво Лего има в тези гардероби, бре..."

За някого е странно за мен си е ОК - нямам Фейсбук, нямам Инстаграм, не членувам в никоя социална мрежа. Old School дередже.

Затова ще си преглеждам форума, чета някой стари теми, ако ми трябва нещо имам телефон, звъня на този дето има идея как да ми помогне и съм СУПЕР.

Този форум, другия форум, третия форум те свършиха работа за която бяха направени - да съберат хора обичащи и събиращи Лего и да създадат приятелства за години напред. :)

Айде стига толкова, че се отплеснах. ;)
"Always two there are, no more, no less. A master and an apprentice" Yoda about the Sith.

https://store.bricklink.com/vaskatavass#/terms
https://brickset.com/sets/ownedby-vaskatavass

Боби

Трябва да се съглася за пореден път с Васко ;)

Аз също влизам всеки ден, чета какво пишат хората, рядко коментирам. В този ред на мисли си взех 75402 ARC-170 Starfighter,  благодарение ревюто на icefire3

Социални медии не ползвам...

vvass

Добра вечер,

Включи се един от тези, заради когото събирам Лего. ;)

Съгласен съм, че това ревюто на icefire3 е супер.

Заради него събирам ARC-170 Star Fighter 7259 от 2005 г.  :)

"Always two there are, no more, no less. A master and an apprentice" Yoda about the Sith.

https://store.bricklink.com/vaskatavass#/terms
https://brickset.com/sets/ownedby-vaskatavass

minichamps

Аз също влизам и чета но както каза Васко имам толкова много тихи че вече и аз не знам кое къде е  за съжаление и аз съм старата генерация и не ползвам социалните мрежи изявен форумите :D

opellego

Привет.
Съгласен съм с това, което казва Владо, че славата на форумите затихна.
Аз лично последните години съм повече активен във Фейса.
Влизам и тук, но не толкова редовно и не коментирам.
Предполагам няма начин как да се пренесе инфото от форума в група във Фейса и съответно подгрупи в нея ( или раздели, или не знам как се нарича )?
Дори и да се пренесе там, като архив за четене само.

vladoniki

Съгласен съм с всички вас. :) Ако във времето се появи идея, споделете.

Сега нещо конкретно. Най-накрая сутринта направих ъпдейт на форума до последната налична версия. Видно е доста различна, но и много от старите "притурки" очаквано не работят. Липсата на портала се усеща.
Ако има мераклия да се захване с "напудряне" на нещата, добре е дошъл.

vladoniki