Здравейте, колеги!
Днес имах възможността най-накрая да се докосна до така чакания от мен сет 76917. Още щом видях обявяването на автомобилчето бях сигурен, че ще го имам в колекцията, и мой приятел ми го подари за рождения ден, знаейки колко много му се радвах. Днес седнах да го сглобявам, но уви процесът не прочете по най-гладкия начин. Първият проблем, с който се сблъсках, бе в 40 и 41 стъпка на инструкциите. На тях някои от частите са в друг цвят - вместо в син, са в лилав. Като на 42 стъпка проблемът е отстранен и всички части са си в синьо. Не ми се бе случвало досега да има какъвто и да е проблем в инструкции и макар да не е нещо кой знае какво, реших, че ще е интересно да го споделя. Следващият проблем дойде в стъпка 76, където на моделчето трябва да се прибавят два броя 407026. Но в сета и в пликчето има само 1 налична бройка. Гледах в кутията, по пликчетата, огледах стаята да не е паднал чаркът някъде, но... Частта просто си липсва. Интересно е, че при сглобен модел освен резервните части ми остана и една плочка 3069b (Bright Light Orange Tile 1 x 2 with Groove), която въобще не трябва да присъства в този сет. Липсата на въпросната една бройка от 407026 не пречи на сглобяването на моделчето, въпреки че в завършен вид панелчето, което играе роля на врата на автомобила, е хлабаво. Досега веднъж ми се бе случвало да имам липси в сет, и то на 2 части, които просто ги нямаше никъде. Но тук предполагам, че жълто-оранжевата плочка е заместила в пличкето липсващата частичка. И последният проблем идва на стъпка 101 от инструкциите, страница 90, където под Нисан-а прозират части от друг build.
Прикачвам и снимки на проблемите.