Ами, в темата
С какво се сдобихте досега? - 2018г. - http://www.brickmania-bg.com/index.php?topic=3713.15 се бях похвалил, че съм купил на децата гореспоменатият сет, тъй като много се захласнаха по новата звезда от филма Star Wars -
BB-8.
Освен това не съм забравил и съфорумника
Ванка, на когото бях обещал да споделя мнението си.
Първоначално бях решил да им го подари за първи юни, но една вечер ми стана мъчно за тях и казах на майка им да им го даде.
Ревю на този сет е силно казано, че мога да направя, тъй като сме разделени от няколко хиляди километра, но ще напиша
отзива си и ще публикувам някое друго клипче.
Първо препоръчителната цена от 100€ на TLC според мен е висока. В България май дори струва повече? Някъде ми се мерна по 220 лв.
Затова е по-добре да се дебне на промоция за около 150-160 лв.
Частите като бройка са много 1106, но размерът на BB-8 не е особено голям. Можете да видите от клипчетата горе долу какво представлява спрямо размерите на детска и женска длан.
Относно дизайнът на мен лично ми харесва, но се подразбира, че трудно се пресъздават с точност сферичните повърхности на BB-8. В този аспект
WALL-E - LEGO IDEAS 21303 е изключително сполучлив сет.
Като сложност на монтаж определено се изисква детето да бъде на повече години. Синът ми е на шест години и половина. Успял е да го сглоби за цяла седмица, предполагам с помощта на жена ми. Проличава си, че все още няма сръчността и силата на по-голямо дете. Някои сглобки не са добре притиснати, но това е малък кахър. Дъщерята пък освен първия ден не е участвала повече в сглобяването. Нея започват първите пубертетски вълни да я водят и постоянно губи интерес, за каквото и да е било.
Ето малко снимки от сглобяването и направо се намръщих как са разположили всичко на килима, но така е като ме няма вкъщи.
Няма кой да ги подкани да си вземат специалните маси за сглобяване. Няма дисциплина, няма организация!
Накрая се получава ето това:
А сега ето и клипчета, от които пак се създава някаква представа за
75187 BB-8.