Здравейте!
Ще ви представя един интересен казус, който започна още миналия месец. Един от колегите тук във форума решил да се раздели с няколко сета (техник и сити). Обяви ги за продажба (има няколко различни поста). Интересното при обявите бе, че бяха по договаряне..., е договорихме се за 3 сета от серията сити.
Поразпитах го за това да ли сетовете са пълни. Първият отговор беше, че щял да ги сглоби и да види да ли всичко е точно. Получих уверението, че частите са на лице, без фигурките, поради което договорената цена се промени. Уговорихме си среща. Получих сетовете, но ми се сториха малко лекички (бяха в найлонови торбички, имаше сглобени неща, все пак втора ръка - не съм предирчив), та го попитах да ли всички части са налични (не мога да броя над 1300 части на улицата, а може би мога... и трябва

). Уверението отново беше утвърдително, всичко е налично.
Да ама не. След сортиране и проверка по rebrickable - липсите са около 1/3. 3 часа правих списък с липсващите части и му го изпратих на 9.07.2017. От тогава започна едно мотане - ще се оправим, "ще ти върна паричките" (тук на това ми кипна - за мен е важно отношението, а то е крайно некоректно), и т. н. Та преди седмица му напомних за присъствието си, нямам отговор, все още...
Пиша това, понеже не ми е до парите, а до факта, че имам поне 2 устни и две писмени уверения, че всичко е точно и всички части са налични, а липсите се оказват мнооооого повече. Загубих един ден да ги купя, сортирам, направя списък (участва и жената, тук проблема се задълбочи

).
Купувал съм сетове и части от хора от форума и от продавалник, имало е липси (незначителни/приемливи и то когато купувам от хора незапознати толкова с това как да проверят частите - тук случая не е такъв).
Пиша това, понеже ако някой реши да купува от него все пак да прегледа частите, особено ако сделката е за повечко...