Радвам се че колегата е доволен, но при мен нещата се случиха точно обратно, като стечение на обстоятелствата, явно нямам късмет.
Смятам подадената обява за некоректна, а Наско, съжалявам другарю, но се опитах неколкократно да ти дам шанс да оправим работата, като ти върна сета, който ми прати, а именно 7636: Combine Harvester – сета закупих за супер цената от 90 лв. до тук супер, питах в лична комуникация дали всичко му е наред, стикерите са налични, частите изрядни, получих сета разглобен, и в офиса на куриера нямаше как да установя какво е реалното положение на стикерите и частите, а и честно казано не съм очаквал да има проблеми. В крайна сметка в сета се установиха:
1. Спукана част и части със следи от зъби
2. Мръсни части, не знам изцапани с какво
3. Части които не са оригинални, поради което не си стоят на местата и падат – в комуникацията в последствие разбрах, че сета е бил взет от предишен собственик с части менте, които са били подменяни с оригинални, явно тези са останали.
4. Стикери, в състояние в което е по-добре да ги няма, криво залепени, повредени, скъсани, разпадащи се – всичкото го има на снимки, състоянието им е такова, че не подлежат на прелепване.
Може да се прегледат в този албум -
https://www.flickr.com/gp/189083431@N05/491f1jВъв връзка с горните изразих желанието си да върна сета и да ми бъде възстановена сумата, след излишно продължителна за мен комуникация ми се предложиха 15 лв. компенсация за нови стикери – реплика (оригиналните струват 30-40 лв.). Това не ме удовлетворява и поради тази причина продължавам да искам да върна сета, а сумата ми да бъде възстановена. Тази опция ми я отказна от Наско. Което ме кара и да пиша настоящото публично съобщение, след като личната и дипломатична кореспонденция няма да доведе до нищо, поне да се знае и от другите потребители, за да си го имат предвид. А 15-те лева си ги задръж, пари си имам и то достатъчно, не ми е за парите човеко, а за отношението.
Цитат от личната ни комуникация -
vladunov: „Сега и аз да обобщя, отказваш да си приемеш сета и да ми възстановиш сумата така ли ? Или взимам 10те кинта дето ми предлагаш или това е?“ (в този момент все още ми се предлагат 10 лв компенсация)
DeMonica : „За да отговоря на последния ти въпрос - да, това крайното ми предложение. То покрива изцяло разходите по нови стикери, които изглежда са нещото, което най-много те фрустрира.“ – тук вече сумата за компенсация е 15 лева за да не остане неразбрано.
Цялата комуникация с Наско я пазя, при нужда ще я публикувам, в не редактиран вариант."
vladunov: „Привет, Наско, Държа да ти върна сета и да ми възстановиш средствата за него. Как може да го организираме? По-практично от това не мога да предложа."
DeMonica : „Здравей колега, за съжаление не мога се съобразя с желанието ти.
Предложих ти адекватка компенсация, която да покрие 100% от цената на стикерите, от които се оплакваш. Това предложение все още е в сила."
Втори момент е свързан със сета 7990 – бетонобъркачката, хронологически събитията там се случват преди тези за комбайна – май трябваше още там да ми светне лампата ама... За този сет питах и исках да го взема заедно с комбайна. Друг колега беше го запазил, но се отказа, от него, направих си труда да питам колегата, защо се е отказал – до този момент твърдението ти Наско, беше че всичко си му е ок на въпросния сет, освен липсващите стикери, с което нямам проблем, щом го и знам. Оказа се че една част е сменена, за което ми каза след като директно го попитах има ли сменени части, защото вече знаех това - частта струва 20+ лв за да се набави, това не е упоменато в обявата, след като се установи това разминаване в инвентара писах и на Наско да си коригира обявата, за да не се подведе някой, както аз щях да направя, което и към момента не е сторил, което също смятам за некоректно.
Като заключение, ако някой колега си го хареса комбайна в това състояние, и с гореописаните обстоятелства за сумата от 90 лв.+ доставка, както и аз съм го получил, мога директно да му го препратя, а съм и издействал, Наско да прати на въпросния желаещ 15 лв за нови стикери - реплика.